היי מאמי
גם ל"סתם התפרקות" אני כאן...
מזל טוב על המעבר, בהצלחה רבה, הלוואי שזה יפתח פתח לתקופה הרבה יותר טובה!
וגם - מזל טוב לנתי! אין ספק שלקבל קידום משמעותי בעבודה זה לא דבר של מה בכך, אני בטוחה שהוא גם השקיע על מנת לקבל את זה, ועל כך הוא בהחלט ראוי להערכה...
ואת - גיבורה אמיתית בעיני!! גם להיות בהיריון מתקדם, גם להיות מטופלת בפעוטה שעוד לא מלאו לה 3 שנים, גם לטפל במעבר דירה לעיר אחרת, גם להיות מרוחקת מבן זוג ותמיכתו, גם להתמודד עם געגועים, עם קשיים פיזיים לא פשוטים בכלל, עם ילדונת שדורשת את תשומת הלב והיחס שמגיע לה... ועם כל זה - לשמור על פאסון של "הכל בשליטה", לא לתת לעצמך להתפרק, ולהמשיך לתפקד באופן כל כך מושלם?????????? וואאאאאאאאאאאאאאאאאאווווווווווווו. אני באמת לא יודעת אם אני הייתי עומדת בכל זה...
סיון, שניכם כרגע בסיר לחץ.
כל מעבר דירה הוא לוחץ ומכניס לסטרס כלשהו.
על אחת כמה וכמה כשזה מלווה בכל כך הרבה דברים ב"מסביב": הקידום שלו, העזיבה שלו את סביבתה של משפחת מוצאו לאחר כל כך הרבה שנים של מגורים בקרבתם, העזיבה של שניכם לעיר אחרת והצורך להסתגל לעיר אחרת ולשירותיה, הקרבה הכל כך גדולה שלך ללידה (שמהווה סטרסור stressor רציני גם כך...), הקשיים הפיזיים שלך...
אני מנסה להסתכל באובייקטיביות על התקופה הזו שלכם, ואומרת לעצמי: "שאפו!"
ותראי מה תופס את עיקר תשומת ליבך: ההערות שלו. ה"המון טעויות חינוכיות" שאת עושה עם להב בשבוע הזה...
את מבינה שההערות שלו הן (כנראה. כך נראה לי) הדרך שלו להתמודד עם הלחץ? בגלל זה לא הייתי לוקחת אותן באופן כ"כ אישי. אמר? אז אמר. את חושבת שהוא באמת לא מעריך את ההקרבה שלך למען הקידום שלו?... את באמת חושבת שנראה לו יותר חשוב שאמא שלו תהיה קרובה ללהב ולא אמא שלך?... (אם לא הבנת - לי זה ממש לא נראה כך...)
ולגבי ה"טעויות החינוכיות" - באמת?... תוך שבוע באמת יקרו כאלו דברים בלתי הפיכים, גורליים וקבועים?...
שוב, לא נראה לי...
כרגע זהו סיר לחץ, שמגייס את כל המשפחה שלכם להתנהג מעט אחרת, בהתאם לנסיבות החדשות שנוצרו. נתי נסע לבסס דברים במשך שבוע לפני בואכם לחיפה. את מתמודדת בתוך הנסיבות, עם מה שיש.
ולהב?... להב מתאימה את עצמה למצב. כשהכל יתייצב בחזרה במקומכם החדש, היא ואתם שוב תסתגלו לשגרה חדשה, אחרת מעט מזו שהייתה, אך שוב נוחה ומתאימה לכולכם.
לא יקרו שום שינויים פטאליים, גורליים - ובטח לא כאלו שלא יוכלו להשתנות שוב לטובה ברגע שהמצב יתייצב ויתאזן מחדש בחייכם.
המון המון בהצלחה, בשעה טובה, ונסי להיות רק עוד מעט - כסלע האיתן שאת עבורך ועבור להב ונתי.
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
www.sh-cbt.co.il