שאלה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני יודעת שהשאלה שלי כללית מידי ובעייתית, אבל אני מבולבלת ורוצה לדעת מה תינוק אמור לעשות בגיל חמישה שבועות:
    הוא ישנוני רוב היום, לפעמים יותר לפעמים פחות.

    אני מקלחת אותו עדיין בכיור - ככה יותר נוח לי. הוא לא בוכה בכלל - משמיע קולות נעימים. אבל זה לא אמור להלחיץ שהוא לא בוכה??

    הוא כן בוכה שהוא רעבה - בוכה ועוד איך..

    המבט עדיין לא ממש ממוקד. שאני "בודקת לו ראיה" עם יד או חפץ כלשהו ומזיזה אותו, הוא מזיז מעט מאוד את העיניים. אני כן רואה שהוא מזיז, אבל לא מסובב ראש לצד אחר, מזיז עיניים ונתקע. עדיין קשה לו לעקוב. זה נורמלי??

    אם אני שמה קשקשן ומקשקשת בו לצד השני הוא לא מזיז ראש. זה ממש מדאיג אותי.

    האם יש סיבה? מתי כל זה אמור לקרות?
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום,
    אתחיל בכמה מילות הרגעה - לפי תיאורך, נראה שאין סיבה לדאגה...
    בגיל חמישה שבועות עדיין נצפה מתינוק לישון רוב שעות היום. זה נהדר שהוא נהנה מהמגע עם המים במקלחת, וממש אין בעיה שאת מקלחת אותו בכיור. תינוקות רבים נהנים ממקלחות, והמים מאוד מרגיעים אותם.
    העובדה שהוא "יודע" לבכות, מאותתת לך שבנך יודע לתקשר עימך כשהוא זקוק למשהו.
    בנוגע למיקוד הראייה ולהפניית הראש. עד גיל חודש התינוק רואה טוב למרחק של 30-40 ס"מ. בגיל חודש אמורה להיות תגובה טובה של האישונים ומתחילה ראיית צבעים, ובגיל חודשיים, יכולת הקיבוע מפותחת יותר, ולתינוק ישנה היכולת להתמקד על עצם מסוים. עד גיל חצי שנה טווח הראייה גדל והיכולת מגיעה לבשלות.
    אנחנו כן נצפה לראות מעקב עם הראש והעיניים אחר חפץ או דמות. יחד עם זאת, שימי לב שאינך עושה זאת מהר מדי. במידה ואת רואה שהוא התחיל לעקוב אחרייך במבט, אבל "איבד" אותך במהלך הדרך, חזרי לתפוס את מבטו שוב, והמשיכי.
    אני אציע לך מספר תרגילים לנושא מיקוד הראייה:
    1. כשהתינוק שוכב על הגב על המזרון ואת יושבת על ברכייך מולו: לאט להתקרב אל התינוק עד שיש מגע של אף אל אף. תראי מה קורה לעיניים שלו כאשר אני מתקרבת – אם ממוקדות או בורחות לצדדים. להתרחק לאט ולבדוק אם העיניים ממשיכות להסתכל או בורחות לצדדים. ושוב לחזור על הפעולה – התקרבות והתרחקות תוך שימת לב כיצד עיני התינוק מגיבות. ובזמן זה ליצור איתו תקשורת כדי שיסתכל עלינו.
    2. תעברי לעמידה, ותנסי לעניין אותו מהמרחק הזה. אם את רואה שהוא קלט איבר/איזור בגופי – להזיז את האיבר הזה ולראות אם התינוק עוקב אחריו בעיניו. שוב תרדי לאט אל התינוק עד מגע אף באף, ובודקת אם העיניים שלו מצליחות לעקוב אחריי כל משך התנועה, ולאט אני עולה חזרה – הרעיון הוא לנסות ללכוד את מבטם כל התהליך. שוב לרדת ולעלות.
    3. תעמדי עמידת 6 מעל לתינוק כאשר פנייך מול פניו, ותפני את פנייך לאט לצד אחד עד למזרון ובדקי שהוא בקשר עין איתך. ולצד שני. אם באיזושהי נקודה הוא איבד קשר עין איתך – חזרי לאותה נקודה ושוב לכדי את מבטו ותנסי להמשיך עד למזרון. בדקי אם יש הבדל בין הצדדים – קושי בהפניית הראש באופן זהה ל-2 הצדדים.
    אם יש לך שאלות נוספות (או עדכונים) את מוזמנת לפנות אלי שוב.
    בהצלחה וחג שמח.

    הילה מיסק
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
    אתר: www.first-step.co.il
    מייל: [email protected]
    סלולרי: 052-5918385
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה