שמירת הריון לאחר חודשיים ימי מחלה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

• קיבלתי אישור לשמירת הריון בסוף נובמבר כאשר מתחילת אוקטובר הייתי בבית חולה, עם אישור ימי מחלה מרופא.
    במשך כל החודשיים שאני חולה בבית לא קיבלתי תשלום על ימי המחלה מפני שנגמרו לי ימי המחלה שלהם אני זכאית במשך שנת העבודה הנוכחית.
    את שמירת ההריון קיבלתי בהמלצת אורתופד על כאבי גב והשבוע הראשון של ימי המחלה ניתן לי מאורתופד אחר אך גם על כאבי גב. במשך החודשיים שעברו, היו לי התכווצויות ודברים אחרים שבגללם נאלצתי להישאר בבית ובעבורם קיבלתי ימי מחלה מהרופא נשים שלי.
    האם אני אמורה לקבל את שמירת ההריון רטרואקטיבית חודשיים אחורה?
    במקרה ושמירת ההריון לא תאושר לי באופן רטרואקטיבי מתחילת אוקטובר אלא רק מסוף נובמבר,
    ואני בדיוק שלושה חודשים לפני הלידה, איך יחושב לי הכסף שאני אקבל כל חודש מביטוח לאומי בשמירת ההריון, וכמובן, במשך חופשת הלידה?
4 תגובות
עמוד 1
  • היי,
    קודם כל תרגישי טוב,דבר שני גם אני בשמירת הריון כבר חודש ימים(שבוע 34.3)ותדעי שמבחינת הביטוח הלאומי את כן זכאית לקבל חישוב של דמי הלידה שלך עפ"י תקופה שנתית ולא עפ"י 3 חודשים אחרונים בשל מחלה ללא תשלום.
    לגביי שמירת ההריון לפי מה שאני בדקתי רוב הסיכויים שאת לא זכאית לקבל רטרו בגלל שהם הולכים "עפ"י היום הקובע"-(דהיינו היום שבו קיבלת מרופא טופס חתום עם שמירת הריון)...
    תנסי בכל זאת.
    בכל אופן בהצלחה ולידה קלה!!!!!
  • ציטוט:
    פורסם במקור על-ידי אלה_22_

היי,
    קודם כל תרגישי טוב,דבר שני גם אני בשמירת הריון כבר חודש ימים(שבוע 34.3)ותדעי שמבחינת הביטוח הלאומי את כן זכאית לקבל חישוב של דמי הלידה שלך עפ"י תקופה שנתית ולא עפ"י 3 חודשים אחרונים בשל מחלה ללא תשלום.
    לגביי שמירת ההריון לפי מה שאני בדקתי רוב הסיכויים שאת לא זכאית לקבל רטרו בגלל שהם הולכים "עפ"י היום הקובע"-(דהיינו היום שבו קיבלת מרופא טופס חתום עם שמירת הריון)...
    תנסי בכל זאת.
    בכל אופן בהצלחה ולידה קלה!!!!!

תודה רבה. זה קצת מעודד אבל אני עדיין מנסה להוציא את השמירה רטרואקטיבי ומאוד מקווה להצליח ככה שאם כן, הכל יסתדר. תודה בכל מקרה ובהצלחה גם לך. לידה קלה!!!
  • היי,
    תוכלי בבקשה לומר לי איזה כאבי גב תארת לאורטופד שאישר לך עליהם שמירה?
    אני כבר חולה 4 חודשים עם אישור מחלה ולא מקבלת שמירה ואני כבר לא יודעת מה לעשות..כנראה יש משהו שאני אומרת לא בסדר. אני באמת לא מרגישה טוב.
  • שלום רב

שמירת הריון היא תמיד רטרואקטיבית, אבל מתחילה מהיום שבו היא הומלצה לך על ידי רופא הנשים שלך. לא מהיום בו הוא מילא את הטופס, אלא מהיום בו הוא כתב שממנו אמורה להתחיל שמירת ההריון.
    היא נמשכת לפחות חודש ואפשר לדרוש אותה גם לאחר סיומה ואף לאחר סיום ההריון.

יש סיבות רבות ושונות לשמירת הריון, ורבות תלוי בשיקול דעתו של הרופא המטפל, שהוא זה המכיר אותך ואת מצבך הרפואי הכי טוב והכי לעומק.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה