תינוקת שלא ישנה... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב,
    התינוקת שלי בת 7 שבועות. אני מניקה אותה ונותנת לה פעם עד פעמיים ביום תוספת בקבוק...
    הבעייה היא כזו: כל לילה כאשר אני רוצה להשכיב אותה לישון היא לא נרדמת לפחות עד 1 או 2 בלילה...
    אני מתחילה בסביבות 11 בלילה לתת לה ארוחה אחרונה, לפעמים 12 בלילה. לא משנה מה אני נותנת, מניקה או בקבוק היא לא נרדמת. ואז כאשר נרדמת בסביבות 1 בלילה, היא מתעוררת ב- 4 בבוקר לאכול ושוב בסביבות 6 בבוקר.
    במהלך היום היא לא ישנה הרבה בכלל, וכאשר ישנה אז לזמן ממש קצר....
    אני פשוט אובדת עצות במיוחד מהקטע של ההירדמות הכל כך מאוחרת שלה בלילה
    תודה מראש...
3 תגובות
עמוד 1
  • הי
    ראשית, מזל טוב :-)
    התינוקת שלך עוד קטנה מאד ורק עכשיו השעון הביולוגי שלה מתחיל "להסתדר". בגילאים אלו, עדיין אי אפשר להניח בעריסה ולצפות להרדמות מהירה ולשינה רציפה.
    יחד עם זאת, אוכל להמליץ לך על כמה דברים שעשויים לסייע:

החל מעוד שבוע בערך, מומלץ שהתינוקת שלך תישן כ- 8.5-10 שעות בלילה וכ- 6-7 שעות ביום (המחולקות ל- 3-4 פרקי שינה).
    על מנת שזה יקרה, נסי להשכיב אותה באופן יזום בכל שעה עד שעה וחצי מרגע שהתעוררה. כך לא תצרי פערים גדולים מדי בין שינה לשינה. כאשר תשמרי על הפערים הרצויים לגילה, היא לא תפספס את חלון ההזדמנויות שלה לשינה - מה שישפיע לטובה על השינה שלה, לטווח הרחוק.

ממליצה לחשוף את בתך לאור במהלך שעות היום ובערב לערוך טקס שינה מסודר ולהשכיב לשנת הלילה לא יאוחר מ- 19:00.

כשאת משכיבה אותה לישון, את יכולה להתחיל על הידיים ולפני שהיא נרדמת, להניח בעריסה ולנסות להמשיך משם. נסי להרגיעה באמצעות מגע (טפיחות מונוטוניות לדוגמא) וקול ("שששש" "אה אה אה").
    כאשר בתך נרדמת - נסי לאגור כוחות ולישון גם.
    היי מאד סבלנית - מדובר בלמידה הדרגתית וכאמור - בתך עדיין קטנה מאד.

במידה ותתקלי בקשיים, ממליצה על הדרכת שינה חד פעמית בביתך, בה תוכלי לקבל טיפים וכלים נוספים המתאימים לגיל זה.

בהצלחה רבה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
  • מדוע מתקשה להרדם? שמת לב אולי למשהו שמציק או מפריע לה?

אורטל
  • אני חושבת שפשוט לא עשיתי נכון..
    הייתי יושבת איתה בסלון, באור עם טלביזיה ורעש וכנראה בגלל זה לא נרדמה

מאז שאני עושה פחות או יותר מה שמיטל יעצה לי לעשות המצב קצת יותר טוב... אבל היא עדיין מתעוררת בלילה לא מעט פעמים....

לפי מה שהבנתי מהאחות טיפת חלב, היא עדיין קטנה ולכן קמה הרבה ובקרוב זה ייסתדר...נקווה..

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה