הרגלי שינה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שמי הילה יש לי בת בשם יובל בת 1.6 שלא מצליחה להרדם לבד בשנולדה הייתה נרדמת בידיים אחר כך בסביבות גיל שנה הייתי נותנת לה את המטרנה במיטה ושהיא הייתה מסיימת את המטרנה היא הייתה זורקת אותה במיטה מסתובבת על הבטן וישר נרדמת אבל הבעייה התחילה לפני חודשיים בערך שהיא הפסיקה לאכול את המטרנה ואז היא שותה את המיים במיטה ולא נרדמת אז אני יושבת על הרצפה ומכניסה את ידי דרך הסוגרים של המיטה וטופחת לה על הגב ורק ככה היא נרדמת אבל הבעייה שזה לוקח לפעמים 5 דקות ולרוב יותר בערך 15 שעה וגם שאר הלילה הוא סיוט כי היא מתעוררת בערך בין 3 ל-4 פעמים בלילה ואז כמובן שקשה להחזיר אותה לישון. הייתה תקופה קצרה מאוד שהיא ישנה לילה שלם.
    בסך הכל היא ילדה בריאה , היא נולדה במשקל של 2180 בשבוע 36+5 היא נולדה בניתוח קיסרי בגלל שהיה לי מיעוט מי שפיר והיא הייתה במצב של אחוז, היא הייתה מונשמת במשך יומים בלבד ולאחר מכן הייתה מכוברת רק לחמצן ולזונדה שלאט לאט היא התחילה לאכול כמיות קטנות של חלב אם ששאבתי לה, בסך הכל היא היייתה מאושפזת בפגיית בני ציון במשך 15 יום.
    היום היא ילדה ביראה חייכנית הולכת מדבר ונמצאת במסגרת של מעון.
    אשמח לקבל עזרה איך אני יכולה ללמד את ביתי להירדם לבד? בתודה הילה אדלר
2 תגובות
עמוד 1
  • הי הילה.

על מנת ליצור בסיס טוב להרגלי שינה נכונים, אני ממליצה להקפיד על כמה דברים:

ראשית, וודאי כי יובל אוכלת בכמות מספקת במהלך היום (וודאי זאת גם מול המעון שלה).

בררי עם המעון האם ישנה טוב בצהריים. כמה ישנה? ילדים בגיל של יובל, אמורים לישון כשעתיים בצהריים.

וודאי כי מרגע שהתעוררה משנת הצהריים במעון, ועד שאת משכיבה אותה לשנת הלילה, לא עברו יותר מ 5-5.5 שעות

הקפידי לקיים עם יובל טקס שינה קבוע ומסודר בכל ערב לפני השינה.

לגבי ההרדמה -
    נסי לשבת ליד יובל ולטפוח עליה ולהשמיע קולות מונוטוניים. שבי לידה עד שהיא נרדמת. חזרי על תגובה זו, גם כאשר היא מתעוררת בלילה. יובל כנראה התרגלה להעזר בבקבוק כדי להרדם וכעת יש ללמדה בהדרגה להרדם בכוחות עצמה.
    נסי להשתמש בטפיחות רק כדי להרגיע ולא כדי להרדים, כדי שיובל לא תיצור בהם תלות.

שיהיה המון בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
  • למה הפסקת לתת לה מטרנה?
    לדעתי בגיל הזה היא עוד צריכה וזו גם הסיבה שהיא מתעוררת בלילה היא פשוט רעבה...
    [

[
    []
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה