אפידורל או טשטוש? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני בחודש שמיני ועולות לי כמה שאלות...מה עדיף לקחת בלידה-אפידורל או טשטוש?מה ההבדל בין שני הדברים?
    תודה ושבת שלום,ממתינה לתגובה:-)
5 תגובות
עמוד 1
  • אני בשוק...אין תגובות???

• מציעה לך לרשום בפורום למעלה, תמיכה הדדית שם יש נשים בהריון שיכולות לעזור לך
    אני רציתי לידה טבעית ובסוף יצא שניסיתי הכל..
    אני ניסיתי טשטוש וזה לא עזר רק עשה אותי מסטולה
    נתנו לי גם אפידורל וזה עוזר לכאבים ועדיין מרגישית את הצירים זה רק לא כואב..
  • אני מתנצלת על היעוב מניחה שכבר ילדת אבל לטובת הבנות אגיב בכל זאת,

טשטוש הינו פטידין + פנרגן חומר הניגזר מתרופות אופיטיות אשר ניתו בעירוי ורידי יד עם חומר מונע בחילה , אינו מאלחש את הכאב אלא מטשטש ומרדים עובר את השיליה ומגיע לעובר, אני ממליצה עליו בשלב מוקדם עד לפתיחה של 3 ס"מ.

לאחר 3 ס"מ ניתן לקחת את זריקת האפידורל ניתנת לחלל האפידורלי בחוליות השידרה בגב, החומרים אינם עוברים לשילייה , אבל היולדת אינה יכולה להניע את רגליה והיא בעצם שוכבת באופן פאסיבי במיטה עד הלידה מה שעלול לעכב את תהליך הלידה .

ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
  • עדיין לא ילדתי..חחח והגעתי להחלטה שאני לא אקח כלום,אני רוצה שזה יהיה טבעי לחלוטין... :) תודה.
  • מאחלת לך לידה קלה :) ובריאהה :)

התכונני לקראת הלידה ללא משכיי כאב , לימדי ותרגלי נשימות תנועתיות האגן נשיפת האוויר דרך השמעת קולות נמוכים, חשיבה חיובית ותרגלי תנוחות לידה .
    כדאי להיות מוכנה :)
    ליהי סופרין, N.D
    מדריכת הכנה ללידה והנקה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה