נגה היקרה שלי
ראשית, אני חושבת שהעיר סיאטל הרוויחה, ובגדול...
שנית, אני חושבת שאת רב דאגותייך את יכולה להרגיע - סיאטל נמצאת באחד האיזורים היותר שקטים ובטוחים בארה"ב, מה גם שהקהילה היהודית שם היא בין הגדולות ביותר, ובטוח שיעטפו אתכם בחום... (היא גם עיר-תאומה לב"ש, אבל את זה את בטח יודעת...)
בקיצור - תחסרי לי מאד
, אבל אני סומכת על ביקור שבועי לפחות פה בפורום, "סתם" כדי לומר שלום...
ולעניין המדובר: מבחינתי, עניין האימהות וכל מה שכרוך בה הוא המנוף הבהחלט ראשון להזדהות עם עניין גלעד שליט. אין ספק שכאם לאם - כולנו יכולות ורוצות לחוש הזדהות עמוקה עם הכאב והרצון האינסופי לראותו חוזר לחיבוק אמו.
אבל, זהו בהחלט לא המנוף היחידי.
מצאתי עצמי פעמים רבות מספור במהלך 5 שנים אלו (כבר כתבתי שהייתי פעילה במאבק להשבתו) שואלת את עצמי שאלות קשות בנוגע למחיר הכבד. כזכור - אני נפגעת טרור, את מה שנלקח ממני ע"י בני עוולה אף אחד לא יוכל להחזיר או להבין אי פעם. ובדיוק בתפר הזה שבין השחור ללבן, נכנס האפור שלי, שאומר באופן ברור: צריך להחזיר את הילד הזה. נקודה. סוף פסוק.
בדיוק כשם שהמדינה מחוייבת לדאוג לי לאחר שנפצעתי בשירותה ע"פ ציווי חוק מדינה (נפצעתי בהיותי חיילת בת 19, במדי צה"ל), כך היא מחוייבת להשיב הביתה חייל שנשבה בזמן שירות לפי ציווי חוק המדינה הזו.
מבחינתי - זהו הציווי המוסרי של כולנו.
שאלת החוקים המובילים לגבי מס' הרוצחים שמשוחררים, אופן שחרורם ושאלת עונש המוות לרוצחים אלו (מה שנדון בבג"ץ היום) - אלו עניינים טכניים שממסכים את המהות המוסרית האמיתית - צריך להשיב את החייל הזה.
עם כל הכאב למשפחת השכול והנכות, שאני גאה להמנות על בנותיה - הבג"צים שהוגשו היום מפספסים את המהות האמיתית של מעשה ההחזרה הזה.
וכנראה שטבעו של מן צדק קוסמי שכזה הוא לצאת לאור. מחר נחזה כולנו ביציאתו לאור.
ככה אני מרגישה, נוגוש.
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
www.sh-cbt.co.il