שאלה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    הילדה שלי בת שנה וחמישה חודשים יש לי איתה בעיה שאני לא יודעת איך להתמודד איתה ומה שאני עושה לא עוזר.
    יש לילדה קטע שכל דבר היא לוקחת מכניסה לפה, לדוגמא בגינה היא אוספת בדלי סיגריות וכו... ומכניסה לפה ולפני שהיא מכניסה היא מסתכלת שרואים אותה ואז ישר דוחפת לפה או שלוקחת משהו שהיא יודעת שאסור ואיך שמתקרבים אליה כדי לקחת לה היא זורקת אותו חזק על הרצפה.
    אני יושבת איתה ומסבירה לה שאסור , כועסת עליה , שמה אותה בלול .. שום דבר לא עוזר...
    איזה דרך יכולה לעזור לי?
    תודה!
1 תגובות
עמוד 1
  • הי.
    בפורום זה, אנו עונים על שאלות הקשורות בקשיי שינה אצל תינוקות ופעוטות ובטיפול בסיסי בתינוק. יחד עם זאת, אנסה להתייחס בכמה נקודות:

נשמע מדברייך שמדובר במשהו התנהגותי: בתך מחכה שיראו אותה ואז מכניסה לפה. היא כנראה בוחנת את הגבולות שלה וכנראה יודעת שבאמצעות הכנסת החפצים לפה היא "תפעיל" אותך ותעורר תגובה כלשהי מצדך.

אני לא ממליצה להגיב בכעס או בעונשים,כיוון שכך תיכנסי איתה למאבקי כוחות מיותרים. אפשר להסביר לה את מה שאת רוצה בטון אסרטיבי וברור.

תינוקות בגיל של בתך, בוחנים את העולם באמצעות הפה ונוהגים להכניס דברים לפה. הפה הוא אזור חישה מרכזי ובו מצויים המון "חיישנים" של המוח. יחד עם זאת, חשוב כמובן לשמור על כללי בטיחות בסיסיים.

ממליצה כשאת עם בתך בבית, לאפשר לה להכניס דברים שונים לפה באופן מבוקר ובהשגחתך - על מנת לאפשר לה לחוש מרקמים שונים וסוגים שונים של מגע (לדוגמא: בובה רכה, משחק מפלסטיק וכו')...

**** אין לתת חפצים קטנים שיכולים בגודלם להיכנס לקופסה של פילים של מצלמה ישנה ****

עם כל האמור לעיל, ישנם ילדים שמכניסים דברים לפה יותר מהממוצע לגילם, בשל קושי תחושתי וזה משהו שאיש מקצוע צריך לאבחן (מרפאה בעיסוק לדוגמא). למרות שלפי תיאורך, נראה שמדובר בעניין התנהגותי, אך איני מרפאה בעיסוק ולא ניתן לבדוק זאת מעל דפי האינטרנט...

לסיכום:
    ממליצה לפנות להדרכה הורית מקצועית, על מנת לקבל את הכלים כיצד להגיב ולהתמודד ובכך למזער את התופעה.

בהצלחה

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה