בת 3 וחודשים ועדיין מתועררת כל שעה וחצי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני מהפורום השכן "תמיכה"
    מנסה את מזלי כאן
    אולי למישהי יהיה פתרון/עצה/ עזרה, משהו.

הקטנה שלי בת 3 וכמעט וחצי חודשים.
    היא לא ישנה לילה שלם
    ואפילו לא 3 שעות רצוף.

הקטע הוא שאני נותנת ארוחה אחרונה ב 9 בערב- והיא אוכלת טוב (מניקה)
    ואז עד 01:00 הכל הולך חלק.
    מאז - הכל מתחיל להשתנות.
    היא קמה בד"כ כל שעה, שעה וחצי
    מצייצת קצת- לפעמים חוזרת לישון
    לפעמים ממשיכה לצייץ עד שאני שמה לה מוצץ.
    היא לא באמת רעבה, ניסיתי כמה פעמים
    והיא אוכלת רק ב 05:00- שזה מצוין.

אני פשוט לא מבינה מה מפריע לה כל שעה- וזה תמיד מ01:00 בלילה.

עכשיו- היו לה כמה ימים בעבר שהיא כן ישנה 5-6 שעות מבלי לקום.... כלומר יש לה פוטנציאל לזה... זה לא שזה לא קרה אף פעם.

עזרה? מישהו?

2 תגובות
עמוד 1
  • הי.
    פעמים רבות תינוקות שכבר ישנו 5-6 שעות רצוף (כמו הבת שלך), מתחילים לגלות קשיים / שינויים בהרגלי השינה שלהם. לרוב אנו עדים לכך סביב גילאים בהם מתרחשת "קפיצה התפתחותית" (4 חוד' / 6 חוד'), אך זה יכול לנבוע גם מסיבות נוספות.

כתבת שבתך לא ישנה לילה שלם, אך בגילה זה עדיין טבעי לגמרי להתעורר באמצע הלילה (גם אם כבר ישנה יותר בעבר) וגם לאכול כל 4 שעות לערך.

כיוון שבתך דורשת אוכל בשעות די קבועות ואת מיטיבה להבין את צרכיה, ממליצה להחליט על שעות האכלה קבועות, ב- 21:00, 01:00 ואז שוב ב- 05:00 (וזאת בהנחה שהיא עולה במשקל והכל תקין מבחינה בריאותית).

בכל התעוררות שהיא בין לבין - פשוט החזירי אותה לישון. אם המוצץ מספיק והיא נרדמת מיד- מצויין. במידה ולא, את יכולה לשבת לידה, לטפוח עליה ולהשמיע קולות מונוטוניים עד שנרדמת שוב.

מחזור שינה אצל תינוקות נמשך כשעה ובין מחזור שינה אחד לשני, יש לעתים התעוררויות חלקיות וזה מה שקורה לבתך. כמו להרבה תינוקות אחרים, לעתים קשה לה לחזור לישון והיא צריכה עזרה. אם תתמידי בתגובתך אליה, היא תלמד בהדרגה להרדם בכוחות עצמה בחזרה.

ממליצה לבחון גם את אופן ההרדמות הראשונית. במידה וזה לא כך כיום, ממליצה להרדימה לשנת הלילה במיטה / בעריסה שלה.

בנוסף, כדאי לדעת שתינוקת בגילה, אמורה לישון כ- 10 שעות בלילה וכ- 5 שעות ביום, המחולקות ל 3-4 פרקי שינה. חשוב להקפיד על פערים של לא יותר משעה וחצי מהרגע שמתעוררת בבוקר ועד שהולכת לישון שוב ומהרגע שמתעוררת מהשינה האחרונה ביום ועד שהולכת לישון את שנת הלילה. באמצע היום, מומלץ לשמור על פערים של כשלוש שעות בין שינה לשינה. כל אלו, אמורים גם הם לסייע בהקניית הרגלי שינה נכונים ולהשפיע לטובה על שנת הלילה.

בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
  • הי מיטל תודה רבה על התשובה.

בעקרון הדס ישנה ביום 4 תנומות של שעה- שעה וחצי בערך.

וניסיתי לפני כמה ימים לתת ב 9 בערב אוכל, ב 2 בלילה אוכל וחשבתי לעצמי שהיא תרצה שוב ב 6-7 ותישן חלק עד אז אבל תטעיתי כי שוב התעוררה כל שעה..... כלומר זה לא האוכל מה שמציק לה.

חשוב לי לציין, שיש טקס שינה,
    שיש הרדמות עצמית אחרי שממש "עבדתי קשה" עבור זה ....(ישבתי לידה במשך כמה שבועות עם לחישה- טפיחה)
    יש גם תנומות יום
    החדר חמים ונעים והיא לבושה טוב

כלומר- זה נראה שאני עושה הכל טוב
    ופשוט זה כנראה הגיל... כמו שאמרת....

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה