חניכיים? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום....הבן שלי בן 3 חודשים...בשבועיים האחרונים הוא התחיל לנגוס בידיו בחוזקה ולצרוח ממש..איך גיליתי שזה חזק?שמתי לו את כרית הזרת בפה וזה אכן כאב... יכול להיות שהוא התחיל עם החניכיים?בגיל כזה???
    בעיה שניה....הוא עושה קונצים בזמן אכילה...עד שהוא לא משאיר לי ברירה אלא להאכילו כשהוא ישן(סימילאק או חלב שאוב)....
5 תגובות
עמוד 1
  • אורטל שלום,
    פעמים רבות כחודש לפני בקיעת השיניים מתחילים כאבים, ותינוקות רבים מכניסים את ידיהם לפה על מנת לגרות את האזור ולהקל על הכאב.
    יחד עם זאת, אין סיבה שינגוס בידיו באופן שיכאיב לעצמו, במיוחד אם המטרה היא הקלת הכאב. האם את מכירה אצל בנך קושי בוויסות חושי? האם הוא אוהב דברים בעוצמות מאוד גבוהות (למשל להניע אותו מהר וחזק על מנת שיירגע?) האם נרתע (או לחילופין מעדיף) מרקמים מסוימים? כיצד מגיב למגע?
    יתכן ונשיכת הידיים קשורה גם לקושי בזמן ההאכלה. האם תוכלי לפרט על כך יותר? כיצד מתבטא קושי זה? האם זהו קושי חדש, או שהיה כך מההתחלה? האם פולט הרבה? וכן הלאה.
    אשמח לנסות לראות כיצד ניתן לעזור לבנך ולך, אך בכדי לעשות זאת אני זקוקה לעוד מידע.
    תודה רבה וחג שמח.

הילה מיסק
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
    אתר: www.first-step.co.il
    מייל: [email protected]
    סלולרי: 052-5918385
  • חג שמח גם לך!!!
    בחודש הראשון התינוק ינקה בכייף,העדיף חלב על פני סימילאק..אך היה שותה סימילאק ללא בעיות..הבעיות התחילו באמצע החודש השני...הוא התחיל להוציא את הכל בחוץ,הוא לא ינק,אז הייתי צריכה לשאוב לו חלב...לפעמים הוא לא אוכל לי כחמש שעות וזה די מפחיד אותי,לכן אני חייבת להרדים אותו על מנת להרדים אותו..כשהייתי אצל הרופא הוא אמר שזה אולי בגלל הגזים וככה זה עד גיל ארבעה חמישה חודשים ושצריך להיות סבלנים...בקשר לצואה שלו-הוא עושה כל יומיים שלושה,הוא קם בלילה כל שלוש שעות לאכול,וקם מוקדם בבוקר,הוא מאוד מחובר לטלוויזיה...אני לא מטלטלת אותו בחוזקה כי זה יכול לפגוע לו בראש ואני חוששת מזה,כשאני מרדימה אותו אני מזיזה אותו בלול,או שהוא נרדם על הברכיים בתזוזה..הוא לא ממש מתחבר למוצץ ואם הוא ממש עייף אז הוא לוקח מוצץ..עדיין לא התחלתי להביא לו אוכל מוצק ואני די בדילמות ובמחשבות למה שיהיה אם אתחיל לתת לו מוצק והוא ימשיך לעשות לי בלאגן..
    קיצר...מקווה שפירטתי מספיק..
    בתודה מראש!!!
  • דרך אגב...הוא לא מרבה לפלוט,אלא אם כן אני מנסה להאכילו בכוח בלית ברירה!!!
    ולפעמים שהוא מסרב לאכול אז אני שרה לו שירים ומשמיעה לו קולות...
  • אורטל שלום,
    אתייחס בתשובתי למספר אספקטים.
    ראשית, זה עדיין מאוד מוקדם להתחיל לחשוב על אוכל מוצק.
    שנית, יתכן ותחליף החלב אינו מתאים לו. אני מציעה שתתייעצי על כך בפורום העוסק בת****. יתכן ויוכלו לתת לך מענה בנושא.
    כך או כך, לא הייתי ממליצה לך להאכילו מתוך שינה, או להאכילו בכוח. אם הוא נרדם תוך כדי האכלה זה דבר אחר. האם יש פעמים שמוכן לאכול ללא בעיה? אם כן, יתכן והבכי במקרים אחרים אינו קשור כלל לרעב - וצריך לנסות להרגיעו בדרכים אחרות שאינן אוכל.

איני בטוחה אם אכן מדובר בגזים, אך במידה וכן - אעלה מספר תרגילים שעשויים לעזור לך בכך.
    ישנן תנוחות שונות להחזקת תינוק, שעוזרות לתינוק לבעיית הגזים.
    ראשית, אמליץ לך לערסל את בנך. תנוחת הערסול מאוד מקלה על הגזים מאחר והיא מאפשרת את עזיבת השרירים, ושחרור. את יכולה להיעזר במנשא בד (תינוקיס, לופי וכן הלאה) או לאחוז בעצמך כך שהראש והרגליים באותו הגובה (האגן מעוגל). בתנוחה זאת את יכולה גם לעשות תנועות של פתיחה וסגירה של הידיים ("מועכת" פנימה ואז פותחת, וקירוב יד ורגל נגדית). זה מאפשר לאותם גזים שתקועים בבטן להמשיך לזוז במעיים ו"לטייל להם" החוצה על ידי קיצור והארכה של השרירים בבטן, וזה עוזר למוח להבין שאפשר לשחרר את השרירים ולא להחזיק, והאוכל ממשיך לעבור במעי.
    בתנוחת ערסול קדמי (גב התינוק מוצמד לבטן ההורה, אחיזה מהירכיים תוך יצירת כפיפה באגן) - הנעת הרגליים למטה (ליישור) וחזרה, כאשר הנעת הרגליים נעשית במקביל לתנועה שלך.
    תנוחה נוספת היא תנוחה צדית (להחזיק את התינוק בשכיבה על הצד, כאשר הגב שלו מוצמד לבטן שלך) - ושוב ניעות: לקרב את הברך העליונה ליד העליונה (שתי הידיים שלי מסתובבות כלפי פנימה בתנועה קטנה וכך היד שבין הרגליים בעצם גורמת לברך העליונה להתרומם והיד שמתחת לראש גורמת לראש להתרומם – שימוש באמות היד).
    בתנוחת הנמר (התינוק שוכב על האמה, ראש לכיוון המרפק מופנה למטה), וביד השנייה לתפוס את הטוסיק ולהניע מטה כלפי הראש.

בזמן של התקף גזים אני מציעה לך לבחור תנוחה או שתיים, שאת רואה שהוא מתחבר אליהן יותר, אבל כשהוא רגוע תנסי את כל התנוחות שיכיר את כולן.

מעבר לניעות בתנוחות שונות, את יכולה להקל עליו גם בתרגול על המזרון: בשכיבה על הבטן להכניס את ידך מתחת לבטן (או מהצד שלו או מלמעלה – מעל הכתף שלו). היד שמתחת לבטן סגורה על שרירי הבטן: חופנת את השרירים לאט לאט ופותחת את היד לאט.
    בעת שכיבה על הגב לאחוז מהירכיים ולהקפיץ את האגן: גורם להתעגלות הגב, הבטן מתכווצות ואז עוזבת.

שיהיה בהצלחה!

הילה מיסק
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
    אתר: www.first-step.co.il
    מייל: [email protected]
    סלולרי: 052-5918385
  • תודה אני אנסה את התרגילים האלה!!...אגב,הגזים קורים להם גם אחרי שהם מוציאים צואה?היום הוא לא אכל 7 שעות ולא הראה רצון לאכול,רק קיטר וקיטר עד שנרדם(בעזרת מוצץ),ולא הייתה לי ברירה אלא להאכילו,הוא הביט בי לשניה ונרדם...לפעמים הוא מכניס את הבקבוק לפה ומוציא תוך כמה שניות(כשהוא ערני)...אתמול הייתי אצל רופא הילדים שלו והוא אמר שאין מקום לדאגה אם הוא אוכל ועולה במשקל,אמרתי לו שאני עדיין מודאגת,כי כשאתחיל לתת לו אוכל מוצק הוא גם יעשה לי קונצים ומה יהיה?..בחודש וחצי הוא עלה 700 גרה והוא אמר שזה בסדר גמור...
    יש פה בכלל פורום העוסק בת****?:-)
    לפני ניסיונך,זה קורה להרבה תינוקות?(החוסר תיאבון הזה?)
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה