שינה במהלך שעות היום - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מיטל שלום!

בתי בת 7 שבועות (התייעצתי איתך כבר פה בפורום בעבר).
    רציתי לשאול לגבי שינה במהלך היום.

אני משכיבה אותה לישון שנת לילה בסביבות 9-10 בלילה.
    היא מתעוררת בלילה כל 3-4 שעות לאכול ומיד חוזרת לישון,
    ובבוקר מתעוררת סופית בסביבות 10-11.

במהלך היום כמעט ואיננה ישנה (2 תנומות של 45 דקות עד שעה) וממה שקראתי פה בפורום היא אמורה לישון יותר (יש לציין שעד לפני שבועיים הייתה רוב היום ישנה).

ניסיתי ללכת על מה שאמרת- להשכיב במהלך היום שעה וחצי אחרי שהתעוררה פעם אחרונה.
    העניין הוא שעד שאני מצליחה להשכיב אותה, היא יכולה לישון חצי שעה ואז מגיע זמן אוכל והיא מתעוררת.

ועוד שאלה- אם היא ישנה במהלך היום 20 דקות למשל ומתעוררת, איך אני אמורה לדעת האם היא צריכה לחזור לישון ואני אמורה "לעזור לה" או שהיא התעוררה ואפשר להוציא אותה מהמיטה.

בנוסף- אני דוגלת בשיטה של לרדים במיטה, אבל אני שומעת הרבה דעות שאומרות שבגיל הזה תינוק עוד צריך הרבה חום וקרבה פיזית לאמא, ולכן רצוי להרדים על הידיים. מה דעתך בעניין?

תודה
3 תגובות
עמוד 1
  • הי ג'ני.
    אכן בתך אמורה לישון כ- 6-7 שעות ביום, המחולקות ל- 3-4 פרקי שינה.
    כאשר היא תהיה בת 3-6 חודשים, מומלץ שתישן 5 שעות ביום (גם הן ב- 3-4 פרקי שינה).

ראשית, ממליצה להשכיב את בתך מוקדם יותר. מתיאורך נשמע שהיא מתחילה את הלילה מאוחר והוא ממשיך לה "לתוך הבוקר"... תינוקת בגילה, בהחלט יכולה ללכת לישון כבר ב- 19:00-19:30.

אם לוקח כעת זמן להרדים את בתך, ממליצה להתחיל את הנסיונות קצת קודם לכן. בכל מקרה, אל תתייאשי, המשיכי לנסות לשמור על מרווחים של כשעה וחצי בין שינה לשינה, כי זה מה שהיא צריכה בגילה.

לגבי משך השינה - מחזור שינה אצל תינוקות, נמשך כשעה. בגילאים מאוחרים יותר, אפשר לעבוד על הארכת משך השינה, אך בגיל של בתך זה עשוי להיות קשה. במידה וישנה רק 20 דקות או חצי שעה, החזירי אותה שוב לישון כשעה וחצי לאחר שהתעוררה.

לגבי שאלתך האחרונה - אם את דוגלת בהרדמה במיטה- עשי כך !! את עוד תשמעי כאמא דעות רבות המנוגדות לדעותייך בנושאים שונים ומגוונים... תינוק בגיל כזה אכן צריך הרבה חום ומגע- אך אפשר לספק לו את כל אלו במהלך שעות הערות. ואפשר גם להתחיל להרדים על הידיים ולהמשיך את ההרדמה במיטה / בעריסה.

בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
  • תודה על התגובה.

הבהרה ברשותך- את אומרת שהיא ממשיכה את הלילה "אל תוך הבוקר".
    זה נכון, אך זה נוח לי כי אני יכולה להמשיך לישון וככה אני פחות עייפה במהלך היום.

השאלה האם זה לא טוב לה מבחינה זו או אחרת (אני לא מתכוונת להכניס אותה למסגרת לפחות בחצי השנה הקרובה, ככה שהיא לא תצטרך לקום למעון)
    או שזה בסדר להמשיך ככה כל עוד זה נוח לי.

כי הייתה תקופה שהייתי משכיבה אותה עוד יותר מאוחר, כדי שיהיה קרוב לשעת השינה שלי, עד שהבנתי שאני רוצה לעצמי את שעות הערב כזמן "פנוי".

אני פשוט לא ממש מצליחה להבין מדוע יש חשיבות שתינוקות בגיל הזה ישנו בשעה 7 בערב לדוגמא, אם גם ככה אין להם כ"כ חלוקה בין יום ללילה בגיל הזה.

ומשהו נוסף ברשותך- אם הבת שלי נרדמת בזמן ההנקה (מה שלא תמיד קורה), זה בהכרח אומר שהיא רוצה לישון באותו רגע?
    כי לפעמים קורה שהיא נרדמת ואז אני מניחה אותה והיא מתעוררת.
    אז השאלה היא האם זה אומר שהיא עייפה ואני צריכה להחזיר אותה לישון או שלא בהרכח?
  • הי.
    כל עוד לא קיים כאן קושי מבחינתך והמצב נוח לך – זה מצוין ואין שום מניעה להמשיך כך. חשוב רק לוודא שלא נפתח פער גדול מדי עד שבתך הולכת לישון בלילה. כלומר: גם אם הולכת לישון מאוחר יחסית, וודאי שלא עוברת יותר משעה וחצי מהרגע שהתעוררה מהשינה האחרונה.

זה נכון שבגיל הזה, השינה עוד לא ממש מסודרת. יחד עם זאת, בגיל זה – השעון הביולוגי מתחיל "להסתדר" ואפשר כבר להתחיל לעבוד לאט ובהדרגה על הקניית הרגלי שינה נכונים. השעה 19:00 צוינה כאן- כי בד"כ כשמשכיבים ב- 21:00 לדוגמא, יוצא שהתינוק ער זמן רב מדי ומגיע לשינה בעייפות יתר. במצב זה, כבר קשה לו להירדם, רצף השינה נפגע וכך גם איכות השינה. במקרה של בתך, כפי שציינתי – וודאי רק שלא עוברת יותר משעה וחצי מרגע שהתעוררה ועד שהולכת לישון שוב.

אם בתך נרדמת בזמן ההנקה, זה לא בהכרח מעייפות. הדרך הטובה ביותר לדעת, היא לתזמן את השינה בהתאם לגיל, בדרך שציינתי קודם (כל שעה וחצי).
    החל מגיל 3 חודשים, כבר אפשר יהיה לצפות לכ- 10 שעות שינה בלילה ו- 5 שעות שינה ביום, המחולקות ל- 3-4 פרקי שינה.

בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה