בוקר מואר יקירתי
אני קוראת שוב ו... חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
אין ספק שאת פשוט מקסימה...
אז קודם כל, ולהרגיע - לא כ"כ מהר מרחיבים את הנחיריים.
שנית, אני חושבת שמעורבים פה כמה דברים: הראשון - פשוט סקרנות. זה התחיל (אולי...) מחיטוט מקרי באף, מצאה שם כמה דברים מעניינים - והמשיכה... השני - היא מרגישה אותך. הרי את רגישה לאפים... ומתעצבנת ומתרגזת כשהיא עושה את זה... = תשומת לב! איזה יופי, להב עלתה על דרך נוספת לארגן לעצמה יופי של תשומת לב (גם אם שלילית!) ממך.
עכשיו, מתיאורך נשמע לי שאת מכוונת לכך שפעולת החיטוט באף אצל להב הפכה להיות מעט אובססיבית. מצד אחד את מתארת שזה "כבר שבוע" ומצד שני "כבר תקופה ארוכה יש לה קטע עם חיטוט באף". חשוב להבין כמה זמן זה כבר נמשך (בררי לעצמך, לא לי...) והאם זה נעשה אינטנסיבי יותר עם הזמן.
יש כמה עקרונות שיכולים להוות בסיס לשינוי התנהגותי: תהליך מיפוי מצבים שבהם היא נוהגת כך יותר - ואז תוכלי לצפות מצבים שמביאים אותה להרבות בפעולת החיטוט (כתבת על ביקור בחנויות - האם זה אחד המצבים?) ולהבין מה שמקומות/מצבים אלו גורם לה לפעולה. האם זהו לחץ? תסכול? התרגשות (שיכולה להיות גם חיובית, כגון קניית מתנות...)? מתוך ההבנה, ניתן יהיה ללמוד מחדש איך להתמודד עם המצבים הללו ולהחליף את פעולת החיטוט באף בפעולה אחרת, פחות מזיקה ושאת פחות רגישה כלפיה
.
שנית, מתן הרבה תשומת לב חיובית ללהב כדי להפחית את הצורך שלה בתשומת הלב השלילית.
שלישית, מתן הוראות ברורות ופשוטות ומעטות - "להב, אל תחטטי באף" תוך כדי הבהרת תוצאות ההתנהגות - "אם תמשיכי לחטט, יהיה לך פצע באף, יהיה לך נפוח וירד דם".
מקווה שיעזור במהרה...
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
www.sh-cbt.co.il