מאמא יקרה שלי
תרשי לי קודם כל ולפני הכל להתייחס לכאב שלך שמביט אלי מכל אחת ממילותייך.
נכון - לא יהיו שני כסאות תלמיד - אחד כחול ואחד אדום, אלא כרגע רק אדום. הכחול לעת עתה נשאר בחנות, עד שיגיע זמנו של יובל, ואח"כ של יונתן.
נכון - לא צריך לסחוב שני ארגזים כבדים, לרוץ במקביל לשתי אסיפות הורים, להכיר שתי מורות, להתרוצץ בין שתי כיתות בראשון לספטמבר ולקנות הכל כפול.
אלא להנות מהם - אחד אחד.
וברור מאליו שאף אחד לא "במקום", ואף אחד הוא בטח שלא "פיצוי" (גם אני מכירה את האמירות האלו של אנשים - וגם לי הן עושות רק רע.).
לגבי להרגיש "לא מספיק פנויה בשביל להתרגש עבור הילדים שישנם בבית" - אני מכירה את התחושה. בהתחלה היא הייתה לי נוראה, והרגשתי רגשות אשם קשים לגביהם (כאילו אני אף פעם לא לגמרי בשבילם...)
עד שמישהי חכמה (הכי חכמה שהכרתי בחיים...
) אמרה לי שתמיד, ככל שמספר הילדים עולה, כך האם מרגישה פחות פנויה עבור כל אחד ואחד מהם - פרטנית. אבל עם זאת, ככל שמספר הילדים עולה, האושר שהם מביאים מכפיל עצמו עם כל אחד ואחד, משהו בסגנון: השלם תמיד שווה יותר מסכום חלקיו...
את מבינה? היא פשוט גרמה לי לחשוב על הנעדר שלי כאחד מאלו שחיים וקיימים... וגרמה לי להבין עד כמה בנוכחותו הוא מעסיק את יישותי (משל כאילו היה נוכח - פיזית, בחיינו) ועד כמה אני בעצם אם ל - 4, שמן הסתם פחות פנויה לכל אחד ואחד מהם פרטנית...
לגבי ילד נוסף - אני באמת לא הכתובת לשאול... זה דבר שנתון לשיקולך הבלעדי - אני חושבת שאם תתייעצי בנושא עם בן זוגך, זה עשוי להועיל
,
ואולי גם עם הרופא - אחרי הכל, כפי שכתבת, את אחרי 3 קיסריים ובנושא זה אני באמת הדיוט גמור...
לגבי הגיל?... הצחקת אותי
טיפול פסיכולוגי?... תשמעי, לשם הגילוי הנאות אני חייבת לומר לאומה שאני מאמינה שאין אדם שלא יכול להתרם מטיפול נפשי. "צריכה"?... זו כבר שאלה אחרת. מזה זמן אני עובדת עם אוכלוסיית בריאות הנפש במשרד הבריאות, ומתוך תחום מקצועי הצר אני יכולה לומר שהכרתי כמה אנשים שהיו "צריכים" טיפול פסיכולוגי, ברמת ה"צורך" שבדבר.
לומר עלייך שאת "צריכה"?... בהחלט לא אעשה זאת, אלא אשאיר את העניין לשיקולך הבלעדי.
המשתנים העיקריים שקובעים האם קיים שם "צורך" אמיתי הם ברמת התכיפות וההפרעה לקיום חיים רגילים - של איזשהו סבל נפשי.
אם את סובלת מאד, מוצאת עצמך שקועה במחשבות מדכאות אובססיביות כמעט ללא שליטה או ללא שליטה בכלל, אם יש הפרעה לשינה, לתיאבון, לזוגיות, לעבודה, לתפקוד יומיומי רגיל - יש מקום לשקול פנייה לטיפול.
בכל מקרה אחר - את יודעת, טיפול נפשי לא הזיק לאף אחד (אם הוא נעשה בידיים מקצועיות). לעומת זאת - אם אין אותו כאשר קיים צורך אמיתי - אז יכול להיווצר נזק.
שרון.
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
www.sh-cbt.co.il