התמודדות לאחר לידה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    אני 4 ימים לאחר לידה, יש לי בבית ילדה בתש נתיים עד היום הייתי ממש בסדר אך היום הייתי צריכה לראשונה להתמודד לבד עם שתיהן.
    הבכורה בדיוק בגיל שנתיים הנורא החליפה בדיוק גן, קיבלה אחות חדש ואטוטו בעוד שבוע שבועיים אנחנו עוברים גם לדירה חדשה אז היא מתמודדת עם הרבה והיא התחילה למרוד ולעשות דווקא והגעתי למצב היום שחשבתי שאני הולכת לפגוע בה וטילטלתי אותה וצעקתי עליה
    כמובן שאני מרגישה נורא עם זה וקשה לי שאני מאבדת שליטה על עצמי
    אבל אני לא יודעת איך להתמודד מה לעשות כשהיא לא משתפת פעולה ומורדת בי? היא מרביצה ועושה דווקא ואני לא יודעת מה לעשות.
    אני מפחדת שאני אפגע במישהי ואני אוהבת אותן זה לא אני אני מאבדת סבלנות ושליטה.
    בעלי לא כל כך רגיש ואומר איך נשים אחרות כן מתמודדות והבעל שלהן יכול ללכת לעבודה ואת לא איזה דרמה את עושה
    יש לו יכולת מופלאה להפוך אותי לאשמה או ללא מוצלחת ולהציג לי כל הזמן מה אני לא עושה מספיק טוב
2 תגובות
עמוד 1
  • היי יקרה,
    ראשית ולפני הכל - מזל טוב ענק ללידתך!!
    4 ימים אחרי לידה, זה ממש ממש 'רק עכשיו ילדת'... מתי השתחררת מביה"ח?

עכשיו, תשובתי תתחלק ל - 2:
    בחלק הראשון אני רוצה לומר לך עד כמה אני מבינה את מצבך... כל אשה שחוותה לידה, ויותר מפעם אחת, מכירה את הסיטואציה בה הגדול/ה מראה לך שגם הוא קיים, ובדר"כ הדרך שלהם להראות את זה היא ע"י דרישה מאסיבית ואגואיסטית () לתשומת ליבך, בלא התחשבות כלל בעובדה שהרגע חווית לידה, את עדיין כואבת ונפוחה, מדדה כמו ברווזה על ספידים, בעלת חשבון פתוח עם שעות העירות שלך וחשבון סגור עם שעות השינה, ובאמתחתך עוד עולל/ה שרק נולד ושעלייך לדאוג לכל מחסורו.
    כן... לא נחמד ואני יכלה להבין היטב את הקשיים הנילווים: היותה בת 2 אופיינית, התחלת גן חדש ושנת לימודים חדשה (וההסתגלות הנילווית לזה), והסידורים הכרוכים במעבר הדירה.
    הכל בהחלט מהווה עומס קשה ומתיש... ואני מסירה בפנייך את הכובע על ריבוי ההתמודדויות הזה

בחלק השני של תשובתי אני אהיה חד משמעית:
    איבוד שליטה בהיותך אחראית ל - 2 תינוקות, בת 2 ובת שבוע, הוא מסוכן!!!
    טלטול תינוקת בת שנתיים תוך התקף חוסר שליטה הוא דבר שיכול לגרום לנזק בלתי הפיך, שיישאר הרבה לאחר שתסיימי עם התקפי חוסר השליטה, וגם הרבה לאחר שבת השבוע תהיה גם היא בת שנתיים.
    את עלולה, כפי שבעצמך אמרת - לפגוע במישהי מהן. והפגיעה עלולה להיות קשה.
    חמודה - עלייך לקחת אחריות על התקפי חוסר השליטה. עלייך להבין שאלו זמנים בהם את לא סומכת על עצמך, ועלייך לבטח את עצמך בזמנים האלו, ממש כאילו לא היית בבית פיזית, בזמן ש - 2 הבנות נמצאות שם לבדן.
    קחי עזרה, אפילו בתשלום אם לא מתאפשר אחרת.
    בנוסף, התיאור שלך מדליק נורה אדומה בקשר למה שנקרא "דכדוך לאחר לידה". חוסר השליטה, הפוטנציאל לפגיעה בתינוקת/בילדה הגדולה יותר, ותחושת האשמה וה"לא מוצלחת" הם מרכיבים מככבים במה שקרוי "דכדוך (או דכאון) לאחר לידה".
    אנא אל תקחי את דבריי כאבחנה וודאית, כי אין בשום פנים ואופן כל דרך לערוך אבחנה נכונה ומתאימה דרך האינטרנט.
    אבל אני בהחלט ממליצה לך לבדוק את זה - התחילי בביקור אצל רופא הנשים שלך ובתחנה לטיפת חלב.
    ספרי על תחושותייך ועל חששך (המוצדק) מכך שאת עלולה לפגוע בעת התקף חוסר שליטה בשתי הבנות הפעוטות.
    אנא התחילי לטפל בעצמך, כי אי טיפול בעצמך עלול להוביל לפגיעה בבנות.
    אשמח אם תחזרי לעדכן כאן במה שעובר עלייך, מידי פעם בפעם.

הרגישי טוב וליל מנוחה,

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • שרון את מקסימה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה