אדיפוס? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי שרון
    מה שלומך החופש?
    אני אתחיל מהסוף... היום אחה״צ הבן שליהגדול בן 4.5 רצה לתת לי נשיקה הוא ליטף אותי ונתן לי נשיקה בפה. זאת הפעם הראשונה שהוא עושה לי את זה. שאלתי אותו מאיפה הוא למד את זה והוא אמר לי שילד בקייטנה שלו שהוא בן 8-9 מנשק אותו בפה וגם מלטף אותו....
    בקייטנה הוא הילד הכי קטן עם ילדים בני 5-6 ובעלי בסביבה ויש לו מדריך צמוד ולכן בעלי לא מבין מתי זה קורה...שאלנו אותו אם הוא נגע בעוד מקומות והוא אמר שלא. רק מלטף אותו ביד ומחבק. שאלתי אותו אם זה נעים לו והוא לא ממש ענה כי הוא בדיוק ראה טלויזיה, מה שעורר את חשדי.
    בכלל את כבר יודעת שהוא ״מתחבר״ לילדים גדולים ממנו ואני לא יודעת אם זה קשור...
    לפני השינה נתתי לו נשיקה והוא שוב רצה בפה.

הרקע הוא שהבן שלי עד לפני כמה חודשים בכלל לא אהב נשיקות בכלל!!! הוא הסכים רק לחיבוק. ולפני כמה חודשים הוא התחיל להתעניין בחתונה שלנו וחיכה בסרטים לסוף שבו הגיבורים מתנשקים. גם את אחיו הצעיר הוא מנשק בפה ולפעמים מכריח אותו לעשות את זה. הוא אומר לי הרבה שאני חמודה ושהוא אוהב אותי ורוצה להיתחתן איתי...

אני צריכה לחשוש? איך מתמודדים עם היצרים האלו?
    תודה

9 תגובות
עמוד 1
  • אהההההההההההההההההההההההההההההההההה מה שלומי ה"חופש", את מתכוונת... אההההההההההההההההההה ותודה לשר החינוך שהביאני עד הלום! ולתפארת מדינת ישראל!!
    (שלום. אני שרון, ואני אמא בחופש גדול. התשובה הנכונה היא: "אנחנו אוהבים אותך, שרון!")
    אדיפוס?? איזה מזל שיש את מי להאשים...
    תראי יקירתי, בגדול ובאופן כללי ביותר - ע"פ הגישה הפסיכואנליטית (הפסיכודינאמית, כלומר: הפרויידיאנית.), הדימוי המיני מתפתח אצל ילדים כתוצאה ממו"מ (=משא ומתן) בין דחפים ביולוגיים מולדים לבין כוחות חברתיים שמנתבים אותם. בגיל הגן (החל מגיל 3 בערך ועד גיל 5 בערך) הילד מרגיש זיקה שניתן לקרוא לה "אירוטית" להורה מהמין הנגדי. הדבר בהחלט יוצר קונפליקט, שנפתר בסופו של דבר ע"י הזדהות עם ההורה מהמין שלו: בת עם האם ובן עם האב.
    זה בקיצור נמרץ כל תורת ה"תסביך האדיפאלי"

לגבי האמירות שלו כלפייך, זה שאת חמודה, שהוא אוהב אותך ורוצה להתחתן איתך - זה טבעי, נורמלי ואף צפוי בגיל הזה.
    גם ההתעוררות וההתעניינות לגבי סרט החתונה והצפייה בנשיקות - לא ממש מטרידה לדעתי.
    הדבר שכן הייתי בודקת מעט יותר הוא הסיטואציה בקייטנה, שבה ילד שגדול ממנו ב - 3.5-4 שנים מנשק אותו ומלטף אותו. כן הייתי בודקת מה בדיוק קורה שם, והאם זה באמת נשאר בתחום ה'תמים' של ליטוף ביד וחיבוק, וכפי שהעלית ובצדק: האם זה נעים לילד שלך, או חלילה נעשה בכפייה/תוך שכנוע והפעלת איזשהו סוג של כוח.
    אלו דברים שכן חשוב לברר עד הסוף, בגלל הבדלי הגילאים ביניהם - שהוא דבר קריטי.
    ייתכן שהילד הגדול יותר נתון בתקופה של בדיקת המיניות/עיסוק במיניות והוא מוצא את בנך כנוח לשת"פ בעניין זה.
    ההבדל הגילאי הוא קריטי בעניין זה, בשל החשד העולה לניצול הבדלי הגיל לצרכי הילד הגדול יותר, וזה דבר שכן עלול לעורר פוטנציאל לפגיעה בילד הקטן יותר (בנך).

מעבר לזה, והיה ואם המשחק ביניהם הוא אכן תמים ולא גולש ליחסי ניצול - לא הייתי מוטרדת מהדברים הנוספים שאת מתארת (הנשיקות, הצפייה בנשיקות בסרטים ובסרט החתונה, והאמירות שלו כלפייך).

נסי להירגע

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • תודה שרוני

ואם זה עוזר אז ״אוהבים אותך שרון״ -אבל זה לא חדש
    הייתי אומרת לך שעוד מעט (חודש) נגמר אבל הוסיפו גם ימים לסוכות אז...

עכשיו נודע לי שהילד הוא מדריך בכיתה ח׳ ושהוא ״טוב״ עם ילדים. הוא לא המדריך בקבוצה של הבן שלי אז אני אברר שוב עם הבן שלי את התחושות שלו...
    שוב תודה לך ותחזיקי מעמד ובאמת שאוהבים אותך, אני בכל אופן
  • טוטילה ,
    תודה. בחזרה!!

טוטילה - אני קצת המומה שהמדריך הוא מכיתה ח'...
    זה נשמע לא ממש טוב שילד בכיתה ח' (בן 13?... 14?...) נוגע, מלטף ומנשק בפה ילדון בן 4.5...
    המשיכי לבדוק.
    בהחלט אשמח לדעת על ההתפתחויות.
    שבת מנוחה

שרון שמש
    M.Sc

www.sh-cbt.co.il
  • אני חייבת לציין שקצת חיטטתי בהודעה הזאת
    עימכן הסליחה

אבל טוטילה אני בשוק

• הי סיון, הלוואי והסיפור באמת הזוי...
    נראה לי שהתגובה שלי ושל בעלי יצרה אצל הבן שלנו דיסטנס בנושא.
    בעלי דיבר עם מנהל הקייטנה ובעלי גם כן משגיח (הקייטנה מתקיימת במגרש ששייך לעבודה של בעלי).
  • מה זה??? נער בן 14 שמנשק פעוט על הפה? הייתי עושה בירור דחוף!!!
    ולא שוקטת לשנייה
  • בהצלחה טוטילה יקירתי
    לא הבנתי את המשפט: "נראה לי שהתגובה שלי ושל בעלי יצרה אצל הבן שלנו דיסטנס בנושא". דיסטנס?... כאילו - ריחוק?... של מי ממי?...

שרון שמש
    M.Sc

www.sh-cbt.co.il
  • הבן שלי לא מוכן לדבר על הנושא הזה יותר.
    הוא מתעלם כשאני מנסה לדבר איתו.
    בעלי אומר שהילדים הגדולים מאוד אוהבים אותו ורוצים בקירבתו.
    הם דואגים לו ולמשל הוא אכל גלידה אז הם שמרו שלא יטפטף...
    אבל הוא לא מסתובב עם אותו מדריך. זה היה חד פעמי כנראה.
  • אהה... הבנתי למה את קוראת "דיסטנס"...
    תראי יקירתי, יש לפחות 2 אפשרויות:
    1) שהוא לא מוכן לדבר על זה כי זה באמת כלום, ולא היה שום דבר, הוא לא נפגע מכלום, והוא ראה שזה עשה רעש ובלגן אצלך ואצל בעלך, וכעת הוא לוקח צעד אחורה כי באמת מה שהיה, היה חסר חשיבות מבחינתו והוא כבר שכח מזמן.
    2) האפשרות השניה היא שהוא לא מוכן לדבר על זה כי מה שקורה - זה בדיוק ההיפך ממה שכתוב בסעיף 1. ועדיין - הוא נבהל קצת מהרעש והבלגן - אבל לוקח צעד אחורנית ולא מוכן לדבר על זה, למרות ש(יש סבירות) שמה שקרה הוא כן טראומטי עבורו.

אבל אני מבינה ממה שכתבת שזה לא נראה לך כמשהו דרמטי, ולא טראומטי - וזה בסדר. את יודעת כנראה הכי טוב ומרגישה את הבן שלך.
    שיהנה בקייטנה!

שרון שמש
    M.Sc

www.sh-cbt.co.il
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה