אוכל באמצע הלילה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום וברכה,
    יש לי תינוקת בת 10 חודשים מאז שהיא נולדה לא הצלחנו ל"גמול" אותה מאוכל באמצע הלילה, אני מאוד משתדלת שיהיה לה סדר יום בדרך כלל עד 19:30-20:00 היא במיטה, אבל אז היא מתעוררת ב- 23:00, פעמים בודדות זה רק למוצץ אבל בדר"כ אם לא ניתן לה לאכול היא לא תחזור לישון וככה קורה גם ב- 02:00 וגם ב- 05:00. זה כבר מתחיל להיות מתסכל, ניסינו לתת לה מים במקום - ולא עזר ניסינו לא להתייחס שאולי היא תחזור לישון אבל כלום!
    איך גורמים לילדה לישון כל הלילה ולא לקום לאוכל???

אשמח אם תוכלו לתת לי עייצות.
6 תגובות
עמוד 1
  • יעזור אם תכתבי מה סדר היום שלה מבחינת אוכל ובחינת שינה... וגם אם עבר עליה איזה שינוי לאחרונה (עברתם דירה/כניסה למטפלת או מעון וכד').

ילד יפה של אמא
  • יש לה סדר יום מאוד קבוע:
    היא מתעוררת בין 06:00-06:30 - ב- 07:00 היא כבר אצל המטפלת.
    אם היא קמה בין 04:00-05:00 אני לא נותנת לה לאכול כדי שתאכל טוב אצל המטפלת ואם היא לא קמה בשעות האלו (שזה פעם באף פעם) אז היא מקבלת מטרנה 120 מ"ל (כל ארוחה של מטרנה היא מקבלת אותה עם קצת דייסה - 8 דגנים)

08:00-08:30 - היא אוכלת פירות.
    11:30 - ירקות.
    12:00 - 14:00 - שנת צהריים.
    15:00 - היא אוכלת דייסה (כלומר בכפית).
    16:30 - אנחנו מגיעים הביתה.
    - 17:00 - היא אוכלת מעדן גמדים (הקטן).
    בדר"כ אחרי זה היא רוצה קצת לישון אני נותנת לה 30-45 דק'.
    19:00 - מקלחת.
    19:30-20:00 - בקבוק מטרנה ולישון.

כמובן שיש ימים שקצת שונים מהרגיל נגיד אם בבוקר המטפלת רואה שהיא עוד עייפה אז היא נותנת לה לישון קצת, או לפעמים היא לא רוצה לישון ב- 17:00 ואז ב- 19:00 היא כבר נשפכת.
    ואומנם היו לילות שהיא קמה לאכול ב- 23:00 ואח"כ ב- 05:00 אבל פעמים ממש בודדות.
    אבל עד היום לא היה לילה אחד שהיה לה שינה רצופה.

לא היה שום שינויי, מגיל 4 חד' העברנו אותה לחדר ביחד עם אחיה
    ומגיל 5 חד' היא אצל אותה מטפלת.

• נראה לי שהיא לא מקבלת מספיק אוכל במשך היום. אני לא איזה יועצת מקצועית... אבל חושבת מה היה עם הילדים שלי בגילאים האלה. (אני כותבת הכל מאהבה וחס וחלילה לא מביקורת
  • קודם כל תודה על התגובה,
    אבל אני לא חושבת שזאת הבעיה שאין לה מספיק אוכל, כי כשאני מנסה לדחוף לה עוד היא לא רוצה וגם ניסיתי כמה פעמים לעלות לה את הכמות ל- 180מ"ל ולא עזר היא אכלה בדיוק 120.
    והיא כן מקבלת בקבוק בבוקר אבל לפעמים זה ב- 04:00 ולפעמים כשהיא קמה ב- 06:30.

ועכשיו קצת התחלתי לתת לה סנדוויץ, אנחנו מנסים כל הזמן כל מיני דברים.
    ובאמת להרדים אותה ב- 6 לא הגיוני ולא סביר - אני לא מספיקה איתם כלום לכן אני מעדיפה לתת לה לישון חצי שעה שאנחנו מגיעים.
  • הי הודיה.
    נכון אתם עושים שאתם משכיבים אותה לישון ב- 19:30-20:00.
    בתך זקוקה בגילה לשינה של כ- 11 שעות בלילה ו- 3 שעות ביום (המחולקות לשני פרקי שינה).
    לגבי אוכל- ההמלצה היא להנקה / בקבוק כשמתעוררת + 4 ארוחות מוצקות (בוקר, צהריים, ביניים וערב) + הנקה / בקבוק לפני השינה.

גם אני לא חושבת שהאוכל הוא הבעייה. בתך כבר יכולה לישון לילה שלם מבלי לאכול (מבחינה פיסיולוגית). כיום היא חוזרת לישון רק באמצעות אוכל - כי זו ה"משענת" שלה וזה התנאי שלה להרדמות. זו הסיבה לכך שגם המים לא עוזרים - כי ייתכן שפעולת המציצה עוזרת לה לחזור לישון, ללא קשר לתוכן הבקבוק.
    נראה שנכנסתם למעין "מעגל סגור" - בתך יודעת שבסופו של דבר היא תקבל אוכל ולכן יש לה סיבה להתעקש.

אז מה עושים?
    אתם יכולים לתת לה ארוחה אחרונה ב- 23:00 כשהיא מתעוררת (וגם על זה אפשר לוותר בהמשך) ואז להאכיל שוב החל מ- 05.00 בבוקר. בכל התעוררות אחרת - שבו לידה ולוו אותה עד שנרדמת. אתם יכולים לטפוח עליה, או להשמיע קולות מונוטוניים. כך, תלוו אותה מצד אחד ומצד שני - תעבירו לה מסר מאד ברור שבשעות אלו אין אוכל ועליה לחזור לישון בכוחות עצמה.

יכול להיות שיהיה קשה בהתחלה, אבל אם תתמידו ותהיו מאד עקביים וסבלניים - זה ישתלם ואני מאמינה שיהיה שיפור הדרגתי.

בהצלחה וחג שמח

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
  • תודה רבה מיטל,
    אנו ננסה זאת - אפילו שזה באמת קשה לקום ב- 03:00 ולהתחיל לשבת לידה!

חג שמח.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה