אנסטסיה שלום,
אומנם אכן יש זמן עד שיתחיל ללכת, אך עדיין ניתן לראות דפוסי תנועה מגיל מוקדם יותר - ועל כן אני שמחה על שאלתך. האם אהב לשכב על הבטן? האם שחל זחילת גחון - אם כן, האם ידע לכפוף את הברכיים ולנוע יד עם רגל נגדית? האם למד להתיישב לבד?
לפי תיאורך הייתי מעלה שתי אפשרויות עיקריות לדפוס זה.
1. החזקת יתר - האם רגליו "נוקשות" מעט? טונוס השרירים מעט חזק?
2. מערכת שיווי משקל לא מפותחת מספיק - האם מוכן לקבל שינויים במרחב? האם הגב תנועתי (ישנה כפיפה וזקיפה, רוטציות לאחור, כפיפה לצדדים?)
מערכת שיווי המשקל קשורה קשר הדוק עם מערכת השרירים. השרירים הם אלה שבפועל אחראים על נשיאת הגוף,איזון הגוף ומניעת נפילה. יש חשיבות לכך שמערכת השרירים תהיה מאוזנת על מנת להגיב באופן נכון להוראה המתקבלת ממערכת שווי המשקל.
לאור כך, הייתי עובדת איתו על הרפיית השרירים על פיתוח ושכלול מערכת שיווי המשקל: תרגילים אפשריים -
1. מגע עמוק לאורך כל הגוף
2. תנועה במרחב: להרים אותו (לאחוז מבית החזה/צלעות) ולעשות סיבובים, תנועה קטנה ואיטית: ימינה, שמאלה, קדימה ואחורה.
3. כאשר יושב על הכתפיים שלך תאחזי ברגליים (כדי לאפשר לגב את התנועתיות הרצויה). תטי את גופף מעט לצדדים, קדימה ואחורה. תנועה איטית שתאפשר לו להתארגן בהתאם.
4. על כדור פיזיו: לעבור בין סוגי הישיבה השונים (מלאה - רגליים לפנים ופישוק צר ברוחב האגן, כף אל כף כשהמטרה היא שהברכיים יוצאות החוצה, שיכול לשני הצדדים) וניעות לצדדים. נרצה לראות את השינויי בגב: זקיפה, כפיפה, כפיפות צידיות.
בברכה,
הילה מיסק
מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
אתר:
www.first-step.co.ilמייל:
[email protected]סלולרי: 052-5918385