היי, חוזרת אלייך:
אז ככה, בקשר לעניין השני:
קודם כל - אם מציעים שיחה עם הפסיכולוגית של הגן, זו לא סיבה לבהלה...
לפעמים דווקא לפסיכולוג/ית שמלווה את הגן, יש פתאום תובנות שונות ולא אחת - מתונות ומרגיעות יותר, מאשר לגננת עצמה... אז אם מציעים, שווה להסכים...
שנית - לא, אין לי מושג על איזה מסמך היא מדברת... אולי אהממממממממ... היה שווה לשאול אותה על מה היא מדברת? אם אני מבינה נכון את כיוון השיחה שלה, אולי היא מתכוונת לאיזה מסמך סיכום של אבחון שעשיתם לרעי בעבר (אצל קלינאית תקשורת/רופא התפתחות/מכון להתפתחות הילד וכו')? אבל אני לא בטוחה..
שלישית - קבוצות: בגני עירייה (החל מגיל 3 - טרום טרום חובה, דרך גיל 4 - טרום חובה ועד גיל 5 - חובה) אני יודעת שמחלקים את הילדים למעין "קבוצות עבודה". הגננת בכל פרק זמן נתון עובדת עם קבוצה מסוימת על תכנים מסוימים. זה לא קשור ל"אבחון" או ל"רמה". בסה"כ, היא עובדת בסבב עם כל הקבוצות על כל התכנים. נראה לי שאלו הקבוצות שהיא מתכוונת, אבל שוב - אני לא בטוחה
שיר, לדעתי שווה לברר את הדברים האלו ישירות מול הגננת - בהכי פתיחות שרק אפשר. רק כך תוכלי להסיר אחת ולתמיד כלמיני חשדות שיש לך - שהיא כבר "סימנה" את רעי, והולכת לערוך לו מיני "אבחונים" שאינם מן העניין... ובכלל, שהיא מן
שרק מחפשת חולשות אצל ילדים.
לא שווה להישאר עם התחושות האלו והדאגות שנלוות אליהם
.
הדיבור בהחלט משתפר אצל ילדים, בפרט כשהם רק חגגו 3 שנים לחייהם לפני כחודשיים...
ומה הייתי עושה?... הייתי הולכת לשיחה עם הפסיכולוגית,
ומזמינה את הגננת להשתתף בשיחה - במטרה לעשות שיחה משותפת לטובתו של רעי. והייתי מדברת על הכל, גם על הדיבור. הפסיכולוגית של הגן תוכל להמליץ על פנייה לטיפול של קלינאית תקשורת, ואז לא תצטרכי לממן את הטיפול מכיסך...
מקווה שיצא מהשיחה משהו טוב - אשמח להיות מעודכנת
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
www.sh-cbt.co.il