מה לעשותתת??? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום!

הבת שלי בת שנה וחצי.
    לפני 3 חודשים בערך החלטנו להעביר אותה לחדר לבד בגלל שאנו מצפים לתינוק נוסף בדרך..
    בהתחלה באמת הכל הלך מצויין והיא ישנה טוב...
    ב3 שבועות האחרונים היא מתחילה להתעורר באמצע הלילה בצרחות! כשאני הולכת אליה היא כבר נעמדת ורוצה שאני ירים אותה.
    אז באמת הייתי מרימה אותה ומרגיעה אותה ומחזירה אותה חזרה לישון...
    וכמובן שלא עוברים 5 דקות והיא חוזרת לצרוח!!
    אז הייתי כבר נשברת ומעבירה אותה לידי..(טעות!!) וכשהיא הייתה מרגישה את המיטה שלי היא פשוט הייתה צוחקת מחבקת אותי חזק וממשיכה לישון!
    כמובן שכל יום מחדש הייתי מדברת איתה ומסבירה לה שהיא ישנה בחדר שלה ואבא ואמא שומרים עליה ושהיא לא לבד... היה יומיים שזה באמת עזר והיא ישנה לילה שלם לבד..
    אבל שוב פעם זה חזר...
    ואתמול בלילה זה היה ממש השיא.... היא נירדמה...ב7 וחצי...
    ואז בערך בשעה 10 פשוט קמה בצרחות כאלה כאילו מישהו לא יודעת מה עשה לה... רצנו אליה... הבאתי לה חיבוק והחזרתי אותה לישון... היא לא הייתה מוכנה לעזוב לי את היד.. חיבקה אותה חזק חזק..
    נשארתי איתה שם בערך רבע שעה כשהיא ערה... ושוב נסתי להסביר לה שאמא לה תעזוב אותה אף פעם ושאנחנו שומרים עלה..
    ואז ניסתי ללכת והיא צרחה... אז הייתאשתי והבאתי אותה לידי שוב..
    אני כבר לא יודעת מה לחשוב.. אולי היא מרגישה שמשהו עומד להשתנות.. ומישהו חדש עומד להתחלק איתה במקום שלה.... כי גם בלי קשר לשנה היא השתנתה מאוד וניהיתה מפונקת ופחדנית!
    או שפשוט סתם חם לה בחדר...ואצלנו בחדר יש מזגן אז יותר נעים לה לידנו (למרות שאנחנו מפעילים לה מאורר)
    אני אמורה עוד חודשיים בעז"ה ללדת...
    אני לא רוצה שייצא מצב ששתיהם ישנו איתנו בחדר.. יהיה לי קשה!!!
    מה לעשותתתת???
1 תגובות
עמוד 1
  • הי.
    ראשית, שיהיה בשעה טובה ובהצלחה עם הלידה הצפוייה.
    ייתכן שבתך מרגישה בשינוי הצפוי, אך זה בדיוק הזמן להציב גבולות ברורים בכל הקשור לשינה, על מנת שבאמת לא תימצאו בקושי גדול יותר לאחר הלידה.

ממליצה להקפיד על טקס שינה מסודר וקבוע (גם לאחר הלידה).
    בנוסף, כאשר היא מתעוררת באמצע הלילה- שבו לידה והרגיעו אותה. לוו אותה עד להרדמות וכך תוכלו לחזק את בטחונה וללמד אותה בהדרגה להרדם בכוחות עצמה.
    בימים הראשונים, אתם יכולים לטפוח עליה, או לשיר לה - על מנת להרגיעה.
    נסו לא לקחת אותה אליכם - כך היא מקבלת חיזוק לסירוגין להתנהגותה וחוסר העקביות בתגובתכם, עלול לגרום לקושי.

במהלך היום ובזמן ערות, ממליצה לשחק איתה במשחקי "קוקו" שונים - אשר מחזקים את ההבנה שכשאמא הולכת היא גם חוזרת...

שיהיה בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה