היי,
פגלקס kids, גרגרים להמסה במים - כן שמעתי. לא השתמשתי, אבל שמעתי שהוא יעיל מאד. מותר לשימוש גם לתינוקות מגיל שבוע ימים (בהנחיית רופא!), אז אני מניחה שהוא בסדר...
עכשיו, סיון - האם עלו
בך חששות לגבי "משהו נורא ואיום שקרה ללהב"?
האם
את עצמך העסקת את עצמך בשאלה הזו, אם יכול להיות שקרה ללהב משהו "נורא ואיום"?
ב - 99% מהמקרים של התעללות מינית בפעוטות וילדים קטנים - ההורים חושדים או יודעים בוודאות כלשהי שקרה "משהו נורא ואיום" לילד שלהם. האחוז הנותר של ההורים שמגלים מאוחר מידי ש"קרה משהו נורא ואיום" לילד - לא כולל אותך. ואני מרשה לעצמי לומר זאת בוודאות, על סמך היכרותי הוירטואלית איתך, משאלותייך בעבר ולא רק על סמך השרשור הזה.
ולגבי ה"סימנים":
1. התאפקות לקקי.
2. משחק גילוי גוף עם פרטנרית בת גילה ושלב התפתחותי דומה של להב.
הייתי מציעה בחום רב לחמותך לא לעסוק בדברים שהיא לא מבינה בהם מספיק על מנת לקבוע קביעות שגורמות לנזק.
ילד שעובר/עבר "משהו נורא ואיום", או בפשטות: התעללות פיזית-מינית הוא ילד שיראה סימנים מובהקים ורבים הרבה יותר מאשר שני אלו אשר נכללים בטווח ההתנהגויות הרגילות-נורמליות-אופייניות לגיל זה.
ועכשיו אלייך:
תראי מה קרה:
להב נלקחה לחמייך בניגוד לרצונך ושלא על דעתך לפני מספר ימים, ועדיין לא הוחזרה, למרות ששבת וביקשת.
חמייך הם אנשים אשר לא זוכים לאמונך, ואשר דרכם החינוכית מנוגדת לשלך.
ועכשיו באה זו ויוצאת ביציאה מופרכת לכל הדיעות, ואת?...
מיד נכנסת לחרדות משלך.
מדוע את מאפשרת לה לעשות לך את זה??...סיון, אני כותבת זאת מתוך דאגה, חיבה ואיכפתיות.
צאי מהסרטים. כנראה שהכל בסדר עם להב, ואם את רוצה, את תבדקי זאת בדרכך וכשזה יתאים לשתיכן מבחינת העיתוי ושיתוף הפעולה.
אבל עם חמותך כנראה קורה משהו לא ממש טוב.
ואני מתנצלת מעומק הלב על התערבותי במקום בו לא הוזמנתי ולא נשאלתי לדעתי, אבל נראה לי שיש פה ממש פוטנציאל לגרימת נזק ביחסייך עם ביתך, בהתערבות חמותך.
אל תאפשרי לה!לא לה המנדט, המקום ו/או הזמן לומר את דעותיה במקרים כל כך אישיים ואינטימיים שבין ילד להוריו.
ויותר מכך: כאשר ידוע לכל שדרכה החינוכית ודרכך החינוכית מנוגדות, וכאשר ידוע שאת התנגדת מלכתחילה ללכתה של להב אליהם.
חיזקי ואימצי
אני שוב מתנצלת על שהתערבתי במקום בו לא בטוח שהייתי רצויה.
שבת שלום יקירה,
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
www.sh-cbt.co.il