סיימנו איבחון לאביגיל היום - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • לא כל כך חלקתי, אבל כבר תקופה שהיינו עם אביגיל באיבחון בהתפתחות הילד.
    כל החבילה: קלינאית, פסיכולוגית, ריפוי בעיסוק, עוס"ית.
    יש גם ניורולוג, אבל זה בהמשך
    והיום קיבלנו את הבשורה

סלקטיב מוטיזם

ולפי מה שהתחלתי לקרוא מאמרים - בצורה הכי קלאסית שיש.
    עכשיו נתחיל את המלחמה עם קופ"ח כדי לקבל טיפול.
    הם המליצו על טיפול באומנות. זה עוזר?

אני אפילו לא יודעת למה אני רושמת לך את זה
    אני לא בטוחה מה אני מרגישה לגבי זה
    ומה אני אמורה להרגיש
    מצד אחד הוקל לי, כי החשש היה לדברים גרועים יותר.
    מצד שני, תמיד קיוויתי שיש לי "סתם" ילדה ביישנית.
    וכל המשפחה כמובן ביטלה את החששות ואמרו לי שאני היסטרית. ואיפשהו קיוויתי שהם צודקים.
    יש לי מין הרגשה שמצאתי את מה שחיפשתי.
    שכאילו רציתי למצוא בעיה, אז חיפשתי טוב טוב ומצאתי.
    אבל אני ממש לא רציתי. רציתי שגם שם יגידו לי שיש לי ילדה ביישנית וזה יעבור עם הגיל.

זה כאילו שאני ידעתי תמיד שיש בעיה, ורק היינו צריכים לתת לה שם, כדי שנוכל לעזור לה.
    עכשיו יש לזה שם.

אין לי בעיה עם זה שהיא לא מדברת.
    לעולם לא לחצתי עליה לדבר.
    מה שמטריד אותי זה שאני חשבתי שחוסר הדיבור הוא הבעיה, וממנו נובעות כל שאר הביעות, ועכשיו הבנתי שזה רק הסימפטום.
    שהבעיה היא החרדה. ממה החרדה? איך זה התחיל? האם אנחנו גרמנו לה באיזשהו אופן? האם זה קשור לפגות?
    השאלות מציפות אותי ואין להם וגם לא תיהיה תשובה.

אבל מצד שני התחברו לי כמה דברים עכשיו שאני לא קולטתי שזה קשור, עד היום.
    למשל בעיית הגמילה בלילה.
    ועוד כמה

אני לא מבינה משהו.
    זה שאני יודעת מה השם של התופעה או מה מקור בעיה זו או אחרת, אמור להקל עלי את התמודדות עם הבעיה?
    כי זה לא נראה לי שקורה.

אני מתנצלת על ההודעה המולבלת, מקווה שהבנת מזה משהו ולא סתם בילבלתי לך את המוח.
11 תגובות
עמוד 1
  • אפשר להדחף?
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • שולי
    ההודעה שלך נוגעת ללב, ולעוד כמה איברים... (כבר כבר כבר... הדמעות פורצות... וזה לא פייר... עוד לפני שיום העבודה מתחיל... )
    אילמות סלקטיבית (נאמר לך שזה הפירוש העברי המילולי של "סלקטיב מוטיזם"?) היא אכן בשורה.
    אין אשמים בזה, אין אחראים לזה. פגות יכולה להגביר את הסיכוי, וכמו"כ נטייה גנטית קלה, בעיקר לסבל מחרדות מסוגים שונים.
    ו-כן, זה בדר"כ בא עם בעיית שליטה על צרכים...

ושולי - זה שאת יודעת את שם התופעה, זה בהחלט מקל. אני מניחה שאת נמצאת כעת בשלב הראשוני של עיכול הבשורה - וזה בסדר!!!!!
    אבל זה שיש לזה שם מאפשר בהמשך למצוא את הטיפול הכי נכון והכי יעיל בדיוק לתופעה הזו.
    ריפוי באמצעות אמנות היא לגמרי דרך הטיפול היעילה והנכונה להתמודדות עם זה.
    אשמח להמשיך לענות יותר מאוחר, ואם את מעדיפה דרך המייל אז גם זה בסדר: [email protected].
    לא יודעת אם אספיק היום, אבל מבטיחה להתייחס שוב מחר או בשבוע הבא.

מילנה - תודה!!!!!!!!!!!!!! את מקסימה ותגובתך עוזרת מאד!!!!!
    ראיתי בהחלט את השאלה שלך, קראתי אותה והיא מעסיקה אותי...
    עדיין לא התפניתי לענות תשובה מושכלת, לצערי...
    אנא אל תמחקי את השאלה - אני מבטיחה להתייחס בתשובה ראויה בקרוב.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • שרון- אין לי ספק שאני אקבל תשובה ממך, ברגע שתוכלי
  • מילנה, את תמיד מוזמנת "להדחף"!
    התגובות שלך גם פה וגם במייל תמיד מכניסים לי רוח במפרשים.
    הרבה בזכותך ובזכות השיחות הליליות שלנו בכלל הלכנו לאיבחון ואנחנו איפה שאנחנו היום.
    אז מגיעה לך תודה מיוחדת
  • שולי
  • היי שולי
    מתנצלת שאין לי יותר מידי זמן, אז עונה על מה שיותר "בוער" לדעתי, אשמח להמשיך להתייחס לדברים האחרים יותר מאוחר.
    בקשר ל"לגלות לצוות הגן" על הבעיה של אביגיל:
    לדעתי, ודווקא במקרה הזה - זה יהיה נכון ואף חיוני.
    "דווקא במקרה הזה", מכיוון שזו סוג בעיה שמתבטאת בתקשורת ישירה - דיבור.
    אחד העקרונות הטיפוליים החשובים בסלקטיב מוטיזם הוא עקרון "אי מתן תשומת לב יתירה לאי הדיבור".
    כלומר: "האם לתת לגננת את האפשרות להתמודד איתה בתור ילדה רגילה או שעדיף שישר מהתחלה תתן לה יחס מיוחד ותשומת לב מיוחדת..."
    במקרה של סלקטיב מוטיזם מדובר על בדיוק להיפך:
    אי מתן תשומת לב מיוחדת.
    כלומר: כן להגיד לגננת, כדי שהם יהיו מודעים לבעיה, ולא יתנו לאביגיל תשומת לב מיוחדת - מיותרת - ומזיקה, בגלל שאביגיל מתקשה לדבר.
    ע"י אי מתן תשומת הלב המיוחדת, אביגיל תזכה ליחס כמו ל"ילדה רגילה", בגלל ההבנה שהיא מתמודדת עם בעיה.
    בנוסף, תוכלי לא רק ליידע את הגננת, אלא אף להנחות אותה במדויק כיצד יש לנהוג עם אביגיל, על מנת שהיא תזכה ליחס לו היא ראויה: יחס "כמו לילדה רגילה".
    מקווה שהבנת, אתייחס לדברים האחרים יותר מאוחר.
    ותודה על דברייך האישיים המרגשים...

שרון שמש
    M.Sc

www.sh-cbt.co.il
  • נטע -
    ממש אין לי מילים...
    התרגשתי מכל מילה ומילה...
    ושוב - לדעתי, ערכה של העדות האותנטית לא תסולא בפז.
    תודתי נתונה לך מכל הלב .
    כמובן שאין לי זכות או יכולת לומר לך דבר כזה או אחר, אך לי אישית יהיה חבל מאד אם תמחקי את הדברים.
    שוב - תודה.
    את ראויה לכל הערכה שהיא.

שרון שמש
    M.Sc

www.sh-cbt.co.il
  • נטע- התרגשתי מאוד לקרוא את מה שכתבת, למרות שזה לא היה מכוון אלי (שוב נדחפתי)
  • היי שוב שולי,
    הבטחתי לחזור עם המשך התייחסות לשאר הדברים שהעלית בהודעה:
    לגבי טיפול באמנות (ובעברי אכן עסקתי בטיפול באמנות כצורת התערבות טיפולית מרכזית באג'נדה שלי. גם כיום אני מטפלת באמנות - לא רק "בעברי"... חחח... הידע שנרכש בהחלט לא הולך לאיבוד... ההבדל הוא שכיום צורת ההתערבות הטיפולית העיקרית שבה אני עובדת היא: פסיכותרפיה.)
    הסיבה שבגללה ממליצים על טיפול באמנות כצורת ההתערבות הטיפולית היעילה ביותר עבור אילמות סלקטיבית, היא, שטיפול בעזרת אמנות הוא טיפול השלכתי-המחשתי בעיקרו. כלומר: כזה שאינו ממש מצריך שימוש בשפה מדוברת.
    בגלל שיש כלים אחרים שבעזרתם הילד הסובל מאילמות סלקטיבית יכול להתבטא (כלים אמנותיים ושימוש בחומרים), והטיפול לא נסמך באופן בלעדי על שיחה ו-וורבליזציה בין המטפל למטופל, התערבות זו נחשבת למוצלחת ביותר בסוג הפרעה זה של הילדות.
    נכון תאמרי, שגם טיפול בתנועה, טיפול בעזרת בע"ח, טיפול בעזרת מוזיקה וטיפול במשחק - גם הם סוגי טיפול מוצלחים (בדר"כ) עם ילדים הסובלים מקשיים רגשיים, וגם הם מהווים אמצעי טיפול השלכתיים-המחשתיים.
    ועדיין, מכולם, רק הטיפול באמנות נחשב לייחודי ביכולתו לסייע בהשלכה מאד מומחשת לקשיים מהם סובל הילד, בעזרת אמצעים שאינם וורבליים כלל (לפחות בתחילתו של הטיפול).
    מקווה שעניתי לך
    לגבי מצב חברתי:
    מבינה את שברון הלב שלך...
    אני מאמינה שעם התקדמות הטיפול לאביגיל, גם המצב החברתי ישתנה לטובה.
    אני מעדיפה שלא תצפי לשינוי דרמטי ולהפיכתה לחיית מסיבות וחיי לילה חברתיים סוערים , אבל בינינו - מי צריך את זה?...
    יש לקוות (ולצפות?...) שעם התקדמות הטיפול, ועם התבגרותה של אביגיל, היא תהיה מסוגלת לייצר קשר חברתי שיהיה משמעותי עבורה. ומי צריך יותר מזה?...

שולי, אני רוצה לומר מילה לגבי הדברים האישיים היפים שכתבת לי:
    אני שייכת לבני המזל שמאד אוהבים את מה שהם עושים.
    לשמחתי, וכפי שאני נוהגת לומר: "אני אוהבת את מה שאני עושה, ועושה את מה שאני אוהבת".
    ואני באמת לא זקוקה ליותר מזה.
    על אף הסיפוק האדיר שבעבודתי, לעתים קרובות האנשים עמם אני עובדת (מטופלים ומטופלות), מעצם היותם, אינם יודעים לומר את מילת התודה הקטנה...
    ובשל ההערכה שבדברייך - אני אומרת תודה לך. זה לא מובן מאליו במקצוע שלי שתהיה קיימת הערכה שמובעת במילים...

שרון שמש
    M.Sc

www.sh-cbt.co.il
  • נטע, קראתי את מה שכתבת, רק לקח לי קצת זמן להיות כמה דקות לבד ליד מחשב...

ריגשת אותי מאוד, לספר ככה בפורום את הסיפור האישי והאינטימי שלך זה לא קל ואני מעריכה את זה מאוד
  • שולי, בהצלחה בכל.
    אני עובדת במערך השיקום הפסיכיאטרי במשה"ב. מפתיע או לא מפתיע - ככה זה.

שרון שמש
    M.Sc

www.sh-cbt.co.il
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה