נשיכות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי לכולם,
    איתי שלי בן 3. כאשר היה בן שנה וקצת היה נושך לא מעט אך זה היה כדרך לתקשורת ולא תוקפני (לדברי המטפלות בגן). מאז זה עבר, הוא התבגר, מתקשר ולא היינו בסרט הזה כמעט שנתיים.
    השבוע נשך 3 פעמים, פעם בבית בת של חברה ופעמיים בגן. הפעם הנשיכות הן ממש תוקפנות- כאשר מרגיזים אותו הוא הגיב בנשיכה.
    אמנם זה עניין של שבוע אבל הייתי רוצה לסיים עם זה לפני שהופך לאישיו...
    דיברתי איתו על זה והסברתי שמותר לו לכעוס אך אסור לו לנשוך, אם כועס צריך לפנות למטפלות או להירגע עם עצמו. הוא מבין זאת אבל עכשיו נתפס לעניין השיחה ומבקש ממני "בואי נדבר על הנשיכות". כאילו נחמד לו שאנחנו מנהלים שיחות בנושא. יש לציין כמובן שאנחנו מדברים על המון דברים אחרים ולכן לא נראה לי שזו דרך למשוך תשומת לב.
    מצד אחד אני רוצה לעצור את זה מצד שני לא לתת לזה יותר מדי זמן שיחה ויחס כדי לא לעשות מזה עניין של תשומת לב יתרה.
    דבר נוסף... אני בחודש שביעי והמטפלת בגן אומרת שזה משפיע עליו. היא לא אומרת לי איך כלומר הוא לא מדבר על זה ולכן נראה לי שזה לא קשור.
    מה לעשות?!
    תודה! טל
1 תגובות
עמוד 1
  • היי טלטלונת,
    איזה חמוד - "בואי נדבר על הנשיכות"... . נשמע לי שהוא מספיק נבון ומודע למעשיו, ובקשתו "לדבר על הנשיכות" לא באה ממקום של "לעשות מזה עניין של תשומת לב יתירה" אלא ממקום של רצון כנה לתקשר איתך.
    בנוסף, עניין הריונך כן נראה לי קשור (ואף קשור לבקשתו לדבר איתך).
    כמה דברים בקשר לתגובה לילד נושך:
    1) כשאוסרים על ילד לנשוך, יש להציע לו אלטרנטיבות: לנשוך נשכן (כן, גם בגיל 3), לנשוך צעצוע, לנשוך אוכל (חלק "קשה" של לחם הוא רעיון טוב, או פלח תפוח). אין להסתפק רק באיסור, חשוב להתיר את מה שלא מזיק.
    2) כתבת ש"הפעם הנשיכות הן ממש תוקפנות- כאשר מרגיזים אותו הוא הגיב בנשיכה". נסו (את והגננת) לערוך תצפיות כדי לבדוק באלו מצבים הוא נושך. יש ילדים שנושכים כאשר הם חשים מותקפים, כשלועגים להם, כשלוקחים מהם משהו, כדי להפסיק אלימות (של ילד אחר) כלפיהם, כשהם חשים חסרי אונים, כדי להגן על ילד אחר שמותקף, או אם יש בעיות שפה (קושי להתבטא או לבטא רצונות וצרכים). במצבים אלו, ניתן ללמד את הילד תגובות חלופיות - החל מהיעזרות בגננת וכלה בלנסות ולהסביר לילד האחר את רצונו.
    3) ניתן להיעזר במשחק דמיוני של בובות, בו יוצרים סיטואציה שבה בובה אחת "נשכה" את השניה, ולהיעזר באיתי (כילד הנושך) כדי להסביר לבובה הנושכת מדוע אסור לנשוך.
    4) חשוב להסביר ושוב להסביר לאיתי שהנשיכה כואבת מאד - ולנסות לעורר בו אמפתיה כלפי סבלו של הננשך.
    5) חשוב לא להסתפק בבקשת סליחה שיכולה להיות סתמית וסמלית בלבד, אלא לעודד אותו לצייר ולהעניק את הציור לילד הנפגע מנשיכותיו, כדי להביע התנצלות.
    מקווה שיעזור,


    שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

    www.sh-cbt.co.il
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה