חושבת שעשיתי משהו לא נכון )-: - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בד"כ כשאיתי עושה משהו לא בסדר אני כועסת מסבירה מה היה לא בסדר ולפעמים
    כשזה עניין של סכנת חיים גם צועקת.
    אני לגמרי בעד לשים בעונש. דקה עד שתי דקות בכיסא מיוחד לעונש... תלוי בחומרת המעשה.
    לפני שעתיים בערך הוא עשה ממש "לא משחקים ושוברים את הכלים" ובנוסף
    זרק עליי חלקי משחק
11 תגובות
עמוד 1
  • בפעם הבאה תגידי "התנהגות רעה!"
    55555
  • לפני כמה ימים הבן שלי שיחק לידי ופתאום אני מרגישה כאב חד ועז ברגל שלי - הבן שלי נשך אותי ברגל
    "הילד האנושי - לעיתים כה חד הבחנה יותר מאשר המבוגר המהורהר עד טמטום חושים" (מארקוס זוסאק מתוך הספר "גנבת הספרים")
  • תודה בנות....
    פשוט אני זוכרת כמו מנטרה "לא אומרים ילד רע" ונבהלתי לחלוטין בעיקר כשהוא
    לקח את זה כמו שלקח.
  • הוא לקח את זה קשה ככה כי זו תגובה שהוא לא רגיל אליה והתגובה לא מוכרת לו. לדעתי מהתיאור שלך הוא הבין שהוא חצה את הגבול ובגלל זה הגבת בחריפות. אל תדאגי, לדעתי ההשפעה שלו מהתגובה כבר עברה ורק המסר נשאר
    "הילד האנושי - לעיתים כה חד הבחנה יותר מאשר המבוגר המהורהר עד טמטום חושים" (מארקוס זוסאק מתוך הספר "גנבת הספרים")
  • תודה רבה מותק
  • היי פלוקי, סאנשיין ו - super mom,
    תודה לעונות - על האיכפתיות, הדיעות והשיתוף
    פלוקי יקירתי,
    אני מבינה לגמרי את הייסורים...
    וזה נכון - בתיאוריה, לא אומרים: "אתה ילד רע". פשוט כי, מעבר לכל העניין שזה באמת מעליב, שם תוית וכו' - יש לזה פוטנציאל להפוך להיות מעין "נבואה שמגשימה את עצמה".
    בתיאוריה, כן...
    עיקר העניין הוא שאנו חיים פה, כאן ועכשיו, ולא בתיאוריה.
    ובחיים פה כאן ועכשיו - אנו רק בני אדם. עם סף מסוים, עם יום יותר טוב ופחות טוב.
    בגלל זה, ורק בגלל זה - אנו לא יכולים בשום פנים ואופן לדרוש מעצמנו כל הזמן לחיות לפי התיאוריה האידאלית. כי במציאות חיינו - אין אידאל. יש חיים, והם קורים לנו בזמן שאנחנו יושבים לנו וטווים מגדלי תיאוריות על מה מותר ואסור לעשות.
    ככה ש... ספר החוקים נכתב מזמן, והוא ידוע, ברור, קיים ושריר - לכולנו.
    מה עושים איתו - זה כבר סיפור אחר לגמרי.
    יש כאלו שילכו ויזרקו את ספר החוקים לכל הרוחות ויתעלמו ממנו כי "ככה נוח להם".
    ויש כאלו שישתדלו לנהוג לפי מה שכתוב בו - ביודעם שבמציאות חייהם, לא תמיד מתאפשר לעקוב תמיד ובכל המצבים אחרי חוקי המותר והאסור - וזה בסדר.
    וכשלא מתאפשר להם - הם מתחרטים, מצפונם מייסר, והם מחפשים נחמה ודרכים לתקן.
    ונראה לי שאת שייכת לסוג השני .
    אז... סטית רגעית מחוקי המותר והאסור עם ילדים.
    היית נאמנה לרגע למה שעבר עלייך במציאות, ולא לספר התיאוריה שאת מחזיקה במקום הסודי בירכתי המוח.
    אז מה?...
    אני מסכימה לחלוטין עם מה שסאנשיין כתבה, ההפרדה צריכה להיעשות בין ההתנהגות (שאכן, נכון לאותו רגע, לאותה סיטואציה - הייתה שלילית) לבין הכללתה לכלל "מי שהוא איתי" - בכל זמן ובכל סיטואציה.
    את בהחלט יכולה להסביר את זה לאיתי ("בסגנון: "כעסתי על איך שהתנהגת, ההתנהגות שלך לא הייתה מקובלת עלי וכיניתי אותך 'ילד רע' בלי להתכוון... אלא רק לאיך שהתנהגת") ובכך "ליישר קו" איתו ועם מצפונך המייסר.
    מקווה שבינתיים מצאת מנוח לנפש המיוסרת,
    שרון.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • בדיוק זה היה החשש שלי "התוית" של ילד רע...
    בכל מקרה היום הייתי אפילו מאופקת יותר (בעקבות המצפון המיוסר) למרות ששפך לי
    את דלי מי השטיפה בדיוק שסיימתי לייבש וגם כשביקש שאכין לו לאכול ואז לא רצה
    אפילו לשבת לאכול.
    ביום אחר הייתי מאוד כועסת על המים ( סכנת החלקה בשבילו ושבירת גב לי
  • נחמן שי של המצפונים??
    זה חדש לי...

שרון שמש
    M.Sc

www.sh-cbt.co.il
  • חחחחחחח נו ברוח המרגיעה הלאומית...
    הרגעת לי את המצפון
  • חחחחחחחחחחחחחחחחח
    דווקא מוצא חן בעיני... נחמן שי...
    כרגע אני דווקא המלחיצה הלאומית... את צריכה לשמוע איך אני נשמעת, התלבש לי איזה וירוס במיתרי הקול והוא התחיל לדעוך לו לאיטו אתמול עד שנדמתי סופית היום .
    אם חושבים על זה בעצם... יש כמה (וכמה) אנשים שהמצב הנוכחי של דממה מכיווני דווקא מתאים להם...

שרון שמש
    M.Sc

www.sh-cbt.co.il
  • כל עוד האצבעות שלך עובדות אני אחיה עם הוירוס חחחח
    אבל אני מקווה שהוא יחלוף מהר מאוד... ועל הדרך בכיפור תהני מתענית דיבור
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה