גמילה מהנקה בגיל שנתיים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב
    אני שואלת שאלה שנשאלה כבר בטח אבל אני חייבת עזרה...
    בני המתוק יהיה בן שנתיים ב- 1 ביולי ועדיין יונק. אוכל יפה ברוך ה' ויונק בד"כ פעם/פעמיים ביום שעת צהריים או אחה"צ ובעיקר לפני השינה שכך למעשה הוא נרדם. מבקש "נונו" (כך הוא קורא לזה) ולישון. ואז זה מאוד משתנה אבל הוא יכול גם לקום בלילה מספר פעמים ולבקש לינוק וכך לחזור לישון. הוא ישן איתנו במיטה. ואם הוא קם מספיק מוקדם אז גם בבוקר, לפני שש הוא יכול גם לבקש לינוק קצת.
    אני מאוד נהנית להניק אבל תוהה על ההמשך. אני חוששת שהגמילה תהיה קשה מאוד ככל שיתבגר ואיני יודעת אם אוכל גם להמשיך כך עוד הרבה זמן בלי לישון בלילה. שנתיים בלי לשיון רצוף, זה הרבה, לא? אמנם, יש לילות שקם רק פעם אחת אבל לרוב זה לא כך.
    בעלי אומר שאני צריכה לקחת כדורים לייבוש החלב או באופן טבעי ליבש עם כרוב וכך הוא ינק ויראה שאין ויפסיק לבד. האם מניסיונכן אכן זה מה שיקרה? לפי מה שהבנתי הכדורים לא יועילו בשלב זה של ההנקה וכן אסור להניק את הילד וגם אם אייבש עם כרוב הרי שההנקה שלו תגרום לחלב להופיע... אני חושבת שהוא קם בלילה בעיקר כי כך התרגל לישון ולא קם מרעב. אני כבר יומיים עם וירוס של הקאות ושלשולים וחום ואתמול פשוט הרגשתי שאני לא מסוגלת להניק לאחר שכל הלילה של מוצ"ש הילד משום מה היה עלי וינק וכך גם אתמול. אתמול קצת נשברתי והחלטתי לאחר שינק משני הצדדים פעמיים ולא נרדם החלטתי שאני לא מניקה יותר הלילה כי אני לא מסוגלת ואמרתי לקטנצי'ק שישן הלילה לאחר שינק "נונ" וזהו אין יותר נונו. ניסיתי להסיח את דעתו, כלום לא עזר הוא נדבק אלי ולצערי בעלי לא שיתף פעולה כל כך והילד בגלל שרגיל רק אלי לא הסכים להיות איתו ורק בכה אמא אמא. מה שקרה בסוף זה שאני רבתי עם בעלי וגם כל הלילה התינוק ישן עלי וינק מתי שרצה. היה קשה מאוד. טוב, הייתי חיבת קצת לשפוך את אשר על ליבי, יש לי עכשיו תחושות אשמה על זה שלא רציתי לתת לו לינוק אבל באמת הרגשתי שאני לא מסוגלת פיזית (חום כאבי בטן, שלשולים ובנוסף אני במחזור). אני מצטערת על האורך. הייתי רוצה לשמוע טיפים איך לגמול הדרגתית, האם יבוש זו אופציה טובה? אני כמובן מעוניינת קודם כל לגמול בלילה אבל נראה לי שההנקה הכי חשובה לו זה לפני השינה שאין לי בעיה לתת אותה אבל נראה לי שהיא שורש הבעיה וכך התרגל לישון דרך הנקה. אולי להניק, להשאיר אותו ער ולהרדים בדרך אחרת? הוא לא לוקח מוצץ ולא דייסה. שוב סליחה על האורך ותודה על היחס והתשובה.
2 תגובות
עמוד 1
  • היי יעלי ,
    אכן זהו המקום לשפוך את הלב... וגם לקבל עצה:)

תינוק בן גילו אינו זקוק להנקת לילה הוא אמור לישון לילה שלם ולא לאכול בלילה .
    לכן אני מניחה שהסיבה אינה רעב ,
    נסי להכניס עוד ארוחות קטנות במהלך היום , ההמלצה הטובה ביותר שאוכל לתת לך היא החלטה-התמדה!

אם החלטת לבצע גמילת לילה את חייבת לעמוד בזה!

תוכלי כהדרגה להציע לו מים במקום שד, נסי ללמדו הרגלי שינה והרדמות ללא השד.

הכדורים לא יעזרו כאן, ובכלל ברמת הנקה כזו הסיכוי שיהיה גודש הוא נמוך אך תוכלי להניח קומפרסים קרים על השד בלילה ע"מ שלא יתמלא בחלב .
    האם את מעוניינת לוותר גם על הנקת הבוקר?

ישנן יועצות לשינה אני ממליצה בחום לפנות ליועצת שינה ע"מ שתוכל לעזור לך לפתח הרגלי שינה בריאים עבורו ועבורכם כתא משפחתי:)

בהצלחה
    ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
  • המתוק הקטן שלי בן שנתיים וחודש. התייעצתי עם הפורום המופלא פה לגבי גמילתו ההדרגתית מהנקה. מאז שהילדון נולד הוא לא ישן רצוף וקם לינוק בלילות... לקראת גיל שנתיים קיויתי לגמול אותו הדרגתית מהנקה וזאת בעיקר על מנת שסוף סוף ישן לילה שלם וגם אני. הקטנצ'יק קם והדרך היחידה שבה נרדם שוב היא בהנקה. כיום שיגרת ההנקה שלו היא כזו, באמצ"ש - לפעמים לפנות בוקר, הנקה בצהריים/אחה"צ והנקה לפני השינה. בסופי שבוע או בימים שאני איתו בבקרים אז יונק גם בבוקר וגם נרדם צהריים בהנקה. אני חשבתי שעיקר הסיבה לקימתו בלילה היא לא רעב אלא ההרגל להירדם בהנקה. בעצתכן הנדיבה :) שיכנעתם אותי לנסות לגמול אותו מהנקת הלילה ולהמשיך במשך היום. האמת, הייתי סקפטית שיעבוד. רציתי לעדכן שמלפני שבוע וקצת התחלתי את ה"ניסוי" זאת לאחר ש"הכנתי" אותו כמה ימים מראש לעובדה ש"לא יהיה נונו בלילה, רק בבוקר באור כי אמא עייפה ורוצה לישו וגם הוא צריך לישון וכו' וכו" בלילה הראשון היה קשה הוא קם כמה פעמים אם כי יש לציין שלא בכה מאוד אלא יילל קצת כל פעם, אני הסברתי לו שעכשיו אין נונו הוא רצה הרבה חיבוקים וליטופים שכמובן נתתי לו והוא נרדם עלי. לילה שני/שלישי קם פעם פעמיים. ומאז קם פעם אחת אני מסבירה שאין נונו הוא קצת מיילל אני מציעה מים או שהוא מבקש הוא שותה די הרבה ואז נרדם עלי/לידי מתחבק. האם זה בסדר? האם אנו מתקדמים לדרך הנכונה של שנת לילה רציפה? אני חושבת שזה חשוב גם עבורו ולא רק עבורי. אשמח לשמוע את דעתכן וכמו"כ איך להמשיך הלאה עם גמילה משאר ההנקות. ההנקות שהוא ממש לא יכול בלעדיהן (או לפחות כך נדמה) אלו ההנקות שלפני השינה...
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה