שלום טל, וברוכה הבאה לפורום
,
אני מעריכה את העובדה שאת פונה על מנת לבקש דרך לסייע לאחותך.
זה ראוי להערכה, ולא מובן מאליו. כל הכבוד על תשומת הלב ועל הרגישות לאחותך.
אתחיל מה"לאווים":
אין לך כל דרך לקבל את הטיפול במקום אחותך.
אין לך כל דרך "לגרום לה לרצות מעצמה ללכת עוד מחר וליקנות הכדורים".
הביני, העניין הוא מאד פשוט:
אחותך היא אדם בוגר ו"בר דעת" (כל עוד היא לא אובחנה, ולא נקבע אחרת). היא אישה בת 33, עצמאית, מתפקדת.
האחריות על חייה - היא שלה.
האחריות על ההחלטה האם ללכת ולבקש/לקבל טיפול - היא שלה.
כמו כן, האחריות על עיתוי הזמן בו היא תחליט ללכת ולבקש/לקבל טיפול - היא שלה.
לך אין עניין או זכות להשפיע על אלו, מעבר לדאגה הכל כך מובנת, דאגה של אחות לאחות.
ולאחר ה"לאווים", נעבור למה שכן ניתן לעשות:
מתיאורך, נשמע לי שהדיכאון שלה כבר כולל מחשבות/נטייה אובדנית.
זה מה שמדאיג אותך, את אמך, וזה מה שגורם לכם להיות דרוכים כל כך לכל אות חיים ממנה.
ואתם צודקים.
בכל מקרה שבו קיימות מחשבות אובדניות (שמתבטאות במילים כמו: "שנמאס לה מהחיים ואין לה כח לאף אחד ולא בא לה לראות אף אחד ובא לה למות"),
ההמלצה החד משמעית היא לפנות לקבלת טיפול רפואי.
את יכולה לדבר איתה ולבקש ממנה לערוך איתך "חוזה": שאת מבקשת לדבר איתה מידי יום, פעם אחת (תקבעו שעה). במידה ואתן לא מדברות (בשעה שקבעתן, לא משנה מי מתקשרת אל מי: את אליה או היא אלייך), את מגיעה אליה לקחת אותה לטיפול רפואי. הטיפול הרפואי הוא פנייה לחדר מיון - לא משנה אם בבי"ח כללי (ויפנו אתכן למח' הפסיכיאטרית) או בבי"ח פסיכיאטרי הקרוב למקום מגוריכן.
הבהירי לה את הדברים, ואמרי לה שאת מתעקשה על שיחת הטלפון אחת ליום.
חשוב לי להדגיש: נטייה אבדנית שמתממשת גוררת לאחריה (באם הניסיון לא מסתיים בהצלחה)
אישפוז כפוי בבי"ח פסיכיאטרי (בדר"כ, לפחות בתחילת האישפוז - במחלקה סגורה).
כך ששוה לעשות הכל על מנת לא להגיע לשם...
בנוסף, ההסכם שתערכי איתה (על שיחת טלפון איתך אחת ליום) יעביר לה את המסר של דאגה ואף אחריות כלפייך, כמי שדואגת לה ו'זקוקה' לשיחת הטלפון היומית איתה.
מעבר לכך, לא תוכלי ממש לשכנעה להגיע לטיפול מרצונה. בשיחותייך עמה (אחת ליום, זוכרת?) העבירי לה מסר על חשיבות הטיפול ועל פוטנציאל העזרה הרבה בהפגת הרגשתה הגרועה הטמון בטיפול שכזה.
דבר נוסף, תוכלי לפנות (בעצמך) לגוף הנקרא: מיל"ם. אלו ראשי תיבות של: "מרכזי ייעוץ למשפחות". הם נמצאים כמעט בכל עיר, ולפחות בכל עיר מרכזית, והם מתמחים במתן ייעוץ למשפחות של אנשים המתמודדים עם בעיה נפשית. ייתכן ששווה לפנות אליהם ולקבל ייעוץ אישי בנוגע למצבה של אחותך.
אם תכתבי לי מהיכן אתם, אוכל לכתוב לך כתובת וטל' של מרכז מיל"ם הקרוב למקום מגורייך.
ברכות והחלמה מהירה לאחותך,
שרון.
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
www.sh-cbt.co.il