אהממממממממממממממממממ...
את כועסת על הגננת!
באמת היה קשה קצת לפספס את זה, חומד...
רעות, יש כמה דברים בהודעה שלך, אבל למען הסדר הטוב, אתייחס ראשית לתקופת ההרטבה המחודשת, כי עם זה פנית:
אני חוזרת על הפרטים: את כותבת שהתחלתם את הגמילה בפורים - שהיה ב - 20/21 למרץ. בפסח - 18-21 לאפריל העניינים נכנסו למהלך רגוע יותר, וכעבור כחודש - סביבות אמצע-סוף מאי, כבר הייתה גמולה לגמרי ביום.
עד כאן - נשמע לי מהלך תקין ושכיח של גמילה. לקח חודשיים מרגע ההחלטה על גמילה ועד להצלחת המהלך ביום.
בין מאי לבין תחילת ספטמבר יש כ - 3.5 חודשים, שבהם אני מאמינה לך לגמרי שהגמילה הלכה והתבססה - גם בלילה, ולא רק ביום.
ולכן - מאד סביר בעיני שאת אומרת שבמועד הכניסה לגן (תחילת ספטמבר) היא הייתה גמולה לגמרי, מהכל.
עדיין - היא הייתה גמולה "רק" כ - 3.5 חודשים.
לכן, זה עדיין בגדר הסביר והנורמלי שתקרה רגרסיה שנובעת מעצם הכניסה לגן ופתיחת שנת הלימודים מחדש (וזה קורה לילדים רבים, שכבר היו גמולים גם במשך תקופות ארוכות מ - 3.5 חודשים).
את מתארת שוב רגרסיה קלה לאחר חופשת סוכות הארוכה - שעברה.
.... ואז שוב קורית 'רגרסיה' מאז לפני כשבועיים. הפספוסים קורים בבית.
זה דבר אחד.
הדבר השני הוא ש- יקירתי, בהחלט בולט שיש לך איזה עניין לא פתור מול הגננת. לא יודעת אם להכנס לזה, כי לא יודעת אם את רוצה שאכנס לזה, ובכל מקרה - לא נראה לי שזה מן העניין פה. אבל יש לך שם "משהו" שקשור בחוסר תמיכתה, ובמשקפיים, ובריפוי בעיסוק... ובעוד דברים, כנראה.
ואז - את שואלת אם זה בסדר שלא שיתפת את הגננת בכך שהילה מפספסת בבית? (הבנתי אותך נכון?...) אז התשובה שלי היא - כן. זה בסדר. זו החלטה שלך בסה"כ במה, באלו תחומים ועד כמה לשתף את הגננת בחיי הילדה שלך בבית. ואת כותבת שגם כך היא קבעה לעצמה קביעה ש"היא לא גמולה", ונשמע מדברייך שאין כ"כ סיכוי לקבל ממנה סיוע וכלים כדי לקדם את הילה לעבר גמילה יציבה יותר - אז לשם מה בעצם לשתף אותה?...
רעות יקירתי - אני מרגישה שההודעה שלך נסובה בשני מעגלים:
המעגל הראשון הוא היחסים בינך לבין הגננת של הילה. נשמע שיש לך "בטן מלאה" עליה - מכל מיני סיבות. אחת הסיבות היא כנראה הגמילה של הילה.
כאשר יש קושי בתקשורת וחוסר שת"פ בין הורים לבין צוות חינוכי - הדבר בהכרח, במוקדם או במאוחר, יקשה על תחום כלשהו (לפחות אחד) בחיי הילד. ואת מתארת את הקושי הזה - בגמילה.
המעגל השני הוא הקושי בגמילה עצמה. פספוסים חוזרים, הצלחות לצד רגרסיה. את מתארת הצלחה בגמילה במאי האחרון. אנו נמצאים בנובמבר. עברה כחצי שנה מאז הצלחת הגמילה במאי, כשכעת את מתארת קושי שהוא מובהק על רקע רגשי. ולצידו - קשיים נוספים, עליהם שמעתי פחות, אך הם קשורים לתמונה הכוללת, כך או אחרת: משקפיים, קושי בדיבור, טיפול בריפוי בעיסוק.
לא ניתן להפריד בין הדברים, בפרט כאשר לאחר תקופה של חצי שנת גמילה מלאה - אנו חווים רגרסיה על רקע רגשי.
הייתי מעלה את הדברים בפתיחות - אצל הגורם המטפל בהילה (מרפאה בעיסוק?) ומספרת גם על תחושתך שמדובר על רגרסיה על רקע רגשי. הייתי מנסה לחשוב ביחד איתה על סיבות אפשריות לרגרסיה הזו: הקושי בדיבור? קשיים חברתיים? קושי מול הגננת (אולי..)?
אני מציעה לקיים חשיבה משותפת עם גורם הטיפול הנוכחי בחייה של הילה - זה נראה לי כדבר הנכון ביותר - לך ולהילה.
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
www.sh-cbt.co.il