אורטל שלום,
אתייחס בתשובתי למספר אספקטים.
ראשית, זה עדיין מאוד מוקדם להתחיל לחשוב על אוכל מוצק.
שנית, יתכן ותחליף החלב אינו מתאים לו. אני מציעה שתתייעצי על כך בפורום העוסק בת****. יתכן ויוכלו לתת לך מענה בנושא.
כך או כך, לא הייתי ממליצה לך להאכילו מתוך שינה, או להאכילו בכוח. אם הוא נרדם תוך כדי האכלה זה דבר אחר. האם יש פעמים שמוכן לאכול ללא בעיה? אם כן, יתכן והבכי במקרים אחרים אינו קשור כלל לרעב - וצריך לנסות להרגיעו בדרכים אחרות שאינן אוכל.
איני בטוחה אם אכן מדובר בגזים, אך במידה וכן - אעלה מספר תרגילים שעשויים לעזור לך בכך.
ישנן תנוחות שונות להחזקת תינוק, שעוזרות לתינוק לבעיית הגזים.
ראשית, אמליץ לך לערסל את בנך. תנוחת הערסול מאוד מקלה על הגזים מאחר והיא מאפשרת את עזיבת השרירים, ושחרור. את יכולה להיעזר במנשא בד (תינוקיס, לופי וכן הלאה) או לאחוז בעצמך כך שהראש והרגליים באותו הגובה (האגן מעוגל). בתנוחה זאת את יכולה גם לעשות תנועות של פתיחה וסגירה של הידיים ("מועכת" פנימה ואז פותחת, וקירוב יד ורגל נגדית). זה מאפשר לאותם גזים שתקועים בבטן להמשיך לזוז במעיים ו"לטייל להם" החוצה על ידי קיצור והארכה של השרירים בבטן, וזה עוזר למוח להבין שאפשר לשחרר את השרירים ולא להחזיק, והאוכל ממשיך לעבור במעי.
בתנוחת ערסול קדמי (גב התינוק מוצמד לבטן ההורה, אחיזה מהירכיים תוך יצירת כפיפה באגן) - הנעת הרגליים למטה (ליישור) וחזרה, כאשר הנעת הרגליים נעשית במקביל לתנועה שלך.
תנוחה נוספת היא תנוחה צדית (להחזיק את התינוק בשכיבה על הצד, כאשר הגב שלו מוצמד לבטן שלך) - ושוב ניעות: לקרב את הברך העליונה ליד העליונה (שתי הידיים שלי מסתובבות כלפי פנימה בתנועה קטנה וכך היד שבין הרגליים בעצם גורמת לברך העליונה להתרומם והיד שמתחת לראש גורמת לראש להתרומם – שימוש באמות היד).
בתנוחת הנמר (התינוק שוכב על האמה, ראש לכיוון המרפק מופנה למטה), וביד השנייה לתפוס את הטוסיק ולהניע מטה כלפי הראש.
בזמן של התקף גזים אני מציעה לך לבחור תנוחה או שתיים, שאת רואה שהוא מתחבר אליהן יותר, אבל כשהוא רגוע תנסי את כל התנוחות שיכיר את כולן.
מעבר לניעות בתנוחות שונות, את יכולה להקל עליו גם בתרגול על המזרון: בשכיבה על הבטן להכניס את ידך מתחת לבטן (או מהצד שלו או מלמעלה – מעל הכתף שלו). היד שמתחת לבטן סגורה על שרירי הבטן: חופנת את השרירים לאט לאט ופותחת את היד לאט.
בעת שכיבה על הגב לאחוז מהירכיים ולהקפיץ את האגן: גורם להתעגלות הגב, הבטן מתכווצות ואז עוזבת.
שיהיה בהצלחה!
הילה מיסק
מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
אתר:
www.first-step.co.ilמייל:
[email protected]סלולרי: 052-5918385