בנות, אני אחת מכן אבל חייבת לשאול בחסוי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

• מסיבה שיש בנות שמכירות אותי אישית,
    אני רוצה לשמור על הפרטיות.
    אתן לא חייבות לענות כמובן,
    אך אני אשמח אם תוכלו.

אני חושדת שיש לי תופעה שנקראת "צניחת הרחם".
    מישהי חוותה את הבעיה?
    האם זה מסוכן?

אני מאוד חוששת ובחרדות
    תודה
16 תגובות
עמוד 1
  • מה הסיבה שאת חושדת בצניחת רחם?
    לדעתי זה מסוכן. דיברת עם רופא נשים?
    (במקום לענות לך, אני שואלת שאלות
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • מילנה
    אני יכולה לדבר עם רופא נשים רק ביום ראשון.

אני חושדת כיוון שהרמתי משהו כבד,
    ויש אצל נשות המשפחה שלי נטייה לצניחת הרחם,
    לכן אסור לי להרים דברים כבדים.
    ועכשיו התעוררתי בגלל כאבים מוזרים בבטן בתחתונה ובפות (סליחה על הפירוט)
  • אז אולי תדברי עם מוקד אחיות או מוקד רופאים או תיפני למיון?

• ביררתי, אכן יש צניחה
    אבל חיים עם זה
  • מזה את מתביישת ??
  • פנינוש צודקת
  • ממה זה נוצר ??
    אני מעולם לא עשיתי תרגילים .. איך יודעים אם יש ?

בכל אופן ממי , קחי בקלות , עשי תרגילים אם יש,ותשאלי על פתרונות ארוכי טווח .
    אם אני לא טועה אחותי גם היה לה והיא עשתה ניתוח .

ושולחת לך
  • חשבתי שהחסויה בהריון
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • פנינה
  • אני מקווה שבקרוב זה יסתדר ותרגישי טוב ממי
  • קודם מזל טוב
    (אני תמיד מקדימה ומספרת שאני קוראת קבוע,פעם הייתי פעילה והיום כמעט בכלל לא...ככה שאת לא מכירה אותי,אבל אני קצת אותך )
    צניחת רחם זה דבר לא חייבים פשוט "לחיות" איתו עד שזה חס ושלום מגיע למצב של ניתוח,יש שיטות שונות של תרגילים שיכולות לשפר את המצב פלאים,
    חפשי ברשת,אני יודעת על שיטת פאולה ויוגה נשית שעוזרות לשיקום רצפת האגן.
    ולכל הבנות-כל אישה יכולה וצריכה לחזק את רצפת האגן שלה,במיוחד אחרי לידות,
    (אני טובה בלדבר כן... )
  • צניחת רחם זו תופעה לא מסוכנת ואפשר לטפל בה בניתוח פשוט ביותר.
    הרבה נשים שעברו אפילו לידה אחת מועדות לסבול מצניחה כלשהי.
    אפשר לבדוק את הצניחה אם מכניסים אצבע לנרתיק עמוק ככל האפשר.
    אם את מרגישה חלל וזהו אין לך צניחה, אם את נתקלת במשהו בדרך זה אומר שיש לך צניחה מסוימת.
    בזמן הריון זה הזמן הטוב של הצניחה כי ההריון גורם לרחם לעלות בחזרה למעלה אבל אחרי הלידה יש צורך לחזור שוב על הניתוח הנ"ל.
    כל אישה שלא עברה לידה אף פעם יש לה אוטומציה מסויימת של רצפת האגן וכל פעם שהיא מתעטשת/צוחקת/מרימה דברים כבדים וכדו' רצפת האגן שלה אוטומטית מתכווצת לפני הפעולה או במהלכה.
    אחרי לידה אחת האוטומציה הזו נעלמת ויש צורך לעשות תרגילים ע"מ להרגיל את הגוף שוב לכך.
    אני אחרי הלידה האחרונה הלכתי לקבוצת התעמלות שמטרתה חיזוק השרירים ובמיוחד חיזוק שרירי רצפת האגן.
    ישנם שני תרגילים לחיזוק שרירי רצפת האגן:
    תרגיל מס. 1-
    מכניסים אויר ואז תוך כדי נשיפה מכווצים את רצפת האגן ומרפים כך עשר פעמים, יש לקחת אויר כל כמה כיווצים ע"מ שהמשיך לנשוף החוצה.
    תרגיל מס. 2-
    נשיפה וכיווץ חזק במשך עשר שניות (רצוי להגיע למשך של שתי דקות) ואז להרפות.
    רצוי לחזור על התרגילים האלו שלוש פעמים ביום לפחות אחרי הלידה ולאחר מכן רצוי להקפיד על פעם ביום לפחות.
    איך תדעי שאת מכווצת את השריר הנכון? איף תדעי שאת לא זורקת אותו, חלילה, החוצה (זה יכול לגרום יותר נזק)?
    בישיבה על האסלה, מכניסים אצבע לנרתיק ומכווצים, את אמורה להרגיש התרוממות של כל האזור משלפוחית השתן אחורנית.
    בדיקה נוספת היא ע"י שכיבה על הרצפה והצמדת הרגליים בתנוחת פרפר, אז את לא יכולה לכווץ את השריר הלא נכון וזה עוזר לזהות את השריר הנכון.
    חשוב מאוד לנסות להתרגל לכווץ בכל מצב שהוא- שכיבה, עמידה, וישיבה, ולנסות לזכור לכווץ לפני כל דבר מאמץ שאת עושה
    מי שבאמת סובלת מצניחה חמורה רצוי ללכת לפיזיותרפיסטית ולעשות את התרגילים איתה.
    בהצלחה לכולן!!!

מירי, אמא לשלושה מדהימים!!!
  • מירי, המון תודה על המידע המפורט!
  • תנוחת פרפר זה כשאת מצמידה את כפות הרגליים והברכיים נוטות לצדדים עד לרצפה.
    בהצלחה!!!

• אפשר להכנס להריון עם צניחת רחם?
  • צניחת רחם זו תופעה לא מסוכנת ואפשר לטפל בה בניתוח פשוט ביותר.
    הרבה נשים שעברו אפילו לידה אחת מועדות לסבול מצניחה כלשהי.
    אפשר לבדוק את הצניחה אם מכניסים אצבע לנרתיק עמוק ככל האפשר.
    אם את מרגישה חלל וזהו אין לך צניחה, אם את נתקלת במשהו בדרך זה אומר שיש לך צניחה מסוימת.
    בזמן הריון זה הזמן הטוב של הצניחה כי ההריון גורם לרחם לעלות בחזרה למעלה אבל אחרי הלידה יש צורך לחזור שוב על הניתוח הנ"ל.
    כל אישה שלא עברה לידה אף פעם יש לה אוטומציה מסויימת של רצפת האגן וכל פעם שהיא מתעטשת/צוחקת/מרימה דברים כבדים וכדו' רצפת האגן שלה אוטומטית מתכווצת לפני הפעולה או במהלכה.
    אחרי לידה אחת האוטומציה הזו נעלמת ויש צורך לעשות תרגילים ע"מ להרגיל את הגוף שוב לכך.
    אני אחרי הלידה האחרונה הלכתי לקבוצת התעמלות שמטרתה חיזוק השרירים ובמיוחד חיזוק שרירי רצפת האגן.
    ישנם שני תרגילים לחיזוק שרירי רצפת האגן:
    תרגיל מס. 1-
    מכניסים אויר ואז תוך כדי נשיפה מכווצים את רצפת האגן ומרפים כך עשר פעמים, יש לקחת אויר כל כמה כיווצים ע"מ שהמשיך לנשוף החוצה.
    תרגיל מס. 2-
    נשיפה וכיווץ חזק במשך עשר שניות (רצוי להגיע למשך של שתי דקות) ואז להרפות.
    רצוי לחזור על התרגילים האלו שלוש פעמים ביום לפחות אחרי הלידה ולאחר מכן רצוי להקפיד על פעם ביום לפחות.
    איך תדעי שאת מכווצת את השריר הנכון? איף תדעי שאת לא זורקת אותו, חלילה, החוצה (זה יכול לגרום יותר נזק)?
    בישיבה על האסלה, מכניסים אצבע לנרתיק ומכווצים, את אמורה להרגיש התרוממות של כל האזור משלפוחית השתן אחורנית.
    בדיקה נוספת היא ע"י שכיבה על הרצפה והצמדת הרגליים בתנוחת פרפר, אז את לא יכולה לכווץ את השריר הלא נכון וזה עוזר לזהות את השריר הנכון.
    חשוב מאוד לנסות להתרגל לכווץ בכל מצב שהוא- שכיבה, עמידה, וישיבה, ולנסות לזכור לכווץ לפני כל דבר מאמץ שאת עושה
    מי שבאמת סובלת מצניחה חמורה רצוי ללכת לפיזיותרפיסטית ולעשות את התרגילים איתה.
    בהצלחה לכולן!!!

אפשר להכנס להריון עם תניחת רחם?
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה