גמילה מהנקה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב
    אני שואלת שאלה שנשאלה כבר בטח אבל אני חייבת עזרה...
    בני המתוק יהיה בן שנתיים ב- 1 ביולי ועדיין יונק. אוכל יפה ברוך ה' ויונק בד"כ פעם/פעמיים ביום שעת צהריים או אחה"צ ובעיקר לפני השינה שכך למעשה הוא נרדם. מבקש "נונו" (כך הוא קורא לזה) ולישון. ואז זה מאוד משתנה אבל הוא יכול גם לקום בלילה מספר פעמים ולבקש לינוק וכך לחזור לישון. הוא ישן איתנו במיטה. ואם הוא קם מספיק מוקדם אז גם בבוקר, לפני שש הוא יכול גם לבקש לינוק קצת.
    אני מאוד נהנית להניק אבל תוהה על ההמשך. אני חוששת שהגמילה תהיה קשה מאוד ככל שיתבגר ואיני יודעת אם אוכל גם להמשיך כך עוד הרבה זמן בלי לישון בלילה. שנתיים בלי לשיון רצוף, זה הרבה, לא? אמנם, יש לילות שקם רק פעם אחת אבל לרוב זה לא כך.
    בעלי אומר שאני צריכה לקחת כדורים לייבוש החלב או באופן טבעי ליבש עם כרוב וכך הוא ינק ויראה שאין ויפסיק לבד. האם מניסיונכן אכן זה מה שיקרה? לפי מה שהבנתי הכדורים לא יועילו בשלב זה של ההנקה וכן אסור להניק את הילד וגם אם אייבש עם כרוב הרי שההנקה שלו תגרום לחלב להופיע... אני חושבת שהוא קם בלילה בעיקר כי כך התרגל לישון ולא קם מרעב. אני כבר יומיים עם וירוס של הקאות ושלשולים וחום ואתמול פשוט הרגשתי שאני לא מסוגלת להניק לאחר שכל הלילה של מוצ"ש הילד משום מה היה עלי וינק וכך גם אתמול. אתמול קצת נשברתי והחלטתי לאחר שינק משני הצדדים פעמיים ולא נרדם החלטתי שאני לא מניקה יותר הלילה כי אני לא מסוגלת ואמרתי לקטנצי'ק שישן הלילה לאחר שינק "נונ" וזהו אין יותר נונו. ניסיתי להסיח את דעתו, כלום לא עזר הוא נדבק אלי ולצערי בעלי לא שיתף פעולה כל כך והילד בגלל שרגיל רק אלי לא הסכים להיות איתו ורק בכה אמא אמא. מה שקרה בסוף זה שאני רבתי עם בעלי וגם כל הלילה התינוק ישן עלי וינק מתי שרצה. היה קשה מאוד. טוב, הייתי חיבת קצת לשפוך את אשר על ליבי, יש לי עכשיו תחושות אשמה על זה שלא רציתי לתת לו לינוק אבל באמת הרגשתי שאני לא מסוגלת פיזית (חום כאבי בטן, שלשולים ובנוסף אני במחזור). אני מצטערת על האורך. הייתי רוצה לשמוע טיפים איך לגמול הדרגתית, האם יבוש זו אופציה טובה? אני כמובן מעוניינת קודם כל לגמול בלילה אבל נראה לי שההנקה הכי חשובה לו זה לפני השינה שאין לי בעיה לתת אותה אבל נראה לי שהיא שורש הבעיה וכך התרגל לישון דרך הנקה. אולי להניק, להשאיר אותו ער ולהרדים בדרך אחרת? הוא לא לוקח מוצץ ולא דייסה. שוב סליחה על האורך ותודה על היחס והתשובה.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום, אני מבינה את התסכול שלך. קשה להיות מוצץ אנושי במיוחד באמצע הלילה וכשאת לא מרגישה טוב. ילד בן שנתיים לא מקבל את הת**** העיקרי שלו מהנקה. ילד בן שנתיים לא צריך לקבל קלוריות במהלך הלילה, הוא פשוט התרגל ובנה לעצמו הקשר שינה להנקה וקשה לו לחזור לישון בלי ההנקה כשיש לו יקיצה בלילה, שיש לכולנו. את צריכה ללמד את הבן שלך איך להרדם בלי הנקה גם כשהוא נרדם בהתחלת הלילה. את צריכה ללמד אותו איך להרדם עם הקשרי שינה אחרים שלא תלויים בך. .את לא צריכה להשתמש בתרופות או כרוב, את צריכה להחליט שאת עושה שינוי וומתחילה לגמול אותו בצורה הדרגתי ואז כמות החלב שלך תרד. אני מאד ממליצה לקבל עזרה בתהליך של הגמילה כי זה לא קל לשנות התנהגות אצל ילדים אבל עם תמיכה מקצועי יהיה הרבה יותר קל.בהצלחה!

הלינה הרו
    מנהלת שירותים לפני ולאחר לידה בבייבי לינק.
    אחות מוסמכת, מנחת קבוצות הורים,
    מדריכת הנקה מוסמכת, יועצת שינה מוסמכת

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה