הרמת הראש - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אורנה שלום,
    רציתי לשאול-באיזה גיל אמורים ממש להישען על הידיים ולהרים ראש?
    הבן שלי בן חודשיים ועדיין לא עושה את זה... הוא מרים טיפה את הראש אבל לא מתרומם על הידיים.
    ממתי זה אמור להתחיל להדאיג אותי?? יש קשר לזה שהוא ישן על הבטן?? אני זוכרת שעם הבת שלי היתה לי את אותה הבעיה והיה לה עיכוב בזחילה ובהליכה-עשינו פיזיוטרפיה משהו כמו חצי שנה ורק אז התחילה ללכת.לכן עם הבן שלי הקפדתי מהתחלה להניח על הבטן אבל הוא לא מרים את הראש-ניסיתי גירויים שונים או כרית כזו מיוחדת או לשלב לו את הידיים-זה לא ממש עוזר...
    להתחיל לדאוג???

1 תגובות
עמוד 1
  • אורטל שלום,
    שמי הילה, ואני מחליפה את אורנה בפורום זה.
    לשאלתך - בגדול, נצפה מתינוק בן שלושה חודשים להצליח להרים את הראש ולהישען על הידיים (מרפקים). לא נשמע לי שיש לך מה להתחיל לדאוג, והעובדה שהוא ישן על הבטן רק תועיל לו להרים ראש בהמשך באופן מאורגן.
    אני כן אציע לך לשים לב למספר דגשים על מנת "לעזור" לו. ראשית, שימי לב היכן נמצאות הידיים שלו - האם מתחת לכתפיים? האם כשמניח ראש לצידי הראש? האם יודע כיצד לקרב ידיים לקו האמצע? במידה וכן - נראה לי שזה יגיע. ברגע שתינוק יודע איפה מרכז הגוף, והידיים במנח הנכון הוא יכול להישען עליהן, ולהזדקף (ממקום נכון - ולא מתוך זקיפת יתר בצוואר).
    מאחר ואת כן מציינת שעם בתך הגדולה הייתם צריכים לעבוד, הייתי מנסה לראות מה עשויה להיות הסיבה - האם את רואה אותו דפוס גם אצלו? הייתי בוחנת האם אולי טונוס השרירים שלו חלש מעט.
    בראייתי דווקא "תיקון קוסמטי" כפי שהצעת (לשלב את הידיים או להשתמש בכרית) לא מלמד אותו כיצד לעשות זאת בעצמו, ותוכלי לראות איך מיד הוא חוזר לדפטוסים הרגילים שלו.
    תבדקי כיצד הוא שוכב על הבטן - האם נוח לו? יודע להרים ולהוריד ראש? לשני הצדדים?
    את יכולה לעזור לו על ידי ערסול (בידיים, במנשא, בפוף...) - לשים לב שהידיים בקו האמצע. גם שכיבה על הצדדים תלמד אותו להשאיר את הידיים בקו האמצע.

תנשמי עמוק, ואל תדאגי :-)
    בהצלחה.

הילה מיסק
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
    אתר: www.first-step.co.il
    מייל: [email protected]
    סלולרי: 052-5918385

הילה מיסט
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
    www.first-step.co.il
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה