פחד.... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שרון שלום,
    אני לא יודעת אם פה זה המקום לשאול,אבל אני אנסה בכל זאת..מקסימום הצקתי לך קצת..
    הבת שלי בת שנתיים וארבע. בחודשים האחרונים התחילה לפתח סוגי פחדים-
    פחד מהצל (לאו דווקא שלה),פחד מרעשים,פחד מדברים חדשים שלא נתקלה בהם-לדוג'- היינו בטיפת חלב והיא לא הסכימה אפילו לעמוד על המשקל-היא פשוט נכנסה ממנו להיסטריה.היינו צריכים לעשות צילום רנטגן והיא נכנסה להיסטריה גם מהמכשיר הזה.כשהלכנו לבריכה היא לא הסכימה להיכנס מקסימום ישבה בשפת הבריכה ושיחקה-אחרי ששנה שעברה היא לא הסכימה לצאת מהמים.. אפילו לבריכה שיש לנו בבית (הבריכה הגדולה של אינטקס)היא לא מוכנה להיכנס-והיא מכירה אותה משנה שעברה...רק אם אני אמלא לה בריכה קטנה מפלסטיק היא מסכימה להיכנס. היא פשוט נהייתה כזאת פחדנית..
    השאלה היא-איך להתמודד עם זה?? זה נורמלי?? מתי זה אמור להדאיג אותי??

    תודה רבה מראש....

3 תגובות
עמוד 1
  • אני אנסה לעזור לך עד ששרון תענה, אם יורשה לי
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • מילנה - תודה!

    אור (אורטל?) יקירתי,
    אני מסכימה עם כל מה שכתבה לך מילנה, ומוסיפה שלפחדים של ילדים יש היבט התפתחותי. בקיצור נמרץ, אם אנו מסתכלים על רצף ההתפתחות מלידה ועד גיל 5 בערך, מופיעים על הרצף כל סוגי הפחדים שקיימים, כמעט: עם התפתחות המצפון, בשלב שהילד מבין שהעולם מסוכן, כשמופיע הקונפליקט האדיפלי (אליבאד'פרויד), כשהילד יוצא לעצמאות ומרגיש לא מספיק בטוח להגן על עצמו, וכשהוא נוכח שלא את כל המתרחש בעולם סביבו הוא יכול להבין.
    העקרון המנחה להתמודדות הוא חיפוש דרכים מגוונות לעזרה, בעיקר מתוך נסיון להבין מה עזר לילדה בעבר להתמודד.
    ועוד כמה דברים:
    לנהל איתה דיאלוג ברמת ה"כאן ועכשיו", כלומר: דיאלוג מציאותי שיציע לה דרכי התמודדות בנוסח: "אני אשמור עלייך", "בואי נבדוק ביחד ונראה ש... (הצל רק הולך לצידנו/הרעש בא מרחוק/מישהו מתקן את הכביש/מכשיר הרנטגן לא יכול לעשות כלום... וכו')", "יעזור לך אם אכנס איתך לבריכה?"

    אפשר גם להעזר באמצעים שיש בהם יסוד מציאותי משולב עם יסוד דמיוני: "תשימי על כסא ליד המיטה את המשרוקית שלך/את הפנס שקיבלת מתנה שאפשר בעזרתו להאיר על הצל שמפחיד אותך"...

    אפשר לעשות איתה משהו שיסיח את דעתה, כמו למשל: הרפייה שמבוססת על נשימות עמוקות, הרפיית איבר אחר איבר בגופה, הזמנת תמונה מרגיעה ("אנחנו שטים בסירה בכנרת"... או כל תמונה אחרת שהיא בוחרת).

    אפשרות נוספת: להציע לה דרכי התמודדות שהיו יעילות בילדותך שלך - בדרך זו תעשי "נורמליזציה" של הפחדים שלה ("גם אמא פחדה!") ותציעי לה פתרונות מ"ארגז הכלים" שלך.

    מקווה שסייעתי

    שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

    www.sh-cbt.co.il
  • מילנה ושרון-תודה רבה!!!

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה