תינוק בן 10 חודשים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום
    אני אמא ליהונתן בן 10 חודשים.בדר"כ יהונתן נרדם די מהר גם במהלך היום וגם בשנת הלילה.שנת הלילה שלו מתחילה בשעה 19:00 בערב ומסתיימת בשעה 06:00 בבוקר. ההיירדמות שלו מתבצעת במיטה שלו כאשר אני לידו ומחזיקה את ידו. כבר כחודש (בערך זמן כניסתו למשפחתון) יהונתן מתעורר מספר רב של פעמים (אחרי 5 פעמים אני מפסיקה לספור). בדר"כ אני מצליחה להרדים אותו עם מוצץ וליטופים ולפעמים עם בקבוק מים. איך אני יכולה לגרום לו לישון לילה שלם רצוף או לפחות להפחית את ההתעוררויות למספר מצומצם יותר??
2 תגובות
עמוד 1
  • הי.
    נשמע שאת מאד קשובה ליהונתן וכי סדר היום שלו מתנהל טוב מבחינת שעות השינה.
    פעמים רבות, נוצר קושי בשינה, בעקבות שינויים שחלים בסביבה הקרובה (כניסה למשפחתון חדש, אמא שחוזרת לעבודה, אבא שיוצא למילואים וכו'...).
    יחד עם זאת, ממליצה לשתף את צוות המשפחתון בקושי החדש ולבקש שישקפו לך איך הולך ליהונתן במשפחתון.

מעבר לכך שיהונתן נכנס למשפחתון חדש, הוא גם מצוי בגיל שסביבו מתרחשת לעתים חרדת נטישה וגם עובדה זו משפיעה לעתים על השינה. (משחקי "קוקו" מאד מומלצים במהלך היום, כיוון שעוזרים ליהונתן להבין שכשאמא הולכת, היא גם חוזרת).

ממליצה להמשיך לשבת ליד יהונתן בכל פעם שמתעורר ועד שנרדםן, כדי לתת לו בטחון, אך לא להוציאו מהמיטה (בדיוק כפי שאת עושה כעת).
    נסי לא להרדים עם בקבוק מים, על מנת שבקבוק המים לא יהפוך לתנאי להרדמות ועל מנת לא להכביד על הקיבה לפני השינה.
    את יכולה ללטף את יהונתן ולהרגיעו באמצעות קולות מונוטוניים ולנסות בכל כמה ימים להפחית בהדרגה את הליטופים והקולות ופשוט לשבת שם לידו.

אין ספק שתדרש ממך סבלנות, אך נשמע שאת פועלת ומגיבה ליהונתן בצורה טובה ובהדרגה יהונתן יוכל לחזור לשינה רציפה יותר.

בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות

• היי מיטל,
    תודה רבה על ההתייחסות המפורטות לשאלתי.
    אשמח לעדכן בעוד תקופה (ומקווה שתהיה קצרה) שאכן יהונתן ישן לילה שלם..
    שוב תודה.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה