היי
,
סיון, כתבת: "אנחנו כמעט כל לילה מתעוררים עם חיתול רטוב" - מכיוון שכתבת על כך שאת לא נכנעת ולא "מחזירה חיתול בלילה", אני מניחה שהתבלבלת ורצית לכתוב שהיא כמעט כל לילה מתעוררת עם
תחתונים רטובים?...
תיארת תהליך של התרגלות לשליטה בשלפוחית בלילה, והתרוקנות לפני ההירדמות - כשגרה.
אני מחזקת אותך ואומרת שזהו בהחלט תהליך, ונשמע לי שאת מנסה - ועושה, דברים יעילים וטובים: ה"חפירות" (תמיד טוב לדבר על הדברים!) וה"פיפי פרס". שני אלו דווקא הוכחו כדברים יעילים!
כדרכי, אני מסתייגת מ"פתרונות קסם" שמתיימרים להביא לגמילה מלאה תוך יום (טוב נו... יומיים
). אני סבורה לגמרי, שילדים בריאים לא אמורים לעבור תהליכים כ"כ מהירים, ואלו פוגעים בבריאותם לאורך זמן.
כמו"כ אני סבורה שהורים בריאים של אותם ילדים בריאים, מסוגלים בהחלט לעמוד בתהליך איטי יותר אך בריא יותר, הגם שלוקח מעט יותר זמן ומעט יותר (או קצת יותר) סדינים רטובים לכבס.
קיצור, אני מחזקת אותך בדרכך ועוד טוענת (להגנתי...
) שמחקרים בנושאי הורות שונים הגיעו למסקנה חד משמעית לגבי המושג "מושלם" בהקשר של גידול ילדים:
אין חיה כזאת.
הדבר הקרוב ביותר למושג "מושלם" הוא זה:
על ההורה לשאוף להיות
הורה מושלם מספיק עבור הילד שלו.
וזה אומר שאת יכולה לנסות לעזור ללהב להיגמל בלילה, ולהבין שככל הנראה זה לא ממש יקרה לפני הלידה (ולשמוח נורא ולהיות מופתעת לטובה אם דווקא כן!)
אילנה,
בהצלחה!
לשאלתך:
פספוסים בלילה מעידים על בעיה במקרים האלו: במקרה של הרטבה קבועה בלילה מעבר לגיל 5 או 6, לאחר שנה ומעלה של ניסיונות גמילה.
יש לציין ששלפוחית השתן גדלה עד גיל 6, אז מתייצב גודלה הסופי.
ממליצה להמתין עוד מעט, ולהמשיך עם ניסיונות הגמילה.
יש מטפלים שמתחילים טיפול מקצועי בגיל 6, יש כאלו שגם לפני כן.
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
www.sh-cbt.co.il