שרוניייי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שוב אני כאן זקוקה לעצתך !

6 תגובות
עמוד 1
  • היי מותק,
    אתחיל מהשאלה האחרונה:
    זה לא אומר כלום, מלבד את העובדה ששחור הוא צבע חזק ומודגש, ובולט יותר משאר הצבעים. רב הילדים בסביבות הגיל 1-4 שנים (לפחות) יבחרו בשחור כאופציה ראשונה (בעצם, הבחירה תתחלק שווה עם אדום, שגם הוא צבע בולט ומודגש) כשהם מתבקשים לבחור צבע מחבילת צבעים. ילדים לא מתייחסים למשמעויות שלנו יש בקשר לשחור, הם מתייחסים אך ורק לעובדה ששחור הוא צבע נראה וחזק. נוח להם לצייר איתו.
    בקשר לגמילה:
    מההתנהלות שאת מספרת, נראה לי שליאל עדיין לא מוכן לגמילה. מעבר לעובדה שגיל שנה ו - 8 הוא גיל מוקדם לגמילה עבור רב הילדים, הוא נשמע לי כלא ממש מבין את המשמעות של הורדת הטיטול/תחתונים. האם הוא מבין שהורדת התחתונים מגיעה כשיש צורך לעשות צרכים? האם הוא מבין שלאחר פעולת הורדת הטיטול, באה פעולת ההתיישבות על הסיר/ישבנון/שירותים, ועשיית הצרכים? האם הוא מבין שלאחר עשיית הצרכים וההיתנקות (ניגוב הטוסיק לאחר עשיית קקי) הוא יכול להלביש שוב את התחתונים?
    נשמע לי מתיאורך שמשהו בתהליך הזה אותו תיארתי לא מובן לו, ואולי התהליך כולו.
    ילד שלא מוכן להוריד תחתונים ומעלה אותם כשיש לו צורך לעשות צרכיו, נשמע כלא מקשר את שלבי תהליך עשיית הצרכים לא בטיטול, וילד כזה ככל הנראה עדיין אינו מוכן להיגמל ולקנות את הרגל עשיית הצרכים לא בטיטול.
    בקשר לשאלתך הראשונה:
    אני מצטערת, אבל אני ממש לא יודעת...
    אין לי שמץ מושג מה זה "לאחרונה ליאל שלי התחיל כאילו להבהל", אין לי אפילו כיוון לומר לך מדוע "ולפעמים הוא משחק בשקט בחדר ואני לשניה יוצאת וכשניכנסת הוא ממש קופץ כשרואה אותי ולפעמים גם צורח בבהלה
    בחיים לא הבהלתי אותו בכוונה ולא מגיעה מהגב אליו ...... למה זה ככה?"
    מאד קשה לייעץ ולומר מדוע דברים כאלו קורים, מבלי מראה עיניים.
    אני יכולה לחשוב שזה משהו תלוי גיל ושלב התפתחותי (יותר מודעות לעצמו ולסביבה), או שיש סיבה אחרת שמעירה אותו בלילות וזה נשמע לך כמו "בכי של בהלה". בוודאי שאיני יכולה לומר מכאן שום דבר שיהיה בעל משמעות ורציני.
    מאד ייתכן שמה שלך נשמע כבכי של בהלה הוא פשוט בכי שנובע מכאב/הטרדה גופנית כלשהי, ואת זה יכול לפתור רק רופא הילדים.
    ובאמת לא נראה לי שזה קשור בצורה כלשהי לעובדה שמעולם לא הבהלת אותו בכוונה ולא הגעת מהגב אליו...

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • תודה לך נשמה על תגובה המהירה ! :) לגבי תיתול הוא מגיל חצי שנה איך שהתחיל לשבת התחלתי לעט לעט להושיב אותו כל פעם לאיזה דקה על סיר פעם ראשונה עם בגדים פעם שניה עם תיתול שלא יבהל ואחר כך בלי. הכל עשיתי כמו משחק כזה התלהבתי כל פעם שהוא עשה משהו ומגיל שנה לא היה פעם שהתיישב על סיר ולא הוצאי לפחןת טיפה פיפי שאני יתלהב. לאחרונה הוא אחרי שעושה משהו התחיל ללכת עם סיר לשרותים ו לנסות לשפוך באסלה את מה שהוא עשה ולהגיד בי בי קאקא . ומגיל שנה וחצי התחיל להוריד תיתול אם הוא לא עם בגד גוף. הוא אוהב להיות בלדיו . הכל היה בסדר עד שהחלטתי לנסות להוריד תיתול כי הוא היה אומר לי מדי פעם שיש לו פיפי או קאקי. עכשיו הוא לא רוצה סיר אלה אסלה כמו גדולים עם מקטין ו מדרגות כמובן. אז ביום שהורדתי לו תיתול הוא היה מבסוט מאוד עם תחתונים עד כדי כך שלא היה נותן לי להוריד אותם..... מוזר כי תיתול הוא מוריד.ו עוד כמה סימנים שבגן גם אמרו לי שחוץ מי זה שהוא אומר מה הוא עשה או עושה ( בדרך כלל אומר כשכבר עושה בידיוק) הוא מודה לכך שזה יוצא ממנו ומבדיל מה זה. הוא לפעמים לא רוצה ללבוש בגן תיתול ועושה סיפור עומד על הראש.
  • אוקיי, הבנתי את תהליך הגמילה שעשית איתו.
    האם ניסית לעשות את זה יותר מדורג? כלומר, לא לעבור מטיטול לתחתונים, אלא להוסיף שלב ביניים: טיטולי גמילה. אלו בעצם טיטולים אך נלבשים ומורדים כמו תחתונים. ייתכן שיש צורך להוסיף כרגע שלב של טיטולי גמילה כדי להרגיל את ליאל להורדה והלבשה מחדש של 'תחתונים' (שבינתים יהיו טיטולי גמילה) ואז, גם אם הוא יפספס ויעשה בהם - זה עדיין יהיה קל יחסית לתחתונים 'אמיתיים'. כשתראי שהוא מתרגל יותר להורדה ולהלבשה של תחתוני הגמילה, תוכלו לעבור ללבישת תחתונים.
    בהצלחה

שרון שמש
    M.Sc

www.sh-cbt.co.il
  • האמת שלא ניסיתי . כי אמרו לי אם מורידים אז מורידים לגמרי ותיתול גמילה זה סתם. אני יקנה אותם נירא איך ילך. תודה רסה רבה רבה לך מאמייי

• היי,
    לא יודעת מי אמר לך שטיטול גמילה זה סתם, אבל זה בוודאי לא כזה חד משמעי...
    בדיוק כמו שיש ילדים שמיד בתחילת הליך הגמילה יתרגלו לשירותים, ויש כאלו שיזדקקו לשלב ביניים הסיר, יש כאלו שזקוקים להדרגתיות בדמות טיטול גמילה - ואין בכך כל רע!
    אישית, אני סבורה שהמונחים "בבת אחת", "לגמרי", ו"באופן חד", לא כל כך מתאימים לפעוטות בסביבות הגיל 2-3 שנים, שצריכים לקנות הרגל חדש בדמות עשיית צרכים בשירותים, והיפרדות מטיטול על כל מה שכרוך בו.
    אני חושבת שתהליך חד ולא מדורג מתאים רק למעט מהילדים.
    לרובם, מתאימה הרבה יותר הדרגתיות והתקדמות לפי קצבם.
    תראי, לא סתם נקבע הגיל הממוצע לגמילה וחינוך לניקיון כשנתיים. זהו הגיל שבו קיימת כבר בשלות מה לגבי התהליך הזה, שהוא מורכב ודורש זמן עבור רוב הילדים.
    ברגע שהתהליך נעשה ללא לחץ מיותר ותוך התחשבות בצרכי הילד בהדרגתיות - זה נעשה הרבה יותר מהר, קל ונוח מאשר אם קובעים עבור הילד לוחות זמנים נוקשים ולא מאפשרים שום הדרגה שהיא.
    לשיקולך.
    אמשיך לענות בשמחה לשאלות נוספות .

שרון שמש
    M.Sc

www.sh-cbt.co.il
  • תודה רבה לך שרון מאוד עזרת לי

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה