בעית שינה אצל בני בן ה-7 חודשים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום יש לי בעיה עם שינת בני בן ה- 7 חודשים, הילד לא מוכן להירדם בשום מצב לא במיטה לא על הבטן לא על הגב ולא בידיים אני כבר לא יודעת באיזה צורה אני יכולה להרדים אותו הוא ניכנס לבכי היסטרי צרחות אפילו על הידיים הוא משפשף את הענייים בלי הפסקה בגלל עייפות, כשהיה תינוק היה סובל המן מגזים אז הוא היה נרדם רק על הידיים עכשיו הוא לא מוכן לשום מצב וגם בלילה כאשר נירדם הוא זז מצד לצד עם עניים עצומות אבל זז המון במהלך השינה. לא ניראה לי שזה שיניים כי אין נפיחות הילד משחק ממש יפה במהלך היום רק כשמגיע העיפות הכל מתחיל!
    תודה רבה.
3 תגובות
עמוד 1
  • הי.
    לעתים, קושי בהרדמות, נובע ממחסור בשעות שינה או מחלוקת שעות שינה שאינה מותאמת לגיל. לכן, אני ממליצה ראשית לוודא כי כל אלו מתקיימים אצל בנך. בגילו, הוא זקוק לכ- 11 שעות שינה בלילה ו- 3 שעות שינה ביום, המחולקות לשלושה פרקי שינה. מומלץ להשכיבו באופן יזום כשעה וחצי לאחר שמתעורר בבוקר, ואז שוב כשלוש שעות לאחר שמתעורר מהשינה הראשונה ביום. את השינה השלישית ביום, מומלץ ליזום כך שהוא יתעורר ממנה כשעה וחצי לפני שהולך לישון בלילה. (מומלץ להשכיב בסביבות 19:30)

בנוסף, אני ממליצה להקפיד על טקס שינה מסודר וקבוע בכל ערב, שיכין את בנך לשינה, יקל עליו את הפרידה ויאותת לו שנגמר היום ומתחיל הלילה.

נסי לשבת לידו וללוות אותו עד להרדמות - באמצעות טפיחות / מגע.
    נדרשת המון סבלנות והתמדה, אך אני מאמינה שכל תינוק יכול ללמוד בהדרגה להרדם בכוחות עצמו.

מתיאורך, נשמע שבנך פשוט מפספס את הזמן האופטימלי שלו לשינה בכל פעם ובמצב זה, הכל הופך לקשה יותר...

אנא ראי גם תשובתי לך ולטלטוש בהודעה שלה.

שיהיה בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
  • תודה רבה מיטל!
    יש לי שאלה נוספת, אני מאכילה אותו ב- 10 בערב ארוחה אחרונה והוא התחיל לקום ב- 4 בבוקר, האם כדאי להוסיף דיסה לארוחה האחרונה כמו 8 דגנים מעורבים, זה יגרום לו לישון טוב יותר? האם זה בריא?
  • הי אילוש.
    הוספת דיסה, לא בהכרח "מוסיפה" גם שעות שינה ולעתים היא אף מכבידה על הקיבה.
    במידה ובנך מתפתח יפה מבחינת גדילה, לא חושבת שיש צורך להוסיף לו.

ממליצה לאחר לו את ארוחת הלילה לסביבות 23.00-24.00 (האכלת חלום) ואז החל מ- 05:00 לתת שוב ארוחת בוקר ולנסות להחזיר לישון. כך סביר להניח שהוא לא יתעורר ב- 04:00 מרעב.

בהצלחה :-)

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה