שרון חייבת את עצתך... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
3 תגובות
עמוד 1
  • היי עדי ,
    פתחת הודעה (פעם.. ) בפורום הורים?... יכול להיות . "פעם" הייתי נכנסת - כנראה פספסתי... הכי בטוח לכתוב לי פה, אם רוצים תשובה (), כי בפורום הורים, אני כבר כמעט ולא מבקרת...

ולענייננו:
    יקירתי, נדמה לי שאת מתארת את התקופה סביב הוצאת הילדים מהבית, לא? ("לפני שנה כשהוא יעלה לגן עירייה הוא בא גמול משהו בערך באמצע השנה קרה אני לא יודעת מה"...)
    בכל אופן, ואני מאד נזהרת בדבריי - מכיון שקביעת קביעות מסוג זה בפורום כל כך ציבורי וחשוף, וללא קבלת פרטים נוספים, וללא היכרות אישית עם בעל העניין (עידן, במקרה הזה), היא ממש ממש מנוגדת לדרכי ולהתנהלותי המקצועית - נראה לי שיש מקום לבדוק קצת יותר לעומק אם זו לא התנהגות המאפיינת תגובה לטראומה.
    תראי יקירה, בספרות המקצועית המתייחסת לבעיות גמילה וחינוך לניקיון בילדות, אנו מגדירים 3 מצבים (המתייחסים לקושי בגמילה מעשיית צואה בטיטול) בהם יש לפנות לייעוץ מקצועי:
    1) התלכלכות קבועה בצואה מעבר לגיל 3.5-4 לאחר תקופה של חצי שנת גמילה.
    2) התלכלכות לסירוגין בצואה מעבר לגיל 4-5.
    3) דרישה מצד הילד לחתלו כדי שיפריש צואה מעבר לגיל 4-5 לאחר ניסיונות גמילה. (כצנלסון, 2005)
    נראה, שעידן בן ה - 3 ו - 11 חודשים, מתאים לקריטריונים אלו - והדבר המומלץ ביותר הוא כמובן, פניה לעזרה מקצועית.

עדי, נראה שהתגובה של עידן - החזקת הקקי והוצאתו רק בתנאיו (בטיטול ואח"כ דרישה להתנקות, לשים תחתונים ו"להמשיך כרגיל") היא תגובה המראה ניסיון לשליטה - לפחות בחלק זה של חייו (התפנות מצרכיו) לאחר חויה טראומטית של חוסר שליטה במהלכים שנעשו בחייו.

לצערי, לא ניתן לנהל טיפול כזה דרך פורום אינטרנטי. העצה הבאמת טובה ביותר שביכולתי לתת לך, היא לפנות לאיש מקצוע מתאים ולהתחיל טיפול שימוקד בקשיים הרגשיים של עידן סביב סוגיות משמעותיות כמו: שליטה, שחרור, ויחסים בתוך המשפחה (גם בהתייחס לשליטה/שחרור), ויחסים עם דמויות הוריות - את ובעלך.

שיהיה בהצלחה, והמון חיבוקים יקירה hug]
    ותזכרי כל הזמן שגם אם לפעמים קשה - כל עוד הדרך היא בכיוון הנכון, הכל כנראה יהיה בסדר.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il

• תודה
  • אין בעד מה...
    למה מחקת את ההודעה?..
    ממליצה לפנות לפסיכולוג/ית המלווה את הגן. ממנו/ה תוכלי לקבל המלצה למסגרת טיפולית מתאימה.
    בהצלחה!

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה