רציתי לשאול שאלה בשם חברה שלי: הבן שלה (בן יחיד) בן שנתיים ושמונה חודשים, החל גמילה לפני כארבעה חודשים- יזם זאת לבד בעקבות הבן שלי שגדול ממנו בכ-4 חודשים. פשוט לקח את כל החיתולים וזרק פיזית לפח! הוא עשה את זה בצורה פשוט אידיאלית, לא היו בעיות עם קקי בכלל ובלילה מהיום הראשון קם יבש. אבל...עד היום יש בעיה עם פיפי, פשוט כל הזמן בורח לו. לדברי חברתי כאשר היא איתו בבית ובעיקר בסופי שבוע הוא לא מפספס אך איך שחוזרים לגן חוזרים הפספוסים- גם בגן וגם בבית אחה"צ. היא יכולה להגיע למצב בו באחצ"ה אחד היא מחליפה לו 4 פעמים תחתונים ומכנסיים. בהתחלה היא מאוד האשימה את הצוות בגן אך אני הערתי לה שכשהיא איתו היא כל הזמן מפנה אותו לעשות פיפי ובעצם אין לו אחריות לדעת לבד מתי צריך לעשות ובגן לא מפנים אותו כבר ולכן יש לו יותר פספוסים. היא אכן הפסיקה להפנות אותו וסופ"ש שלם הוא היה אחראי ולא פספס אך שוב שחזר לגן ביום ראשון חזרו הפספוסים ואתמול אחה"צ פספס 4 פעמים. הוא פשוט עושה בתחתונים ולא אומר, פתאום רואים שהוא רטוב...היא מנסה לא לתת לזה יותר מדי תשומת לב אך יחד עם זאת לא נותנת לו לעלות לספה "עד שילמד להיות אחראי" וכל פספוס גורר החלפה. היא עובדת עצות ואני גם כבר לא יודעת איך לעזור לה...הצעתי לה אולי לא להחליף לו, שיפריע לו יותר שיהייה מחיר ללהיות רטוב- לא לשבת עליה, לא לשבת על הספה וכו, אבל אני ממש לא יודעת אם זה נכון..
לא נראה שיש בעיה פיזיולוגית כי בלילה כן יבש וקם לעשות אם צריך.
בקיצור- בעיה!
מקווה שתוכלו לתת טיפ או פתרון!
תודה