התעוררויות תכופות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב,

מצאתי לנכון לפנות אליכם עם בעיית השינה שיש לי עם בני ערן, בן חצי שנה:

עד לא ממזמן הוא היה נרדם רק על הציצי או בניענוע של העגלה.
    בנוסף היה מתעורר כל 3-4 שעות בלילה, היה מקבל ציצי וממשיך לישון.

לפני כשבועיים התחלתי לנתק את ההאכלה לפני השינה, כך שקודם אני נותנת לו לאכול ורק אח"כ מקלחת וטקס שינה.
    לאחר לילות רבים של צרחות בסופו של דבר נכון להיום לוקח רק 10-15 דק של בכי וחיבוקים אבל בסוף הוא הולך לישון.
    בנוסף הפסקתי לתת לו לאכול בין השעות 24:00- ל -6:00 בבוקר מתוך הבנה שזהו סתם הרגל ולא באמת רעב.
    מה שקורה היום זה שהוא מתעורר כל שעתיים (החל מ- 19:00 בערב).
    בוכה וצורח.
    אני לא נשברת ולא נותנת לו ציצי, אבל ההתעוררויות עדיין מתקיימות ואף נעשו יותר תכופות (כל שעתיים, מה שפעם היה כל 3-4 שעות).

איך אפשר להפסיק את מעגל הקסמים השחור הזה?
    חשוב לי לציין שערן ישן 2-3 תנומות ביום, בדר"כ 45 דק עד שעה.
    (מאז שהתחלתי את הניתוק של אוכל ושינה זה כך, קודם הוא היה ישן גם שעתיים).
    בלילה אני ניגשת אליו רק שהוא צורח, ואז גם רק טפיחות או שאני מרימה אותו ומרגיעה אותו בליטופים ובזימזום "אהאהאה" או "מממממממ" או "ששששש" וגם לא תמיד.
    ביומיים האחרונים ראיתי שהוא רעב בארוחה של 1:00-1:30, ונתתי לו לאכול
    אך גם זה לא מפסיק את ההתעוררויות התכופות.

האם יתכן שהתעוררויות המרובות הנ"ל בלילה הם בגלל שבמשך היום (בלבד) כאשר אני מפרידה את האוכל מהשינה אז ההירדמות היא על כדור פיזיו או בניענוע?

עוד משהו שאולי קשור:
    מהיום הראשון הוא יונק רק משד אחד בכל ארוחה. אולי הוא עדיין רעב?
    חשוב לי לציין שהוא נמצא באחוזון 75% מאז שהוא נולד.
    ומבדיקה שעשיתי עם חלב שאוב, בלילה הוא אכל בסביבות 60CC בכל ארוחה או פחות.

מה עליי לעשות?
3 תגובות
עמוד 1
  • אני מאכילה את הקטן שלי בערך באותו אופן וגם אני במצב דומה..
    אני לא יודעת באיזה אחוזון הוא ואם הוא ב75% כמו שלך..
    אבל אין, אני כבר ממש אובדת עצות.

כבר התחלתי לעשות הכל מהבית! את החשבון בנק שלנו אנחנו מנהלים כבר דרך המזרחי לייב והסמסים, אפילו ראינו איזה הופעה אחת לא מזמן באינטרנט שאפשר היה להזמין כרטיסים..

טוב, סתם חפרתי לך,
    אבל אני במצב ממש דומה אז אני אחכה שיהיו פה עוד תשובות אולי משכילות מאיתנו יוכלו לתת יד לאמהות עייפות \:
  • בשביל זה יש סבתוש
    או בייביסיטר

• הי.
    נשמע שאת מקפידה על טקס שינה מסודר ועל תגובות עקביות ועל כך כל הכבוד.

ראשית, ממליצה לשים לב לחלוקת השינה במהלך היום : ערן בגילו, זקוק ל- 3 שעות שינה ביום, המחולקות לשלושה פרקי שינה. רצוי להשכיבו בפעם הראשונה כשעה וחצי לאחר שמתעורר. כשמתעורר משינה זו, אפשר להשכיב לאחר כ- 3 שעות. את השינה האחרונה ביום, רצוי לתזמן כך שיתעורר ממנה כשעה וחצי לפני שהולך לישון. לדוגמא: שינה עד 17:30 ואז ללכת לישון בסביבות 19:00-19:30.

בנוסף, ממליצה לוודא כי ערן אוכל מספיק במהלך היום, כדי לשלול אפשרות שרעב בלילה. בגילו של ערן, אפשר באמת לתת ארוחת לילה בסביבות חצות ואז שוב החל מ 05:00, אבל זה מתוך הנחה שעולה כפי שצריך במשקל ואוכל מספיק ביום. אולי שווה להתייעץ עם יועצת הנקה לגבי היניקה משד אחד וכמות האוכל...
    את יכולה לתת לערן ארוחת "קינוח" נוספת אחרי האמבטיה ואז לשיר לו שיר או לחבק ולהגיד לילה טוב, כדי לנתק את ההאכלה מהשינה.

לגבי "מעגל הקסמים" - ממליצה לא לגשת לערן רק כשהוא צורח, כי כך לומד שעליו לצרוח כדי שאמא תבוא. בתקופה הקרובה, נסי לשבת לידו וללוות אותו עד שנרדם (גם בהרדמות הראשונית וגם באמצע הלילה). כך ערן יקבל בטחון ואת מצדך תעבירי לו מסר ברור שמצד אחד את לידו ומלווה אותו ומצד שני, עליו להרדם בכוחות עצמו במיטתו. נדרשת כאן סבלנות, אך השיפור יגיע בהדרגה.

לגבי כדור הפיזיו והנענוע במהלך היום - ממליצה להפחית את הקפיצות על הכדור, או את הנענועים, כאשר ערן נרגע ולא כאשר הוא נרדם. אחרי שהלילה יתחיל להסתדר, תוכלי להתחיל לעבוד גם על היום. בינתיים זה בסדר ולפי תיאורך, אני מאמינה שערן יודע להפריד בין יום ללילה.

המון בהצלחה !!!

מיטל דרורי
    יועצת שינה מוסמכת מטעם "בייבי לינק"
    ומדריכה להתפתחות תינוקות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה