התהפכות מוקדמת - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום אורנה
    בתי בת חודש , נולדה בלידה רגילה ובמשקל תקין.
    מגיל שבוע אני מנסה להשכיב אותה על הבטן והיא מתנגדת עד כדי כך שלמדה להתהפך אל הגב במהירות והיעילות יש לציין , ואף לזחול תוך כדי דחיפה ברגליים.
    אני משתדלת כמה שפחות להשכיב אותה על הגב. במהלך היום היא נמצאת הרבה בתנוחת עירסול-או בתוך מנשא או ישנה על פוף גדול של מילגה, או על הידיים שלי בתנוחות שונות. אני לא מושיבה אותה בסלקל או בטרמפולינה.
    האים ההתהפכות יכולה להעיד על קושי מסויים?איך אני יכולה למנוע את זה?
    תודה רבה
3 תגובות
עמוד 1
  • שלום,
    ייתכן וההתהפכות היא כתוצאה מאיזו העדפת צד. האם את רואה זאת אצלה? האם ההתהפכות היא תמיד לאותו צד? נסי להשכיב אותו על הצדדים וראי אם קיים קושי לצד מסויים.
    זה גם יכול לקרות מאיזה מתח שרירי כולל (מתאים גם לזחילה). ולכן נסי גם לשלב המון מגע עמוק, חודר ומרגיע בכל הגוף.
    תעדכני ונמשיך.
    בברכ ה,
    אורנה.

אורנה עטאר
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
    www.first-step.co.il
    סלולרי: 054-4366399.
  • תודה על תשובתך.העדפת צד אני לא רואה, היא מתהפכת לשני צדדים. יכול באמת להיות שזה קשור לטונוס מוגבר אבל רופאת ילדים אמרה שזה תקין עד גיל 3 חודשים.?אני עושה לה לפעמים תרגילים שבדרך כלל ממליצים לתינוקות, כגון שילוב ידיים, הצלבות יד ליד, יד לרגל, הרמת רגליים וכיפוף לבטן וכד' ובהחלט מרגישה שהטונוס שלה גבוה. האם מגע עמוק עוזר להפחתת טונוס?האם יש עוד תרגילים שעוזרים
    תודה מראש
  • שלום רב,
    יש עוד תרגילים/הנחיות שעוזרים להוריד/לאזן טונוס מוגבר (מתאים בייחוד לחודשים הראשונים):
    1. לתת מגע עמוק ואיטי - חודר לתוך העצמות, זה לא כואב להם אלא מרגיע ומאפשר לשריר "לעזוב"/להרפות. גם לחיצות וטפיחות מסייעות.
    2. לערסל אותה ככל שניתן, במנשא בד, בפוף, בערסל תינוקות, על הידיים.
    3. להוריד גירויים למינימום, להימנע מבהלה, ליצור ככל שניתן תנאים של שקט כך שבתך תוכל להרפות ככל שניתן.
    במידה ותראי שהטונוס המוגבר אינו מתאזן את מוזמנת ליצור קשר עם מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי לקבל טיפול מדוייק ואישי יותר.
    בברכה,
    אורנה.

אורנה עטאר
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
    www.first-step.co.il
    סלולרי: 054-4366399.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה