לא רוצה ללדת עדין - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני בשבוע ה34 וכל אורך ההריון הייתי במעין הכחשה למרות שלעיתים התרגשתי שעומד להיות לי בת ( כל חיי רציתי בת ) .
    הלכתי לפחות מחצי מהבדיקות שצריך לעשות , אני יכולה לספור את הבדיקות על יד אחת .
    לא הייתי אצל טיפת חלב אפילו יום אחד .
    עוד מעט זה מתקרב ואני צריכה לעבור ניתוח קסרי בהזמנה בשל ששני הלידות הקודמות שלי היו בקסרי .
    אני רועדת מפחד , יש לי 2 ילדים אחד בן 4 והשני רק התחיל ללכת בן שנה וחודשיים .
    הבכור מאוד משמעותי בעניי מבחינת השינוי שעומד לקרות למרות שהוא יודע שיש תינוקת בבטן ועוד מעט הולכים לרופא להוציא את התינוקת .
    גם לו יש תינוקת בבטן וכשאני מחבקת חזק הוא אומר שאני מועכת את התינוקת שלו .
    הוא חווה את זה כבר עם אחיו הקטן כך שאולי יהיה לו יותר קל לקבל שעוד משהו לוקח לו מקום .
    ההתמודדות בבית ועם הילדים אחרי קסרי מלחיצים אותי מאוד .
    כשהבאתי את התינוק שלי הבית לאחר הניתוח , הבכור עשה לי את המוות והיה קשה כל כך שרציתי שיעלם .( נשמה יפה שלי אני מתה עליו )
    הילד בן השנה איתי בבית ולא נמצא במסגרת , אין לי אפשרות לשלוח אותו ואני יודעת שאף אחד לא יהיה לעזרתי שאני אצטרך .
    אני אפילו לא מוכנה עדין ללדת , שתשאר שם עוד קצת זמן ..... כאילו שזה ישנה משהו .
    אני לחוצה מאוד ומנסה לצייר מאורעות טובים וקלים ואומרת לעצמי " מה זה קטן עליך , את בחורה חזקה מאוד "! אך כבר עכשין קשה לי לעשות הרבה דברים , כמו הליכה לגן המשחקים אחר הצהריים או לסידורים בעיר , שלא נדבר על נקיון הבית .
    אולי אני סתם חוששת אך אני מעולם לא משלה את עצמי ואני כבר יודעת מה זה להיות אחרי ניתוח קסרי ועכשיו יש לי 2 יהלומים יקרים שצריכים אותי גם .
    האם משהי הרגישה תחושות דומות לשלי ?
    אני רוצה לרדת מהרכבת אך היא נוסעת מהר מדיי ואין לי אפשרות לעצור .

1 תגובות
עמוד 1
  • היי טליה,
    אני קוראת את ההודעה שלך ו... יש לי כמעט דמעות בעיניים... לא חלילה, לא בגלל שמשהו "לא בסדר", אלא בגלל שהיא כל כך נוגעת ללב עם הכנות שבה, ועם האמת שלך - כאדם, שמסמנת לנו כמו 'תמרור' שכזה - היי! לפני הכל - אני בת אדם! לפני שאני אמא של בן 4 ושל שנה וחודשיים, לפני היותי אשה בהריון מתקדם, לפני היותי מועמדת לניתוח קיסרי ואוטוטו אמא ל - 3... אני אדם!
    ... וכאדם, יקירתי הכותבת בכזו כנות - כאדם, מותר לך בהחלט לחוש תחושות של פחד, חרדה, חוסר ידיעה, חוסר בטחון, והתמודדות עם קושי בתפקוד פיזי עם שני עוללים - ובהריון מתקדם.
    ו-כן, הרכבת הזו דוהרת... ומהרגע שהיא יצאה מהתחנה - שום דבר לא יכול ממש לעצור אותה...

תוכלי לעזור לעצמך בעיקר ע"י קבלת העובדה שאת מעכלת את המצב החדש... לאט לאט.
    לא סתם אנו חוות הריון שנמשך 9 חודשים. פרק זמן שקרוב לשנה תמימה מחיינו - מפנה את האנרגיות שלנו ליצירת חיים חדשים ולהסתגלות לקיומם. אז עכשיו, בשבוע 34, את בטח לא "משלה את עצמך", וגם לא "סתם חוששת" - אלא פשוט מתעסקת במציאות העומדת לבוא.
    זה חלק חשוב מההסתגלות שלך למצב החדש הזה, ואני רואה זאת רק כמבורך.
    אין לי מושג מה היה קודם לכן, ולמה את מתכוונת כשאת אומרת "הייתי במעין הכחשה", אבל נכון לדברייך המובאים כאן, אין לי ספק שכרגע את לגמרי לא מתכחשת, מצד שני - לא ב'היסטריה' מהעומד לבוא, אלא פשוט בתהליך של הסתגלות.
    ההסתגלות לאחר הלידה לוקחת זמן, ועל כך יעידו אימהות ל - 3 שעברו זאת לפנייך. אך כמותן, גם את תמצאי עצמך ביום לא רחוק במיוחד - מאושרת על שהצלחת ללכת עם הגדול לגן השעשועים, לעבור עוד שלב גמילה עם האמצעי, וכמעט בו זמנית - להאכיל בשקט את הקטנה...

תודה על השיתוף, כל טוב ושבת מבורכת,

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה