ילדה כמעט בת שנה שמתעוררת כל לילה! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • לילה טוב..
    יש לי ילדה שאוטוטו בת שנה.. ברצוני לציין שלבת שלי היה רפלוקס ולכן מגיל חודשיים הייתי מוסיפה לה לתחליף חלב קורנלפור (בהמלצת בי"ח שניידר בו הייתה מאושפזת בעקבות כך).
    כבר מגיל 4 חודישם לערך היא היתה ישנה לילה שלם כלומר, משעה 21-22 עד 4-5 בבבוקר.
    עוד לציין שביתי באחוזון מאוד נמוך שמשקל, יש לה סוג של הפרעת אכילת בגלל רופא מסוים שעשה לי נסיונות על הילדה וכל שני וחמישי החליף לה סוג של תמ"ל.
    ככה שכל הארוחות שלה הן לא מרצון, ובמינונים קטנים.
    ועם הזמן הילדה הייתה ישנה 10-11 שעות רצוף.
    מזה כחודשיים ביתי מתעוררת מידי לילה!
    עכשיו, אני מנסה אוטומטית לחשוב אולי היא רעבה, נותנת אוכל, אוכלת גג60 CC ורוצה לשחק... כלומר סיבת ההתעוררות אינה רעב!!.
    וכך נשארת לה ערה בין שעתיים ל- 5
    חשוב לי לציין שמיד לאחר הלידה תמיד דאגתי ליצור "טקס" שינה, הכולל אמבטיה חמה ומפנקת, אוכל והרדמות על הציצי שלי עם ליטופים.
    אני ממש ממוטטת מכך.. בבקשה תייעצי לי כיצד אוכל להחזיר לה את ההרגלים של שנת לילה רצופה, ובכלל איך אוכל להרגיל אותה לרדם ללא נדנודים בעגלה אלא במיטה.
    אודה על תשובתך
3 תגובות
עמוד 1
  • הי.
    ממליצה לבחון האם היה שינוי כלשהו בבית / במשפחה לפני כחודשיים: חזרה של הורה לעבודה / מילואים / כניסה למסגרת חדשה ועוד. שינויים מסוג זה, משפיעים לעתים גם על השינה.

בנוסף, ממליצה לוודא כי במהלך היום בתך ישנה מספיק, כיוון שיש לכך השפעה על הלילה. בגיל זה, מומלץ לישון כ- 11 שעות בלילה וכ- 3 שעות ביום (המחולקות לשני פרקי שינה).
    מצויין שאת מקפידה על טקס שינה, זה באמת חשוב. שימי לב גם לשעת ההשכבה (מומלץ בסביבות 19-20) ולכך שלא יעברו יותר מ 2-2.5 שעות מרגע שהתעוררה מהשינה האחרונה ביום ועד שאת משכיבה לשנת הלילה.

כדי שהציצי, או הנדנודים בעגלה לא יהפכו לתנאי לשינה עבור בתך, יהיה עלייך ללמד אותה להרדם בכוחות עצמה. ממליצה להניח במיטה לאחר טקס השינה, לשבת לידה, לטפוח עליה ולהשמיע קולות מונוטוניים וכך ללוותה עד שהיא נרדמת. לצורך כך, עלייך להיות מאד סבלנית ועקבית. לצערנו ההורים, אין "קסמים" בשינה ומדובר בתהליך הדרגתי שלוקח זמן, אבל בהחלט יכול להוביל לשיפור.
    ייתכן וכיום את נמצאת קצת ב"מעגל סגור" - לבתך חסרות שעות שינה כיוון שהיא ערה בלילה ולכן הרבה יותר קשה להחזיר אותה למעגל השינה. לכן, גם כשהיא מתעוררת באמצע הלילה, אל תוציאי אותה מהמיטה. שבי לידה עד שתרדם. העבירי לה את המסר שעכשיו לילה ולא משחקים.

דבר נוסף- אני לא יודעת אם כבר עשית זאת או לא, אך ממליצה לפנות לאיש מקצוע כדי לטפל בקשיי האכילה (פסיכולוג/ית ילדים, או מרפא/ה בעיסוק). חשוב גם לוודא כי בתך אוכלת במהלך היום כמות מספקת בהתאם לגילה, כי יש לכך השפעה על השינה.

במידה ותתקלי בקשיים, ממליצה לפנות לייעוץ שינה שבו תזכי לליווי (בטלפון ובמיילים) לאורך כל התהליך.

בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
  • קודם כל תודה על התשובה
    דבר שני לא היה לביתי שום דבר חדש שחל בחודשיים האחרונים, אני איתה בבבית מאז שנולדה, בעלי עובד כרגיל, לא הייתה שום נסיעה משהו שגרם לה לשיבוש או משהו...
    בכל מקרה לגבי הת**** הלקויה שלה, אני אספר בקצרה- לביתי היה רפלוקס מה שאובחן ע"י הרופא כאלרגיהה לחלב, בהמשך גם לסויה, והיא היתה "ני****" (וזה במרכאאות כי היא לא באמת הייתה מסוגלת לאכול את האוכל הזה הוא דוחה) מנוטרמיגן הילדה היתה מתעוותת כשהייתי מכניסה לה את הבקבוק לפה.
    בתור אמא חדשה בלעתי את כל מה שהוא אמר לי!! הוא אמר לי שאם אני אשנה לה את המזון על דעת עצמי זה יכול להגיע למוות כי היא אלרגית וההקאות זה תופעה ראשונית ולא כדאי להסתכן!!!!!
    בקיצור עברנו ממנו בגיל 7 חודשים כי הלב לא הניח לי ידעתי שאני מענה את הילדה סתם,דרשנו לעשות לה בדיקת אלרגיה- ופלאים- הילדה לא אלרגית לחלב וגם לא לסויה!! כמה מפתיע....
    בקיצור לילדה יש סוג של הפרעת אכילה, היינו איתה אצל דיאטנית ופשוט כלום לא משנה את הרגלי הת**** שלה, לכן אני דיי נכנעתי היא אוכלת מזונות מגוונים בכמות קטנ יחסית וזה בסדר כי גם בטיפת חלב הם כבר הבינו שזאת היא וזה מה שהגוף שלה דורש.
    בכל מקרה אני מאוד משוכנעת שביתי לא אוכלת מספיק במהלך היום אבל ככה היא רגילה ואין לי דרך להגדיל לה את כמויות המזון, הייתי איתה אצל עשרות רופאים ממוחים בגסטרו ילדים וכולם ענו לי תשובה חד משמעית- הילדה יודעת כמה היא צריכה לאכול, היא פשוט אוכלת במינונים קטנים.
  • הי.
    צר לי לשמוע שהייתן צריכות לעבור דרך שכזו..
    טוב מאד שבדקת לאחר מכן וגם טוב שאת סומכת על האינטואיציה שלך. בסופו של דבר, את יודעת מה הכי טוב לבת שלך ואת תבחרי מה טוב עבורך ועבורה.

שיהיה המון בהצלחה :-)

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה