שלילת חופש לאחר לידה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום, השאלה שלי מעט מורכבת. אני מתנצלת על האורך ותודה רבה על הסבלנות, אך העניין דחוף ומטריד אותי מאוד.

אני גננת שעובדת 23 שנה ויש לנו חופשים מוסכמים כמו במערכת החינוך (הגן הוא פרטי ואני עובדת ללא חוזה לצערי). זאת אומרת- יולי אוגוסט חופשה בתשלום.

ילדתי בתחילת יולי והמעסיק שלי החליט שהוא לא משלם לי על חודשיים החופש כמו תמיד, מכיוון שילדתי ואני מקבלת אותם גם ככה מהביטוח הלאומי.

1. האם הוא רשאי כך לשלול לי את החופש? האם זה עסק שלו מה הביטוח הלאומי משלם לי?? האם אין זאת הרעת תנאים משום שילדתי? והרי בד"כ היה משלם לי!

האם יש מינימום שהוא חייב לשלם לי על החופש?

אחזור ואומר שאנו עובדים בדיוק באותה מתכונת של משרד החינוך.

2. היה לי מקרה כזה בדיוק לפני ארבע שנים בלידת בני הקודם, אך אז שתקתי. האם במקרה ואני זכאית אוכל לתבוע גם את הרטרואקטיבי הזה?

3. ועוד דבר- אני פוחדת להעיר ולדרוש מחשש שיחליט לפטר אותי וזהו כדי שלא אעשה לו בלגן. הוא יתקשה למצוא גננת אחרת, אבל בכל זאת אינני רוצה להסתכן.
    האם הוא יהיה רשאי לפטר אותי על דבר כזה?
    תודה רבה רבה רבה!!!
2 תגובות
עמוד 1
  • לא הבנתי מה הבעיה....

תשלום דמי הלידה של ביטוח לאומי באים לכסות על "אובדן" הכנסות בשלושת חודשי חופשת הלידה.
    מכאן שאם בחודשים אלו ההכנסות שלך הם תשלום על חודשיים חופש, אז הוא לא מחויב לשלם לך את הכספים האלו.

• במקרה הזה
    אני חושבת שהוא נוהג בסדר כי את השכר שלך את מקבלת מביטוח לאומי כתחליף לשכר הרגיל שלך.
    אני הייתי בודקת את המקרה בביטוח לאומי.
    שיהיה בהצלחה.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה