אתייחס לתרגילים בשני מישורים -
הראשון, נוקשות הגוף, השרירים: אחד הדברים הבסיסיים שצינוק צריך כדי להתחיל לזחול הוא עצם השכיבה על הבטן. אם שכיבה על הבטן קשה לה - והיא מעדיפה את הגב, הזחילה עשויה להתעכב. זה עשוי לנבוע גם מאותה נוקשות שציינת. הייתי ממליצה לך לעבוד על שיפור שכיבה על הבטן (דרך הרפיית השרירים, הזקיפה והנוקשות). את יכול לשלב מגע עמוק במהלך היום (ואפשר גם כרוטינה כשרגועה יותר, לפני השינה למשל): טפיחות, שפשופים, מעיכות... מגע מאוד נוכח ואיטי (אחיזה משמעותית של איברי הגוף למספר שניות).
מעבר לזה הייתי מנסה להוביל אותה לסיטואציות בהן היא יותר בכפיפה, למשל להניח אותה על פוף (בשכיבה על הגב) ולהקפיץ ולנדנד מעט - שוב, באיטיות, כי המטרה היא להוביל להרפייה ועזיבה. כאשר השרירים יהיו פחות מוחזקים יהיה לה קל יותר לשכב על הבטן (ולהשתמש בכיוונים השונים של הגב לתנועתיות שתוביל אותה גם לזחילה).
מבחינת הזחילה: נשמע שהיא מתחילה להראות סימנים לזחילה, וזה מצוין. זכרי שהיא עדיין בטווח הנורמה. את יכולה לעבוד איתה על העברות משקל, למשל על כדור פיזיו בעת שכיבה על הבטן והישענות על המרפקים - הטיות איטיות לצדדים, כך שבכל פעם תישען על מרפק אחר ותוכל להושיט את היד הפנויה קדימה (למשחק או גירוי כלשהו. בועות סבון בדר"כ מאוד מלהיבות תינוקות...). את יכולה לעשות תרגיל זה גם על צלחת וסטיבולרית (אם את בג'ימבורי או משחקייה): הרעיון הוא לגרום לה להעביר משקל לצד אחד, להושיט קדימה ולצד את היד השנייה, ולשים לב שהברך (בצד היד הפנויה) מכופפת.
בנוסף הייתי ממשיכה לתרגל איתה את הסיבוב סביב צירה - להניח משחק מעט הצידה, ולהוביל אותה לצד.
תהליך נוסף יכול להיות גרירה על מזרון: בהתחלה לגרור את המזרון עצמו (שכיבה על הגב, שכיבה הל הבטן) ובהמשך לגרור אותה על המזרון - שימי לב שאת אוחזת באופן בטיחותי על מנת לא לפרוק את הכתף חלילה. יש פה מספר אלמנטים: המגע על המזרון, השינוי במרחב - עירור המערכת התנועתית.
נראה לי שזהו לבינתיים :-)
שיהיה בהצלחה ולילה טוב.
הילה מיסק
מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
אתר:
www.first-step.co.ilמייל:
[email protected]סלולרי: 052-5918385