הולדת תאומות במשפחה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שרון שלום,

    יש לי ילדה מקסימה בת 3.5 ולפני חצי שנה ילדתי תאומות מתוקות.
    אחרי הלידה בתנו הבכורה כל כך שמחה והתרגשה מאחיותיה התאומות וחשבנו שעלינו תדלג קינאת האחים שכל כך הפחידו אותנו לגביה.

    לאחרונה בתנו הבכורה מאוד רוצה לשחק עם אחיותיה אך תוך כדי משחק היא "בלי כוונה" מרביצה להן, עוקצת אותן, מושכת להן חזק בידיים וברגלים וכד'.

    אני לא יודעת מה לעשות מצד אחד אני יכולה לאסור עליה להתקרב לאחיותיה אך אני חוששת שיהיה ריחוק ביניהן מצד שני אני יכולה לכעוס עליה שהיא מרביצה להן אבל אז היא מאוד נפגעת וגם הבעיה לא נפתרת.

    יש לציין שאנחנו מסיבירים לה שזה כואב להן והן מאוד עדינות אבל זה לא עוזר.

    נשמח לקבל את תשובתך המקצועית

    תודה מראש יפית
2 תגובות
עמוד 1
  • מזל טוב להולדת התאומות המתוקות!
    יפית, אם קראת קצת בפורום בעבר, את בוודאי יודעת שאני תמיד אומרת שלידת תינוק היא אחד השינויים הגדולים לגבי הילדים במשפחה, בעיקר לילד הצעיר/היחיד.
    ופה מדובר על שינוי גדול אף יותר, כי לא חזרת מביה"ח עם "תוספת" אחת - כי אם עם שתיים!!
    אם במקרה של הולדת אח/ות יחיד/ה הילד הבכור מרגיש שהוא צריך לעמוד בתחרות קשה עם התינוק ושהאהבה אליו כבר לא ברורה מאליה ועליו להיאבק עליה - הרי כאן מדובר על תחרות כפולה וקושי כפול.
    ולו רק בשל העובדה שמספרית - מספרן כפול ממספרה (היא אחת, הן שתיים).
    הקושי יכול ללבוש צורות שונות: התנהגות דרמטית (ע"י השתלטות על ההורים בבקשות ובשאלות), נסיגה התפתחותית (שמשמעה: "אני תינוקת, תטפלו גם בי"), סימפטומים בריאותיים (נטייה להיפצע, עלייה בתחלואה, בעיות אכילה או שינה), או בעיות התנהגות (כמעט כפי שאת מתארת: מדובר בעיקר על בעיות הכאה, נשיכות, משיכות, "עקיצות" וכו'). יהיו ילדים שינסו להיאבק על מקומם דווקא ע"י התנהגות למופת - שאמנם זוכה לתגמולים חיוביים, אך אסור לשכוח שגם היא אינה רצויה לאורך זמן (מדובר על "התנהגות למופת" קיצונית) כיוון שדווקא היא מעידה על מצוקה רבה.

    הדרך הטובה יותר היא לגייס אותה למקום של עזרה בטיפול בתאומות - ממקום של כוח ועליונות עליהן, דווקא משום שהיא בוגרת יותר, בעלת כוח ויכולות רבות משלהן - ולהראות לה שיש מקום רב לעזרה שלה - תני לה תפקידים שיהיו שלה בטיפול בתאומות, זה יוכיח לה שיש לה מקום חשוב בעינייך, שאת זקוקה לה (ואת באמת!), שהיא עוזרת לך.
    זה ידגיש את חשיבותה והיא לאט תיפרד מהצורך לעקוץ אותן ולהכאיב להן, מתוך מקום של כוח והכרה בחשיבות עצמה.

    מקווה שסייעתי

    שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

    www.sh-cbt.co.il
  • תודה רבה על הסיוע

    יפית
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה