אחות בדיכאון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בס"ד

ערב טוב שרון,
    ראשית אתנצל ואומר כי את המלל הזה כתבתי לבנות בפורום תמיכה כללית אז יכול להיות כי חלק ממנו כתוב בלשון רבים שלא שמתי לב למחוק , עימך הסליחה.
    יש לי אחות אחת בת 33, אנחנו מאוד מאוד קרובות , יש ביננו אהבת נפש עצומה.

אך היא עברה חיים לא קלים מלאי התמודדויות הן בפרנסה במציאת זיווג וכו, המצב הוא שהיא תמיד היתה נתונה במצב של להתמודד עם דברים .

היא בחורה מאוד מאוד חזקה נפשית ועד לא מזמן עשתה זאת בגבורה ותעצומות נפש של לקנא בה ממש.

לפני שנה היא הכירה מישהו ולאחר 5 חודשים הם החליטו להתחתן ואכן הם התחתנו והשמחה היתה גדולה מאוד.

אך מהיום שהם התחתנו יום אחד שמח לא היה בחייה מאחר וכמה ימים לאחר החתונה היא גילתה כי הוא הסתיר ממנה בעיה רפואית מאוד רצינית וחשף אותה רק לאחר הנישואין, היא כהרגלה לצערי בחייה לא נבהלה ולא קיבלה רגלים קלות ואמרה כי היא תלך איתו עד סוף העולם ושהיא תעשה איתו הכל לטפל בבעיה אצל טובי המומחים.

אך הוא כנראה במידה מסויימת לא רצה לטפל בבעיה ולא יכל להתמודד איתה והביא את עצמו לעזוב את הבית לאחר חודשיים של נישואין שהובילו לגירושין לאחר חודשיים .

כלומר היא היתה נשואה רק חודשיים.

כל העת היא היתה חזקה מאוד ורק חיכתה לקבל את הגט ולסיים את הפרק הזה בחיים ולהתחיל ולהמשיך הלאה.

ואכן היא קיבלה את הגט והיתה שמחה ורגועה שהיא סיימה גם עם מסכת זו בחייה.

אך לפני כחודש לערך אמא שלי סיפרה לי כי היא במצב נפשי לא פשוט בכלל וכי הי בדיכאון ויש לה ימים טובים וימים פחות טובים .

לא כ"כ שמתי לב לכך מאחר והיה נראה לי לגיטימי כי לאור מה שהיא עברה יהיו לה ימים לא קלים וימים של חשבון נפש.

אך שבוע שעבר אימי אמרה לי כי יום אחד היא הגיעה הביתה ובכתה כמה שעות ואמרה לאמא שלי שנמאס לה מהחיים ואין לה כח לאף אחד ולא בא לה לראות אף אחד ובא לה למות( אני מצומררת שאני כותבת את זה ה' ירחם) ועוד ועוד.

באותו יום היא הלכה לישון ובכך סיימה את היום ויום למחרת היא התעוררה כאילו כלום . אך אימי מסכנה שכ"כ נבהלה מהאימרות הללו לא נרדמה כל הלילה .

מאז זה קרה עוד פעם או פעמיים וזה סימני דיכאון היא גם מודעת לזה ואומרת את זה במילים.

יום שישי האחרון הזמנתי אותה לצאת איתי לחצי יום כייף ולארוחת בוקר .

באמת טיילנו ואח"כ אכלנו ארוחת בוקר והיה לנו ממש כייף ביחד .
    כאשר אכלנו ארוחת בוקר נכנסתי איתה לשיחה של מה קורה איתה ומה עובר עליה והיא בעצם שיתפה אותי במה שכתבתי למעלה, אני כמובן יעצתי לה ללכת לטפל בזה הן לקחת כדורים לתקופה והן ללכת לפגישות פסיכולוגיות ואמרתי לה שזה לא בושה והיום כל אדם שני ניגש להתייעצויות פסיכולוגיות וממש ביקשתי ממנה בכל לשון של בקשה לטפל בעצמה גם אמרתי שאני מוכנה לקבוע תורים ולבוא איתה ולעשות הכל ע"מ שהיא תטפל בעצמה והיא אמרה שאין צורך שהיא כבר תקבע ותטפל בזה,אז אמרתי בסדר כי מצד שני לא רציתי ללחוץ יותר מידי.

אך מאז יום שישי נפשי לא יודעת מרגוע כל הזמן רצות לי מחשבות עליה וגם חס ושלום מחשבות מפחידות .

אתמול בערב התקשרתי אליה והיא לא ענתה ושלחתי לה 2 הודעות והיא לא ענתה ( אתן צריכות להבין כי אנחנו אחיות שלפחות 3-4 פעמים ביום מדברות בטל וכל היום מתכתבות ב- SMS ) וכשהיא לא הגיבה אז הנחתי כי היא שוב במצב רוח רע ולא בא לה לראות אף אחד ולישמוע אף אחד.
    אז הנחתי לה , לא דאגתי כי היא גרה עם אימי אז אני יודעת שהיא בסדר.

אבל זה עשה לי שוב הרגשה רעה שהיא שוב לא מרגישה טוב נפשית .

בנות גם היום בבוקר התקשרתי ושלחתי הודעות והיא לא מגיבה , דיברתי עם אמא שלי והיא אמרה שהיא דיברה והיא בסדר אז אני רגועה, אך באופן כללי לאור המצב שלה אני מאוד דואגת ולא יודעת מה לעשות.

וכאן באות שאלותיי:

מה את מציעה לי לעשות בתור אחות ?
    איך אני יכולה לגרום לה לרצות מעצמה ללכת עוד מחר וליקנות הכדורים ?

אני מוכנה ללכת עד סוף העולם ולעשות הכל מצידי לעזור לה , כמובן אני לא רוצה להלחיץ אותה כי אז היא בכלל תפתח התנגדות לטיפול .

אשמח לכל פיסת מידע המלצה , דעה וכל מחשבה

תודה רבה
3 תגובות
עמוד 1
  • שלום טל, וברוכה הבאה לפורום ,
    אני מעריכה את העובדה שאת פונה על מנת לבקש דרך לסייע לאחותך.
    זה ראוי להערכה, ולא מובן מאליו. כל הכבוד על תשומת הלב ועל הרגישות לאחותך.
    אתחיל מה"לאווים":
    אין לך כל דרך לקבל את הטיפול במקום אחותך.
    אין לך כל דרך "לגרום לה לרצות מעצמה ללכת עוד מחר וליקנות הכדורים".
    הביני, העניין הוא מאד פשוט:
    אחותך היא אדם בוגר ו"בר דעת" (כל עוד היא לא אובחנה, ולא נקבע אחרת). היא אישה בת 33, עצמאית, מתפקדת.
    האחריות על חייה - היא שלה.
    האחריות על ההחלטה האם ללכת ולבקש/לקבל טיפול - היא שלה.
    כמו כן, האחריות על עיתוי הזמן בו היא תחליט ללכת ולבקש/לקבל טיפול - היא שלה.
    לך אין עניין או זכות להשפיע על אלו, מעבר לדאגה הכל כך מובנת, דאגה של אחות לאחות.

ולאחר ה"לאווים", נעבור למה שכן ניתן לעשות:
    מתיאורך, נשמע לי שהדיכאון שלה כבר כולל מחשבות/נטייה אובדנית.
    זה מה שמדאיג אותך, את אמך, וזה מה שגורם לכם להיות דרוכים כל כך לכל אות חיים ממנה.
    ואתם צודקים.
    בכל מקרה שבו קיימות מחשבות אובדניות (שמתבטאות במילים כמו: "שנמאס לה מהחיים ואין לה כח לאף אחד ולא בא לה לראות אף אחד ובא לה למות"), ההמלצה החד משמעית היא לפנות לקבלת טיפול רפואי.
    את יכולה לדבר איתה ולבקש ממנה לערוך איתך "חוזה": שאת מבקשת לדבר איתה מידי יום, פעם אחת (תקבעו שעה). במידה ואתן לא מדברות (בשעה שקבעתן, לא משנה מי מתקשרת אל מי: את אליה או היא אלייך), את מגיעה אליה לקחת אותה לטיפול רפואי. הטיפול הרפואי הוא פנייה לחדר מיון - לא משנה אם בבי"ח כללי (ויפנו אתכן למח' הפסיכיאטרית) או בבי"ח פסיכיאטרי הקרוב למקום מגוריכן.
    הבהירי לה את הדברים, ואמרי לה שאת מתעקשה על שיחת הטלפון אחת ליום.

חשוב לי להדגיש: נטייה אבדנית שמתממשת גוררת לאחריה (באם הניסיון לא מסתיים בהצלחה) אישפוז כפוי בבי"ח פסיכיאטרי (בדר"כ, לפחות בתחילת האישפוז - במחלקה סגורה).
    כך ששוה לעשות הכל על מנת לא להגיע לשם...
    בנוסף, ההסכם שתערכי איתה (על שיחת טלפון איתך אחת ליום) יעביר לה את המסר של דאגה ואף אחריות כלפייך, כמי שדואגת לה ו'זקוקה' לשיחת הטלפון היומית איתה.
    מעבר לכך, לא תוכלי ממש לשכנעה להגיע לטיפול מרצונה. בשיחותייך עמה (אחת ליום, זוכרת?) העבירי לה מסר על חשיבות הטיפול ועל פוטנציאל העזרה הרבה בהפגת הרגשתה הגרועה הטמון בטיפול שכזה.

דבר נוסף, תוכלי לפנות (בעצמך) לגוף הנקרא: מיל"ם. אלו ראשי תיבות של: "מרכזי ייעוץ למשפחות". הם נמצאים כמעט בכל עיר, ולפחות בכל עיר מרכזית, והם מתמחים במתן ייעוץ למשפחות של אנשים המתמודדים עם בעיה נפשית. ייתכן ששווה לפנות אליהם ולקבל ייעוץ אישי בנוגע למצבה של אחותך.
    אם תכתבי לי מהיכן אתם, אוכל לכתוב לך כתובת וטל' של מרכז מיל"ם הקרוב למקום מגורייך.

ברכות והחלמה מהירה לאחותך,
    שרון.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • שרון ערב טוב,

ראשית המון תודה רבה על תשובת קראי אותה כעת ואני מודה לך מאוד.

האמת שהיום גם היה לה יום גרוע שהתחיל מהבוקר אך היום היא בחרה לדבר איתי ולשתף אותי ובאמת כבר ברבע לשמונה בבוקר היתה לי איתה שיחה של שעה שבה היא לרוב בכתה ואני הקשבתי אך ניצלתי הזדמנות זו ושיתפתי אותה בכך שכתבתי אתמול הודע בפורום ושיתפתי אותה בכל התגובות שקיבלתי מהבנות ועל כך שהבנתי מהרבה בנות שטיפול תרופתי סייע להן מאוד והן חזרו לחיים תקינים ורגילים וממש חזרתי על זה כמה וכמה פעמים וביקשתי ממנה בכל לשון של בקשה והתחננתי אליה שתיגש ליקנות את הכדורים ושטתפל בעצמה כמובן שגם גרמתי לה לרצות זאת בכך שאמרתי לה שזה לטובתה ולטובת החיים שלה וחבל על כל שהיא מרגישה כך.

ושזה פתיר ואפשרי ולא מסובך בסופו של דבר לקראת סוף השיחה שאלתי אותה אם תלך ליקנות ולטפל בעצמה אז היא אמרה כן .

ובאמת אחה"צ גם נפגשנו והיא אמרה שהיא תיגש מחר בבוקר ליקנות ותתחיל כי היא מרגישה שהיא לא יכולה להמשיך כך יותר והיא באמת היתה נראית לא טוב בכלל אחרי יום של בכי אך נהייתה לי הקלה גדולה מאוד עצם כך שהיא לבד באה ואמרה מחר אגש ליקנות ולהתחיל מצד עצמה.
    אשמח לעדכן אותך בבשורות טובות במהרה

ושוב המון תודה רבה .
  • שיהיה טוב .
    אשמח להתעדכן.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה