בעיית שינה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,בני בן 3 וחצי חודשים...לפעמים כשאני מרדימה אותו הוא מתעורר לי תוך רבע שעה ומסרב לעיתים להירדם בחזרה,הוא דווקא רגיל לרעש,בצהריים אני לא מחשיכה את החדר כדי שהוא לא יתבלבל ויחשוב שהגיע הלילה...אני לא יודעת מה הבעיה.אני יודעת שלפעמים זה נובע מגזים...אבל גם אחרי שהוא מוציא צואה זה קורה,ואני מרדימה אותו אחרי שהוא אכל...בלילה זה קורה פחות...זה קורה יותר בשעות היום...והוא אף פעם לא מצליח להירדם לבד..הוא תמיד חייב אותי או את בעלי לידו-הזזה בלול,לשיר שירים,או הזזה על הברכיים..ייתכן שהוא כבר יתרגל לזה,אני לא יודעת מה לעשות כשאחזור לעבוד בעוד כחודשיים..הוא חייב להירדם לבד!!!מה הפיתרון???
4 תגובות
עמוד 1
  • הי אורטל.
    פעמים רבות ההרדמה ביום הרבה יותר קשה מהלילה.
    בגילו של בנך, הוא זקוק לכ- 10 שעות שינה בלילה ו- 5 שעות שינה ביום, המחולקות ל- 3-4 פרקי שינה.
    ראשית, ממליצה להקפיד להשכיב אותו באופן יזום ולספק לו את מרווחי השינה וכמות שעות השינה המתאימה לגילו. השכיבי אותו בפעם הראשונה ביום- כשעה וחצי לאחר שמתעורר בבוקר. לאחר מכן, השכיבי אותו כל שלוש שעות מרגע שהתעורר. כשעה וחצי לאחר שהתעורר מהשינה האחרונה, השכיבי אותו לשינת הלילה (לדוגמא: אם התעורר בסביבות 17:30, השכיבי אותו כבר ב- 19:00 לשינת לילה.

בנוסף להקפדה על השעות, בנך זקוק לעזרתך על מנת לחזור ל"מעגל השינה" ולצורך כך יידרשו ממך המון המון סבלנות ועקביות. ממליצה לשבת לידו, לטפוח עליו ולהשמיע לו קולות מונוטוניים על מנת להרגיעו וכך עד שיירדם. לאחר כתקופה, אפשר להפחית בהדרגה את הטפיחות והקולות.

בנך עדיין קטן ואין קסמים בשינה. אך תגובות עקביות ואחידות מצדך, יסייעו לו ללמוד בהדרגה להרדם שוב בכוחות עצמו.
    אם את ממשיכה להתקל בקשיים, ממליצה להעזר בהדרכת שינה בביתך ע"י יועצת מקצועית.

בהצלחה וחזרה נעימה לעבודה :-)

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
  • אוקיי הבנתי בקשר לשעות שינה ולמרווחים...זה נכון שאם אאכיל אותו דיסה אז הוא ישן רצוף יותר בלילה?מאיזה גיל הם מתחילים לישון רצוף?הבן שלי קם כל שעתיים שלוש בלילה ולאו דווקא מרעב או מהחלפת טיטול..
    תודה על העזרה... :-))
  • הי אורטל.
    בנך עדיין קטן והוא עדיין זקוק לאוכל באמצע הלילה.
    עד גיל חצי שנה, מומלץ להאכיל בכל 3-4 שעות, בהנחה שהוא עולה במשקל כמצופה.
    בגיל חצי שנה, תינוקות כבר יכולים לפתוח פערים של 5-6 שעות וככל שהם גדלים, גם הפער הולך וגדל.
    החל מגיל חצי שנה, אפשר להאכיל לפני השינה (בסביבות 19 / 20) ואז לתת שוב ארוחת לילה בסביבות 23 / 24 ואז שוב החל מ- 05 בבוקר.

לגבי הדייסה - לפעמים הדייסה רק מכבידה יותר על הקיבה ולכן מוסיפה על הקשיים בלילה. לכן אין זה בהכרח נכון שדייסה מסייעת לשינה רצופה יותר.

בהצלחה :-)

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
  • תודההה!!!
    לפעמים הוא מסרב לאכול גם אחרי חמש,שש שעות הרופא אמר שזה בסדר אפילו שהוא עולה במשקל ושלא אדחוף לו אוכל בכוח...זה בכל זאת מלחיץ אותייי!!!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה