צריכה עצה- שאלה נוספת בהמשך - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אז ככה.
    הבן הגדול שלי בן שנתיים ו10 חודשים.
    בתחילת הלילה הוא נרדם במיטה שלו רק אם אני שוכבת לידו.
    שזו בעיה ראשונה שלי עם השינה שלו.

במהלך הלילה הוא עובר למיטה שלי.
    ניסיתי להעביר אותו למיטה שלו כשהוא בא אלי
    אבל הוא מתחיל לבכות- שזזה בעיה כי הקטן עלול להתעורר מהבכי.

רק לציין שהוא תמיד היה תלותי עם ההירדמות והשינה.
    זה לא חדש

מה לעשות?
    אשמח לעיצה דחופה.

בשמת
3 תגובות
עמוד 1
  • הי.
    מדובר בשני הרגלים שעל מנת להפסיקם, עלייך להיות מאד עקבית ולהעביר לבנך מסר מאד נחוש. ככל שתהיי סבלנית ותתמידי - כך בנך ילמד בהדרגה להרדם בכוחות עצמו.

אז מה עושים?
    לגבי ההירדמות- ממליצה לא לשכב איתו במיטה, אלא לקחת כסא ולשבת לידו עד שנרדם, גם אם זה לוקח זמן. את יכולה לטפוח עליו, או ללטף אותו, או להשמיע לו קולות ("ששש" ). מובן שבהתחלה זה לא ימצא חן בעיניו, אבל כפי שציינתי - ככל שהוא יבין שאת מאד נחושה, כך הקושי ייפתר בהדרגה.

באמצע הלילה, כאשר הוא בא אלייך - תני לו יד והחזירי אותו חזרה למיטתו. שבי לידו עד שנרדם. יכול להיות שבלילות הראשונים תצטרכי להחזיר אותו פעמים רבות למיטה, אך גם כאן - חשוב להתמיד ולהעביר מסר מאד ברור.

לגבי הקטן - פעמים רבות, מרוב שאנו נלחצים שהאח השני יתעורר, אנו ממהרים להגיב / להרים / להוציא מהחדר וכו'... ממליצה להראות לבנך שאת לא מתרגשת מהבכי שלו. מנסיוני, אם תתמידי בכך, ייתכן שהקטן יתעורר בהתחלה, אבל מהר מאד הוא יתרגל ויוכל לישון ללא כל הפרעה. בנוסף - גם בנך הגדול יסגל באופן זה הרגלי שינה טובים ויכולת הירדמות עצמאית, מבלי להיות תלוי בך.

בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
  • נתחיל עם תודה רבה ענקית.

עשיתי מה שאמרת לי.
    אני יושבת בחדר על כיסא ומשחקת בפון.
    הגדול נירדם ראשון.
    לקטן משום מה מפריעה ההימצאות שלי בחדר.
    (לפני שהתחלתי את זה הוא היה נרדם תוך דקה.)
    וזה עובד!
    דיברתי איתם לפני שזה יהיה הנוהל מהיום- וזה עבד.

עכשיו השאלה שלי היא:
    מה אני עושה עם הקטן?
    הוא ממש בוכה..... זה מאד לא נעים.
    אני מרגישה שזה בגללי אבל אני מתקדמת עם אחד ומתרחקת עם אחר.

יש לציין שאני מחבקת, מנשקת אותו.
    והוא לא נרגע.
    בשמת
  • הי.
    שמחה לשמוע שהולך טוב וכל הכבוד על היישום.
    לגבי הקטן, אני מניחה שהוא בוכה כי הוא לא רגיל וכי משהו השתנה פתאום.

אם הוא נרדם מהר כפי שציינת, אולי שווה בימים אלו להרדים אותו ראשון ואז להתפנות להרדמת הגדול. הפרשי הזמנים לא צריכים להיות משמעותיים, אלא פשוט להשכיב את הקטן קצת קודם.

אם לא מתאפשר לך טכנית, אל תתרגשי מהבכי שלו ולאט לאט הוא יתרגל. השתדלי לא לנשק ולחבק יותר מדי כשהוא בוכה, כדי שלא יקבל מסר שאת נלחצת מהבכי שלו, או מנסה "לפצות" אותו בדרך כלשהי... את יכולה לטפוח עליו אם צריך ומדי פעם להרגיע באמצעות קול מונוטוני.

מאחלת לך המשך הצלחה והתקדמות :-)

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה