פיטורין בהריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי בנות

אני עובדת במקום עבודה חדש.
    בסוף אוגוסט אני אהיה שם חצי שנה.
    אני רוצה לנסות להיכנס להריון.
    האם הם יכולים לפטר אותי אם אני מודיעה להם שאני בהריון,
    לפני שאני עובדת שם חצי שנה ?
    אם אני נכנסת להריון לאחר שמלאה לי חצי שנה שם, האם אני אקבל משכורת בעת חופשת הלידה ? האם מקבלים משכורת מלאה ?
    בנוסף לכך, האם זה משנה אם במשך 5 שנים לא עבדתי ורק לפני חצי שנה חזרתי לעבוד, האם בגלל זה לא אוכל לקבל תשלום משכורת בעת חופשת הלידה ?

אשמח לכל פיסת מידע בנושא!

תודה לכן.
2 תגובות
עמוד 1
  • היי,
    לעניות דעתי הם לא יכולים לפטר אותך אם את בהיריון, אני חושבת שזה לא קשור לכמה זמן עבדת שם קודם. ולגבי שכר בחופשת לידה, עד שתלדי כבר תעבור שנה לפחות...
    בכל מקרה כדאי לך להכנס לאתר של ביטוח לאומי ולבדוק
    בהצלחה
  • היי,
    מעביד לא יוכל לפטר עובדת המועסקת אצלו למעלה מחצי שנה, אם רוצה לעשות כן, עליו לבקש היתר מיוחד ממשרד התמ"ת, שלמעט מקרים חריגים לא יינתן לו. מתחת לחצי שנה חל איסור מכוח חוק שיוויון הזדמנויות בעבודה, אולם האכיפה היא באמצעות הגשת תביעה.

עו"ד יעל בועז
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה