אורטל
,
"זה נורמלי שהיא קמה עם טיטול יבש משנת הלילה כבר יומיים(והיא שותה הרבה לפני השינה) אבל במשך היום עדיין מפספסת?"
במהלך תהליך גמילה - כנראה שהכל נורמלי... הכל חלק מהתהליך, חלק מהלמידה - שחלקה היא למידה "פיזית" (היא לומדת את הגוף שלה, את הצרכים שלו, את היכולות שלו, את ההרגשות שלו) ובחלקה היא למידה רגשית- מנטלית.
בבקרים היא באמת ככל הנראה מתאפקת - לאחר לילה 'יבש' ולאחר שתייה בבוקר - באמת לא נראה ש"אין לה פיפי"...
החיובי שבזה: כנראה יש לה יכולת התאפקות גבוהה, ובלמידה נכונה ניתן לקחת את היכולת הזו לכיוון הטוב של גמילה מלאה ושלמה.
מה שאני רוצה קצת כ"שלילי" זה איזשהו 'חסם' רגשי (כנראה) שמונע ממנה לשחרר בזמנים ובמקומות הרצויים, ולראייה הפיספוסים הרבים.
אורטל, כפי שכבר כתבתי לך באחת מתשובותיי, ליאור נמצאת עדיין בטווח הגיל התקין לגמרי להיות "לא גמולה" או "להיות בתהליך גמילה" או "לא להשלים את התהליך עד תומו".
לא כל הילדים נגמלים בגיל שנתיים, לא אצל כל הילדים התהליך מהיר וקל ומסתיים בהצלחה תוך שבוע. יש ילדים רבים שתהליך זה קצת יותר מורכב בשבילם.
בפרט כשמדובר על ילדה שיש לה אח בן פחות מ - 3 חודשים.
נשמע מסדר הזמנים שאת מתארת, שזמן לא רב לאחר הלידה, התחלתם בתהליך הגמילה של ליאור - או בסמוך מאד ללידה.
הייתי בהחלט "מורידה לחץ" מליאור, גם אם ממשיכה את התהליך של רכישת השליטה.
כלומר: לא הייתי מפסיקה את התהליך. נשמע שיש לך ילדונת בוגרת, חכמה ועצמאית מאד, יחסית לגילה הצעיר.
היא זקוקה לעוד זמן, ויותר מכך: היא זקוקה להבנה שלך שלוקח לה יותר זמן ולכך שאת תתני לה את הזמן עם כמה שפחות לחץ מצידך.
במקביל, הייתי עושה איתה פעילויות שיחזקו את השליטה שלה בגופה, בתחומים אחרים מלבד הגמילה:
למשל: לתת לה להתרחץ לבד (בהשגחתך, אך לתת בידה את הספוג ולהניח לה לסבן את עצמה או לשים לה שמפו על הראש ולהניח לה "לחפוף"...).
להניח לה להתלבש (גם אם היא לובשת את החולצה הפוך או שמה את המכנסיים על הראש. מקסימום - תתקני אותה אח"כ...).
להניח לה להסתרק - שוב, אותו רעיון...
פעילויות אישיות אלו שהיא תעשה לבדה, לאט יורחבו והיא תרכוש עצמאות (כך אני מאמינה) גם בהתרוקנות בזמנים ובמקומות הרצויים.
ולעבוד על עצמך... להוריד ממנה לחץ. לזכור שהיא עדיין צעירה מאד, ושעולמה הרגשי טולטל לאחרונה ע"י לידת אח...
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
www.sh-cbt.co.il