7 חודשים- מתעוררת הרבה בלילה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום. יש לי תינוקת בת 7 חודשים. מגיל שלושה חודשים בערך היא התחילה לישון לילה שלם. היא נרדמת בסביבות שמונה אחרי טקס מסודר של אמבטיה, "סיפור" ואוכל. ומתעוררת בין 6:30 ל-7:00. בשלושת השבועות האחרונים היא מתחילה להתעורר הרבה בלילה. היא מתחילה לבכות וכשאני שמה לה מוצץ היא נרדמת חזרה, לפעמים זה לוקח קצת יותר זמן אבל בד"כ היא נדרמת ישר. זה יכול להיות אפילו 7 פעמים או יותר במהלך הלילה. חשבתי שאולי זה שיניים אבל אין לה נפיחות וחום לכן אני לא רוצה למרוח לה סתם משחה. מה זה יכול להיות?? איך אפשר לדעת מה מציק לה ולמה היא מתעוררת כל הזמן???????
    אני רוצה לציין שבמהלך היום היא ישנה בערך 3/4 שעה בבוקר ובערך שעתיים בצהריים.
    אודה לתשובה. תודה רבה.
9 תגובות
עמוד 1
  • גם הילד שלי בן 7 חודשים והתחיל להתעורר לי המון בלילה זז לי כל הלילה מצד לצד וגם לי לא ניראה שזה שיניים מה שכן יכול להיות זה שהם רעבים יותר לכן המליצו לי להוסיף לו עוד ארוחה במהלך היום. תנסי אני מקווה שזה יעזור.
    ויש לי שאלה אלייך איך את מרדימה אותה בידיים במיטה? וכמה זמן לוקח לך להרדים אותה?
    לי יש בעה עם הילד קשה לו מממש ממש להירדם אני כבר לא יודעת מה לעשות פעם זה היה רק בידיים ובימים האחרונים הו לא מוכן גם לזה אני מיואשת ועד שהוא נירדם זה ממש טקס.
    תודה ויום טוב
  • הי אילוש, תודה רבה על התגובה. טוב לדעת שיש עוד מישהי במצב שלי, כי זה כבר ממש מעייף..
    בעקרון התחלתי להרדים אותה לבד במיטה רק בשבוע האחרון, וזה הולך ממש טוב (בלי עין הרע..). עד עכשיו היא הייתה נרדמת רק על הידיים או בעגלה וזה היה פשוט סיוט. אז ככה; בשעה שבע אני מקלחת אותה, אח"כ בעלי קורא לה סיפור כמה דקות עד שאני מכינה את האוכל. אני מאכילה אותה סביב שבע וחצי, ואחרי גרעפס אני משכיבה אותה במיטה. בדקות הראשונות אני נותנת לה לשחק עם עצמה קצת ואז אני מתחילה ללטף אותה, לשים לה יד על הבטן או על בית החזה ובפנים ולעשות לה שש..שש...ש...ש.. עד שבשלב מסויים היא מסתובת על הצד (ככה היא נרדמת) ונרדמת.
    אני מאוד מקוה שזה יעזור לך, אשמח אם תדווחי לי איך הלך..
    שיהיה לנו בהצלחה
  • טלטוש
    גם אני עושה לו מקלחת ב 7 ואחר כך באה להניח אותו במיטה ואז ישר הוא מתחיל לצרוח הוא רק רואה את המיטה והוא צועק עד שאני מרימה אותו כשאני מרימה אותו הוא נירגע וכשאני מניחה אותו על היד אז שוב הוא מתחיל לצעוק אני לא מבינה למה???
    זה ממש ממש מתסכל אין לי כוח לזה.
    הוא נירדם על הידיים כשאני עושה לו גם ש ש ש ש וגם שרה לו אבל שוב אני צריכה להיתגבר על הצרחות שלו וזה קשה....
    אני לא יודעת מה עוד אפשר לעשות כדי שירדם....
    תודהההה!
  • ויש לי עוד שאלה אלייך.. מה את נותנת לה לאכול מה סדר היום שלך מבחינת האוכל? שעות כמות?
  • הי אילוש,
    אולי תנסי במהלך היום להניח אותו במיטה לא כדי לישון אלא סתם לשחק איתו, לשיר לו וכו' כדי שתהיה לו חוויה חיובית מהמיטה שהוא לא ייבהל.. תנסי אולי כל פעם לפרק זמן יותר ארוך, תתחיליל מדקה שתיים ולאט לאט תעלי..
    לבת שלי לוקח בערך חצי שעה כדי להירדם ואני צריכה להיות לידה, אבל זה שווה אם היא נרדמת בסוף לבד..
    מבחינת אוכל, אני נותנת לה בקבוק (סימילאק) בערך 3/4 שעה אחרי שהיא מתעוררת. בערך ב10-11 אני נותנת לה פרי (בדרך כלל תפוח שלם) ומרסקת בפנים את האצבעות של מטרנה. אחרי שעה וחצי בערך היא שוב רעבה כמובן אז היא מקבלת בקבוק שוב. בצהריים אני נותנת לה עוף עם ירקות (קישוא+גזר+תפוח אדמה+בטטה). אחרי הצהריים- דייסה ולפני השינה בקבוק..
    אם יש לך רעיונות חדשים לגיוון התפריט אני אשמח לשמוע..
  • וואי את מאכילה אותה כמעט כמוני :)
    אני גם לפעמים בין הארוחות נותנת לו עגבניה אומרים שזה מאוד בריא והייתי בטיפת חלב והרופא שם אמרה לי שאני יכולה לתת לו כבר מעדנים וגבינות כבר מגיל חצי שנה האמת עדיין לא התחלתי אבל חברות שלי כולן התחילו וממש מרוצות כי זה עוד ארוחה מסודרת יחסית.
    אני מוסיפה לפירות שזה תפוח מישמיש נקטרינה גם כפית קטנה של טחינה אומרים שזה מאודדדד בריא. ולמרק איטריות או אפונה או עדשים זה מעשיר את המרק.
  • טלטוש ואילוש - הי.

טלטוש -
    ראי תשובתי הקודמת לאילוש, יש שם קצת מידע שיכול לעזור. בנוסף, ממה שאת מתארת, ייתכן ובתך חולמת חלומות. בנוסף, כשיש התעוררויות חלקיות בין מחזור שינה אחד לשני, לעתים לתינוקות שלנו קשה לחזור לישון בכוחות עצמם וצריך ללמד אותם לעשות זאת

אילוש-
    הוספת כאן מידע חדש לגבי המיטה. אני מסכימה בהחלט עם טלטוש: הניחי את בתך לכמה דקות במיטה ושחקי איתה (דגדוגים / קוקו / ידיים למעלה על הראש) - על מנת ליצור עבורה הקשר חיובי למיטה.
    לגבי ההרדמה על הידיים - נסי לעשות זאת בהדרגה ובכל פעם להשאיר פחות זמן על הידיים ולהמשיך את ההרדמה במיטה.

בהצלחה לשתיכן :-)

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
  • הי מיטל, תודה רבה.
    רציתי לדעת בבקשה איך אפשר להרגיל אותה להרדם לבד? עד עכשיו הייתי מניחה אותה במיטה, ונותנת לה ל"שחק" קצת עם עצמה ואז היא היתה נרדמת רק כשאני מלטפת אותה ועושה לה ש..ש..ש...ש.. זה יכול לקחת חצי שעה גם.. יש שיטה להרגיל אותה להרדם לבד??
    תודה רבה.
  • הי טלטוש.
    לצערנו (ההורים) אין קסמים בשינה ולעתים נדרשים מאיתנו המון סבלנות והתמדה.
    ממליצה לך לשבת ליד בתך ולהמשיך ללטף וללחוש "ששש" עד שנרדמת.

נסי להשתמש בליטופים ובקולות רק על מנת להרגיע ולא כדי להרדים, כדי שלא תיווצר תלות ובכל כמה ימים, הורידי בהדרגה את הליטופים.

בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה