מוצץ - כן או לא - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בוקר טוב,
    יש לי תינוקת בת חודשיים שסך הכל רגועה. אנו מנסים להרגילה למוצץ.
    הבעיה היא כשהיא לא עייפה או עוד לא מוכנה להירדם זה הפך לעניין של "משחק" היא מפילה / זורקת את המוצץ ומתחילה לבכות על מנת שנכניס לה חזרה את המוצץ.
    לבעלי ולי יש ויכוח בנושא. הוא טוען שלא צריך להחזיר את המוצץ ושלא נהפוך להיות עבדים של המוצץ. אני מסכימה איתו אבל חושבת שכן צריך לעזור לה להירדם וכשהיא היא רוצה להירדם היא לוקחת את המוצץ בשמחה ולא פולטת אותו.
    עד כמה להתערב בתהליך ההירדמות שלה? כלומר האם להחזיר לה את המוצץ או לתת לה להסתדר לב גם שהדבר כרוך בבכי שלה?

אשמח לתשובות בהקדם

חן
1 תגובות
עמוד 1
  • הי חן.
    ראשית, מזל טוב :-)
    ההנחייה שקיימת היום מטעם משרד הבריאות הינה לתת מוצץ, כיוון שמצאו שנתינת מוצץ מפחיתה את הסיכון למוות בעריסה.
    מבחינה בטיחותית, הנחייה זו נמצאת מעל לכל הנחייה הקשורה לשינה.

בגילאים מאוחרים יותר, אפשר כבר ללמד את הילד לקחת את המוצץ בעצמו.
    על מנת לא להפוך את זה ל"משחק" - אפשר להמתין שנייה לפני שנותנים את המוצץ ולא לתת מיד כשהיא מפילה אותו - למרות שנראה לי שהיא עוד קטנה כדי להפיל בכוונה.
    אפשר גם לנסות להרגיע באמצעות טפיחות / מגע / קול מונוטוני ואז לתת את המוצץ ובכך לגוון את שיטות ההרגעה ולא ליצור התנייה מיידית למוצץ.
    לגבי ההתערבות בתהליך ההרדמה - אם היא מסתדרת לבד - מצויין !! אם היא בוכה, הייתי עוזרת להרגע ואז מאפשרת לה להמשיך קצת בכוחות עצמה, עם ליווי שלכם.

שיהיה בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה