אוי אלו--הים!!!!!!!!!!!!
מסכנה!!!!!!!! איזו חוויה מזעזעת!!!!!!!!!!
האמת שגם לי יש T.V. על זרוע בחדר שינה... וגם אני משקשקת מפחד לעבור מתחתיה... אבל חוויה כזו... ה' ישמור מליון פעמים!!! זה נורא!!!!
קודם כל - ברוך ה' שהנזק מתמצה בבצקת - שתיספג.
זה לוקח זמן, כמו כל בצקת בכל מקום בגוף, לוקח זמן עד שזה נספג (הייתה לך פעם המטומה - "כתם כחול" ברגל בגלל שנתקלת בקצה של שולחן/מיטה/כיסא? אז זה אותו דבר. בערך...) ובמוח זה לוקח קצת יותר זמן, אבל אם בדקו והגיעו למסקנה שזה ייספג לבד, אז כך יהיה. אל תחששי לקחת משככי כאבים (אופטלגין?...) כי זה יכול לעשות כאבי ראש.
ולעניין בעלך -
. זה מה שאני יכולה להציע...
צריך להבין, שבניגוד לנשים, גברים יכולים להיות מוגבלים מבחינת הבעת רגש, קצת אמפתיה (וסתם איכפתיה...) ותמיכה לשם תמיכה נטו. פעמים רבות זה לא בא להם בטבעיות, בניגוד אלינו - נשים, שבהתנהגותנו המובנית האלמנטים הרגשיים הללו חזקים מאד.
זה כמובן לא בא להגן עליהם, אבל ניתן להבין את זה כסוג של מוגבלות (ויסוד ברור בקונפליקט בין גברים לנשים) שממנה ניתן להבין את העומד בבסיס ההתנהגות הזו (שלנו, הנשים, נראית ממש כבלתי נסלחת -
ובצדק!!!).
בקיצור - החלמה מהירה, נסי לנוח יותר ולא להתאמץ בימים הקרובים, ושמרי על עצמך יקירה...!
לעניין ארי:
אני לא יודעת למה קרתה "רגרסיה" מהשירותים לסיר. יכול להיות צירוף של נסיבות ויכול להיות שסתם מעניין לו כרגע לבדוק את הסיר. בכל מקרה, אני לא מתרגשת מזה. רכישת שליטה בסוגרים יכולה להיעשות בסיר או בשירותים, וזה היינו הך מבחינתי. ברגע שמושגת שליטה - כבר הרבה יותר קל להעבירה מאלמנט אחד לשני - מהסיר לשירותים/משירותים אחד לשני/משירותים בבית אחד לשירותים בבית שני/משירותים בבית להיתפנות בטיול בטבע, וכד'.
לגבי הקימה המהירה מהסיר בבית:
פה אני ממש רואה מקום ללמידה חברתית וחיקוי. מעניין שדווקא בגן הוא מתיישב, עושה ואז קם. בגן הוא כנראה מחקה ילדים אחרים ונוהג כמוהם.
בבית, אולי עקב ריבוי גירויים ואולי עקב התלהבותך
מעצם ישיבתו על הסיר, הוא מתיישב-לא עושה (לא מגיע להיתפנות)-וקם.
הבנתי מאחת מתשובותייך הקודמות, שאת מעניקה לו "פרס" (או "תגמול") מסויים על התפנותו בסיר. הקפידי להעניק לו את התגמול רק לאחר שהוא באמת
עושה, ולא לאחר ישיבה בלי עשייה.
בנוסף, נסי ללמדו ע"י חיקוי, והסבר לגבי פעולותייך. קחי אותו איתך לשירותים פעם-פעמיים, והסבירי לו את סדר הפעולות: "אמא יושבת..-הנה, אני עושה פיפי...- אני קמה..-ומורידה את המים..-עכשיו אתלבש, ונצא".
לאחר מספר פעמים כאלו, אני מאמינה שהוא יבין ויתחיל לנהוג כמוך.
שוב החלמה מהירה שירן, והרגישי טוב!
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
www.sh-cbt.co.il